БАБХ спря бебешка каша със завишено съдържение на олово

Хората, които са я закупили, могат д я върнат
Обновена: 30 юни 2023 17:13 | 30 юни 2023 17:00, Стела Стоянова
13
БАБХ спря бебешка каша със завишено съдържение на олово
Снимка БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наднормено съдържание на олово в продукт млечна инстантна каша „Зърнин М“ с партиден номер L 063-11.05.24 и срок на годност до 11.05.2024 г., произведена от предприятие за детски храни „Слънчо“ АД. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Във връзка с установеното в лабораторния анализ, Центърът за оценка на риска по хранителната верига изготви становище, съгласно което кашата не е опасна за здравето на кърмачетата, но в съчетание с вода и други фактори е възможно да доведе до повишаване на здравния риск.

Агенцията е предприела мерки за спиране реализацията на продукта и изтеглянето на наличните количества от търговската мрежа.

С цел установяване източника на замърсяване са взети допълнителни проби от суровини и готови продукти.

Потребителите, закупили млечна инстантна каша „Зърнин М“ с партиден номер L 063-110524 и срок на годност 11.05.2024 г., могат да върнат продукта в търговския обект.

Проверките на БАБХ по случая продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: оловоБАБХбебешка каша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
мими преди 9 месеца
Аз почти всеки ден закусвам с 50:50 овесени ядки и бананова каша Слънчо, заляти с овесено мляко. Сега с какво ще ги сменям, банановите каши на другите производители изобщо не са толкова вкусни. Жалко, изложиха се .... :(
9
0
 
4
 
! Отговори
какво се чудим преди 9 месеца
Ако са пюрета правени с каша от плодове от района на Куклен до ОЦК където другарите коунисти оставиха поле завърсено с олово 10 пъти над нормата .изследване на деца показваше 5 пъти олово в кръвта над допустимото .наредиха на кклнц да изкорент пладните дръвчета и да засадят техниески култери но те не го направиха и ето ти олово в храните.
8
2
 
12
 
! Отговори
Хммм преди 9 месеца
Да не е от вносното евтино зърно???
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По и ГЕРБ са вредни за България. Следват някакъв план за унищожаването ни. Хай Баце ми е ясен,ако не свири на Американския кожен орган,директно ще го опандизят,ама Киро що? Киро не вижда ли ,че води анти българска политика. Внос на жито,царевица сухо мляко и всичко,което се произвежда в радиоактивната почва на Украйна! Подаряват им оръжие за милиони,храним втора година украинските лентяи! Между другото престъпленията извършени от украинци се множат като гъби след дъжд! Та мисълта ми е защо ПП за
6
3
 
7
 
! Отговори
Тагаревски преди 9 месеца
Е що така, таман щяха да произведат куршуми за любимата украйнЪ?!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затваряйте го вече тоя кен.. еф тя стана, вече ясно какво ще е територия на джунгали и мигранти
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слагат олово, че по-бързо да наддават на тегло бебетата
3
2
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 месеца
Подкрепете Украйна, изажте кашата с олово!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ползвали са от украинските демократични вносни продукти.
1
1
 
18
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 9 месеца
Нормално е . Украински сухо мляко е заляло пазара! Контролът при вноса е занижен според директива на правителството. Това го очаквахме,ами да попитам РЗС Варна следи ли за нормите на радиоактивния фон и вземат ли проби от морската вода? Моля за отговор!

Спонсорирани публикации