Нов протест пред Одеон заради филм от София прайд

Протестиращите този път не носят фланелки на "Възраждане"
11 юни 2023 22:15, Нели Христова
145
Нов протест пред Одеон заради филм от София прайд
Снимка: БГНЕС

Нов протест блокира кино "Одеон" тази вечер. Вътре се прожектира филмът Синият кафтан” (Le bleu du caftan, 2022, Франция/Мароко/Белгия/Дания) на Мариам Тузани. В ролите: Любна Азабал, Салех Бакри, Аюб Мисюи.

Филмът разказва за Халим и Мина, които управляват традиционен магазин за кафтан в една от най-старите медини в Мароко. За да могат да се справят с взискателните клиенти, те наемат талантлив младеж за чирак. Постепенно Мина осъзнава колко много съпругът ѝ е развълнуван от неговото присъствие.

Киното е заключено отвътре, и никой не може да влезе или излезе.

Протестиращите този път не носят фланелки на "Възраждане", видя репортер на БГНЕС.

“Протестираме против това малки деца да гледат филми със секс между малки деца. Именно това се случва вътре в кино Одеон, и е с благословията на депутати от ПП, ДБ и други обществени личности”, заяви за БГНЕС Борис Цанков, част от протестиращите.

“Тук имаше поне 13 деца, които бяха между 13-15 години. Това не е нормално. В същото време господата от джендър-идеологията ни обиждат. Ние не сме от "Възраждане", ние сме обикновени граждани, и не искаме на нашите деца да им се случва това. Сега има една пропаганда, която си проправя път в България, и трябва навреме да се спре”, каза още протестиращият.

Пред кино Одеон стоят и хора, които са в подкрепа на прожектирания филм. Велислав Величков от “Правосъдие за всеки” уточни, че "ставаме свидетели на последствията" от вчера. “Идвам от планина, бях с детето си там, и сега идвам тук, за да се уверя, че хората ще могат спокойно да гледат европейски филм с награди. Заради напрежението вчера се е отменила прожекцията, а днес много хора дойдоха, за да осигурят възможността спокойно този, който си е купил билет, да гледа кино”, каза още Велислав Величков. “Ако някоя партия ще разрешава и забранява прожекции, се връщаме във времената на нацизма в Германия, или във времената на комунизма в СССР. Очевидно някой иска да върне онези времена, ние няма да го позволим, защото гражданските права са еднакви за всички. Киното не може да бъде ограничавано по политически причини. Слава Богу, днес прожекцията тръгна, тук има някаква агитка от 5 човека, не искам да ги квалифицирам, но очевидно те не знаят защо са тук. Питах ги дали са гледали филма, те казаха "не" - ами тогава защо протестират”, подчерта Велислав Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А влюбените от филма играха ли си на "скрий саламчето".. Това е основното в любовта...
74
2
 
8
 
! Отговори
Христо Иванов е враг преди 10 месеца
Браво! Трябва да се забрани този порочен филм. Педофилието е сред най- тежките престъпления. Всички, които одобряват този филм, трябва да отидат в затвора по обвинение в педофилие.
73
13
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 10 месеца
Протестираха срещу ваксините-ваксинирани, протестират срещу еврото-сметките им в евро, протестират срещу хомосексуалните-сещайте се.
72
7
 
6
 
! Отговори
Дам преди 10 месеца
Същите неща правят като атака. Нищо ново под слънцето. Разликата е в броя на заблудените.
71
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един депутат им каза хубаво на Възраждане, че са меки китки.
70
5
 
22
 
! Отговори
Хан Тервел преди 10 месеца
Педофилията- това е следващия рубеж на евро- и.звратеняците !
69
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съдът, трябва в най-скоро време да забрани дейноста на тази фашистка партия без никакви уговорки. Утре, ще бъде късно. Тази фашисизирана *** може да доведе България до гражданска война.
68
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е свободна, демократична държава!! За разлика от Русия. В България всеки може са си прави каквото си поиска!!
67
14
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 10 месеца
Ако съм отишъл там да гледам филм, единствено бих звъннал на 112, че група хулигани стои пред киното и ми пречи да направя това.
66
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-големи *** от Цонко и Копейката едва ли може да има !!!
65
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Ако някоя партия ще разрешава и забранява прожекции, се връщаме във времената на нацизма в Германия, или във времената на комунизма в СССР. 'Всички руски телевизии блокираха никой нищо не каза, сега за един жендървки филм стана тоталитаризъм
64
1
 
20
 
! Отговори
София преди 10 месеца
Величков, ти си срам и позор! Поредният либераст с криворазбрани виждания за света, който използва поредните заучени фразички, чието значение очевидно не разбираш, нито си чел или преживял.
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност бгевропейците са най-***. Готови са да направят собствените си деца хомосексуални за някой грант.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този филм е откровена изврате$ния, част от ценностите на запада, това не е демократично проявление на волята на човек, а умишлено покваряване на неговата душа
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко много ромска любов има между малолетни, защо не идат да я спрат или там излизат шведите с брадвите и нашите юнаци ги е страх.
60
2
 
7
 
! Отговори
ППДБЛГБТ строени преди 10 месеца
пред киното и влизаха да гледат.
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сюжета на филма си е напълно нормален, колко много разбити семейства има именно заради мъжката любов в днешно време, но жените им седят и търпят от срам да си го признаят.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
,накрая ще изядат шаманите пишман "патриотите"
57
3
 
9
 
! Отговори
С тротинетките преди 10 месеца
влизаха в киното да гледат. Всички с тротинетки и имаха по три по четири ц-и-ци. Не се знаеше от кой пол са. А някои считаха че са и извън планетата заченати.
56
2
 
13
 
! Отговори
европейски филм преди 10 месеца
при това с награди! Хахахах Отдавна не е било такова падение.

Спонсорирани публикации