Нов шеф на Агенцията по заетостта

Милена Георгиева е временно изпълняващ длъжността
13 юли 2023 23:25, Стела Стоянова
2
Нов шеф на Агенцията по заетостта
Снимка БГНЕС

Във връзка с новата визия на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за по-ефективно управление на Агенцията по заетостта за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на институцията е назначена Милена Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Основен приоритет в работата ѝ ще е ускоряването на изпълнението на мерките за развитие на пазара на труда, финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Милена Георгиева е икономист по образование и е заместник изпълнителен директор на Агенция по заетостта от 2016 г. до момента. Работи в структурите на институцията повече от 16 години. Придобива опит в сферата на пазара на труда чрез управление на европейски програми и проекти, а през годините заема различни ръководни длъжности. Била е началник на отдел, заместник главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти”, а от 2013 г. става неин главен директор.

До 2014 г. е ръководител на Договарящия орган – Агенция по заетостта, по приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да ама е от "умните и красивите" от протестите.има пари за УСВОЯВАНЕ от европейските програми,едно време направиха чак хотелски бази за обучение по комп.умения на безработни,те от малцинствата не могат да пишат и да смятат ,защото са ходили на училище до 3-и клас,но компютрите ги владеят.
1
0
 
7
 
! Отговори
Заето преди 9 месеца
Да, ама човешките ресурси продължават да емигрират в чужбина.