БЧК продължава да оказва помощ на засегнатите от наводненията

Хора от организацията са на терен още от първите часове
18 юни 2023 20:25, Красимир Ангелов
9
БЧК продължава да оказва помощ на засегнатите от наводненията
Снимка: БГНЕС

Българският Червен кръст (БЧК) продължава да оказва помощ на засегнатите от наводненията след проливните дъждове, съобщиха от организацията.

Представители на БЧК от първите часове са на терен и оказват помощ и съдействие на засегнатите от наводненията в областите Монтана, Видин, Враца и София-област. Прави се оценка на щетите и се предоставя най-необходимото.

От резерва на областните съвети на организацията са раздадени минерална вода, подкрепителни закуски, почистващи препарати.

В резултат на огледите на място във всички засегнати райони и оценката на щетите, БЧК незабавно предостави 500 литра вода за три детски градини в Етрополе.

5 тона почистващи, перилни и миещи препарати, дезинфектанти, както и дрехи от Централния резерв са предоставени на Берковица и други засегнати населени места в област Монтана. В петък са раздадени почистващи и хигиенни материали на над 50 семейства.

За село Лиляче в област Враца са предоставени постелъчно бельо, одеяла и дрехи.

От Червения кръст посочват, че следят обстановката и при необходимост имат готовност да мобилизират допълнителен ресурс от бедствения си резерв за подпомагане на най-нуждаещите се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ще ги водят ли в хотелите по морето или те са само за укрите- предлагам пострадалите да ги кръстим укри - белким получат нещо от държавата
6
0
 
4
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 10 месеца
Много резерви към червения кръст и към българския такъв! Меко казано резерви исках да кажа престъпна организация!
5
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Тия мушеници най добре да ги закрият!!! Ако не са хората да се самоорганизират в тая държавица никой не мисли за народа /само се краде/ и затуй сме на тоя хал,..!!!
4
6
 
3
 
! Отговори
Radko преди 10 месеца
А за украинците пара бол
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чудесно, а кога ще излязат от каменната ера и ще се застраховат?!
2
4
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 10 месеца
Абе кво БЧК кви пет лева?!?! Нали я видяхме нашата държавица миналата година при наводненията в Карловско.... По 300лв държавна *помощ* дето и за латекс и боя не стигат, а в същото време плащаме хотела и по 40лв дневно джобни на укрите... И накрая Кире като отиде с лопатата в Карловско уж да помага хората го изгониха с псуввввни!!!!
1
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
"подкрепителни закуски". чекаме "нападателни айряни" и некой да скине дипломата от рабфака на краско праско, дето явно вече е на черешата