Тома Биков: Съдебната реформа не трябваше да се фокусира върху един човек

Действията на Гешев приеха изцяло политически характер
16 юни 2023 22:00, Стела Стоянова
21
Тома Биков: Съдебната реформа не трябваше да се фокусира върху един човек
Снимка БГНЕС

"Факт е, че от няколко години съдебната реформа се обговаря в тв студиа и в парламента и в един момент се фиксира във фигурата на Иван Гешев. Практически той се превърна в основен аргумент за съдебна реформа, което не е било правилно никога".

Това коментира в студиото на "Панорама" по БНТ Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

"Ако правим някаква по-дългосрочна и по-стратегическа съдебна реформа, тя би трябвало да не се структурира върху един човек, а да бъде в тон с необходимостите на системата. ГЕРБ и Бойко Борисов няма как да натиснат сами копчето. Често страдаме от това, че прекалено много ни надценяват нашите опоненти, пък и не само те. Нито сме толкова силни, нито толкова зли, колкото изглеждаме може би", отбеляза Биков.

По думите му, Гешев се превърна в център на този разговор и това беше причината ние да поискаме той да подаде своята оставка, за да може да се отвори разговора по същество.

"Действията, които започна да предприема тогавашния главен прокурор, приеха изцяло политически характер. Той влезе в полето на политиката и практически наруши това правило властите да не се месят една в друга. Дори се стигна до там, че обикновено обвиняват политиката и политическата власт, че се меси в прокуратурата - в случая имаше опит за директна намеса на прокуратурата в законодателната власт и в участие на формиране на различни мнозинства", каза Биков.

По отношение на казуса "Барселонагейт", Биков каза, че в това разследване Бойко Борисов практически го няма, защото няма никаква връзка с нищо. Няма и доказателства, че има пране на пари по този казус и прокуратурата трябваше да прекрати това разследване поради липса на доказателства, смята той.

"През последните 3 години прокуратурата се съобразяваше с политическата конюнктура, в която, ако беше прекратила това дело, щеше да бъде обвинена, че обслужва Борисов. Като не го прекратява, ние с основание пък можем да обвиняваме прокуратурата, че държи едни дела на трупчета и ги вади тогава, когато ѝ е удобно", обясни Тома Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Тома БиковИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
я?!
17
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
и да не се страхувам да умра или убит ограбен от ЕС робите на путин,налагащи несправедливости и грабежи!...Бог ми даде Свободата... и ще увра Свободен...моето и на Света ни богатство!!!...пс...скоро рашите ще измислят ковчези с чекмеджета за робите си...ама първо ладата да запали...първата запалила ще е за..вебер...тоя вълшебник!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
държаният от пеевски борисов,го "налага" като реформатор...по руски,и вебер манипулира Бундестага през доноси на дс-дпс агенти,ЕС легитимира ОПГ...като политически партий...и хората им омръзна тази мръсотия ограбваща животите им от ЕС...имащи печатница...и раздаваща пари...стигащи до...мафията обаче...това е примитивно и престъпно...ЕС се превръща в ОПГ!!!САЩ не им вярвайте...с мафията която финансираха през глада на Народите си строяха...руски потоци,родили путин,само факти,ако имате гънка..
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чувам, че този щял да съди Борисов! :)):)):))
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А *** тя промяната прод ължава, бе Биков!
13
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
САЩ и Свободният извадете си главите...те не работят за Справедлив свят...СП1...СП2...г-н вебер с какво допринесоха Свободен и Справедлив???г-т вебер агента буда-борисов създал мафиотска ,която вие легитимирахте като партия строеше руски поток и отказа диверсификация,САЩ и Свободния те не играят почтено...управлява ги кгб...през щази и дс!!!Бог да пази САЩ!ЕС е зависим от путин!!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Тиквата да си дава и преди 10 месеца
Не говори глупости а тиквата да си дава имунитета веднага. Престъпникът трябва да бъде съден. Мястото му е в затвора а не в парламента. Петков си даде имунитета а престъпника Борисов кога?
11
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
поредното престъпление на ЕС политиците вземащи пари от путин!ОЧЕВАДНО г-н Вебер използващ Бундестага,порицаващ България,тези зли хора чийто съграждани бият в македония,били виновни,ЕС работи с мафиоти,агенти на КГБ-ДС като доган и борисов!вебер да понесе позора,борисов дс го мина с...200 и да спре да опитва да го пази като минава България!САЩ това не е ОК,ЕС играят непочтено и с престъпници!
10
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
Боце вече те изпраха пращай киро и асан право у харвард - преподавателя ги търси преписвали на изпита
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато Борисов е на свобода, няма как да има Промяна.
8
3
 
8
 
! Отговори
Кравата Милка преди 10 месеца
Къщата в Барселона я няма, бикините ги няма, парите също ги няма, така че престъпление няма. Биков е факир направо.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Я се Разкарай бе Биков!!!
6
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
До Ха ха Той вече е забравил. Той вече напълно е забравил, защото това беше през 2012 година. На Биков и на Даниел Митов съм им чел биографиите и съм чел в колко партии са членували. Явор Божанков е бил в ДБ, после беше в БСП. За всички тях мога да използвам една дума, която важи за жените, които сменят мъже според финансовото им положение и позиции на тези мъже в обществото, но няма да я пиша, за да не ме цензурират. И още номади, знайни и незнайни, помни нашата политика.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съдебната реформа,ще започне и се развихри,само след като МутроКомуниста бъде подведен под Съдебна отговорност!!! Не бива да бъде Изпран и сложен на Простора да " съхне"! Този индивид е време да си плати Вересиите!!!
4
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 10 месеца
Ха изплува другият защитник на герб след просто кироИ този щеше да вкарва бойко в затвора
3
2
 
10
 
! Отговори
истина е преди 10 месеца
Всички сте впрегнати от боко да го изперете ,защото влезе ли в затвора ,ГРАБ ще се зарови !!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На *** му дай власт и му гледай ... сеира - яжте му сега кюлчетата на Боко!
1
2
 
10
 
! Отговори
Мъдрец преди 10 месеца
Биков, а действията на избирателите, които вече няма да гласуват за вас и ще ви пратят в четвърта глуха, как ти се фокусират .а ? Човече, овреме сменяй отбора - всички сте аут на следващите избори ! Скоро !

Спонсорирани публикации