МЗХ: Пилонът на Рожен е частна инвестиция на фондация

Той ще е на земеделска земя с променено предназначение
20 юни 2023 13:40, Стела Стоянова
349
МЗХ: Пилонът на Рожен е частна инвестиция на фондация
Снимка БГНЕС

Проектът за изграждане на пилон с националното знаме на Рожен е частно инвестиционно намерение  на фондация "Наследство в бъдещето". Това съобщават от Министерството на земеделието след извършване на проверка, информира БНР.

Пилонът ще се издигне на земеделска земя, чието предназначение е променено.

Пилонът ще се изгражда в терен частна собственост в местността Рожен, земеделската земя е осма категория, с начин на ползване - ливада с площ 2316 кв. м.

Още по темата
След регулярна процедура за промяна на предназначението на земята е издадено разрешение за временно ползване на 196 кв. м земеделска земя за неземеделски нужди от Областна дирекция „Земеделие“ - Смолян.

Собственик на имота е Сдружение "Рожен - наследство в бъдещето".

Предоставена е схема за поставяне на временен обект, има и становище на регионалната инспекция по околната среда и водите Смолян за съгласуване на обекта.

Разрешението за строеж и поставяне е издадено от главния архитект на община Смолян.

Проектът предизвика разгорещен дебат в българското общество. Срещу него се надигат общественици, еколози и обикновени граждани, които не желаят поредната приумица, този път подкрепена от президента Румен Радев, да загрозява българската природа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Роженпилон на Рожен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 11 месеца
Остави го да си прави шествия за българкото патриархално семейство, бре. Шкембакът се прибира, бие жената и децата и чака слугинята робиня жена да му сервира пърцуцата и салатката ахахахахахахахаах
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ами да взмеа и аз да опъна един бетонен комплекс до Шипка с кебапччета, кифтета и биричка и едно частно паркингче, щом може тъй - па ша забия у бетоня и едно знаме - споко
9
17
 
14
 
! Отговори
158 преди 11 месеца
Чудесна инициатива. Не знам защо толкова прогресивната и умнокрасива част от това общество скача срещу българския флаг! И защо в манипулиращите медии се говори само за пилон, а не за пилон с българското знаме!?
8
10
 
11
 
! Отговори
do 5 преди 11 месеца
Айде стига с опорките на наглия бачкатор със заплата в плик за третополови. Че то излиза, че третополовите сме си хетеросексуални с по 3-4 деца и сме топ платци на данъци. До един подкрепяме Украйна. А върлите родолюбци, веещи флага и тропкащи хорца в Рилските езера не носите НИЩО на общество и икономика. Заплатата- в плик, а и да не е в плик е мизерна и 1000 бачкатори плащате данък, колкото един ИТ спец. Айде у лево, бедняк не третополов. Велик българин, ама тотален роб. Смешка.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пилоните се поставят в специални заведения и трябва да има такъв и в България, защото е докарана до състояние на пълен бардак.
6
8
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 11 месеца
Без да исках ти кликнах минус. Абсолютно съгласен. На гол тумбак- чифте пищови. Не бутафория и престъпление срещу природата, ами не знам как да го нарека.
5
18
 
26
 
! Отговори
До 1 преди 11 месеца
Украинското знаме на столична община, предполагам според троите третополови разсъждения е повод за гордост и не е бутафория
4
6
 
6
 
! Отговори
руски шпионин преди 11 месеца
и коя е фондацията - отворено общество може би
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като чуя пилон го свързвам със стриптизьорките в пийп шоу :)))
2
6
 
20
 
! Отговори
Шегобиец преди 11 месеца
Е па частна е, я! Да не очаквате държавата да развее български трикольор някъде?
1
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Планът за рожен е престъпление срещу природата и гнусна бутафория. Срам!