Психиатрията в Раднево все още е без охрана след нападението от пациент

Болницата няма охрана близо 20 години
10 юли 2023 10:03, Стела Стоянова
12
Психиатрията в Раднево все още е без охрана след нападението от пациент
Снимка БГНЕС

Поради административен натиск и други причини част от персонала в Държавната психиатрична болница в Раднево са се отказали от молбите си за напускане, коментира пред БНР Иван Добринов, началник на Шесто мъжко отделение в лечебното заведение.

Повод за масовото подаване на оставки в лечебното заведение стана поредно нападение на надрусан пациент над персонала, тъй като охрана липсва. И до момента не са взети реални мерки за охрана на работещите в болницата, коментира д-р Иван Добринов. Той допълни, че през годините зачестяват посегателствата срещу персонала и лекуваните в заведението.

"Повече от 15 или 20 години няма охрана в болницата. Досега от министерство на здравеопазването няма официално становище по темата, единствено се набира информация. От директора на болницата е пратена заявка за повече щатни бройки за санитари, вероятно и за охрана, но официално становище няма", каза д-р Добринов.

Той припомни, че в Шесто мъжко отделение, в което се лекуват алкохолни и наркотични зависимости, се приемат едни от най-тежките случаи от цяла България, включително криминално проявени и с решения на съда по закона за здравето или по Наказателния кодекс. А персоналът на болницата не може да се справи физически с такива пациенти. "Искат от нас да играем ролята на охрана", коментира наскоро Добринов пред Dnes.bg.

Още по темата
В профила си във фейсбук Добринов коментира също, че след нападението, вместо на персонала да бъдат предложени варианти за справяне със стреса, близки до ръководството хора са манипулирали лекари и сестри да оттеглят оставките си. След това някои от тях били подписани, на с мотиви,че трябва да останат от един до три месеца, за да си "доработят".

"Нито една професионална или правозащитна организация не ни подкрепи", пише още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Психото на МВР преди 9 месеца
Това е политическа и нравствена психиатрия за репресии, тези не са излекувал никой, само репресии и унизения за пациентите!
7
2
 
1
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 9 месеца
Чик чок ове сър!забавляват се!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Полиципята не си върши работата, да намалят с престъпленията и рушветите и да почнат да работят плу жец ите
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не е ли работа на *** мили цио не ри или са по нарко сразпространението, престъпленията и криенето по храстите за 50 лева на кола?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Леля ми беше в карлуково. Нещата които ми е разказвала и начина по който са се държали санитарите е завиден. Гавра до мозъка на костите...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма проблем - като изпляска някой луд и направи някой от работещите там на кайма, тогава ще се случат нещата - у нас е подир дъжд качулка.
2
8
 
4
 
! Отговори
Алов преди 9 месеца
Как така Бойко управляваше 20 години и беше много хубав живота
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Убава работа