Всички искания на КНСБ са вписани в бюджета

Това обяви КНСБ
19 юли 2023 18:20, Стела Стоянова
3
Всички искания на КНСБ са вписани в бюджета
Снимка БГНЕС

Всички искания, издигнати на организираните от синдикатите протести за ръст на заплатите в различни институции, са удовлетворени и са внесени като предложения от депутатите за промени в бюджета за 2023 година - това обяви в парламента директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов, пише БНР.

Сред тях са и допълнителните средства за заплатите в БНР:

"Към тази сутрин всички искания бяха удовлетворени с изключение на парите за Националното радио, но всъщност ГЕРБ внесоха законопроекта за ръст на средствата и за Националното радио в размер малко над 3 милиона, което комбинирано с парите, които Асен Василев беше отпуснал, би трябвало да е достатъчно за ръст на заплатите поне с 20-25 процента и ако мога да обобщя, всички искания, които КНСБ внесе на депутатите в резултат на трите дена протести и срещите, които правихме миналата седмица, са удовлетворени, та даже и 20 милиона отгоре. Ние искахме 305. В момента ако съберете всички законопроекти, са на стойност малко над 320 милиона", поясни костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: заплатиКНСБискания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 9 месеца
Какво правим .Пак даваме ,подаряваме като коледен подарък или продаваме и с парите правим в нашите заводи нови?Войводата от ВМРО Каракачанов им каза са ги продадат.Не като онези танкове който подарихме на македонските рендета?
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно трябва да обменям левчетата за друга валута .

Спонсорирани публикации