Метан и липса на кислород причинили смъртта на двамата в рудника?

Мъжете са баща и син от радомирско село
Обновена: 20 юли 2023 20:59 | 20 юли 2023 20:50, Стела Стоянова
5
Метан и липса на кислород причинили смъртта на двамата в рудника?
Снимка БГНЕС


Метан във високи концентрации и липсата на кислород са сред евентуалните причини за смъртта на двамата мъже, загинали при добив на въглища в територията на бивша минна галерия. Инцидентът стана днес в близост до радомирските села Житуша и Жедна.

Още по темата

Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров. Той коментира, че в спасителната операция е взел участие отрядът за химическо разузнаване към спасителното звено. Екипът е използвал газ анализатори и метан детектори, както и въздушно-дихателни апарати с оглед безопасността на участниците в акцията. Теренът, където е станал инцидентът, също е отцепен. В хода на спасителните дейности са се включили също новосъздаденият спасителен отряд към Община Перник и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Димитров заяви, че екипите са направили всичко по силите си, но за съжаление случаят е завършил фатално.

Припомняме, че загиналите са от радомирското село Касилаг - баща и син, съответно на 60 години и 31 години. Аутопсия на телата ще докаже действителната причина за настъпването на смъртта, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: минабаща и син
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
16
 
! Отговори
Teo преди 9 месеца
На въпросът защо мината не е била запечатана - ами, запечатана е била, просто тия са разбили препятствията за да си наберат въглища. Да, от мзиерия е, за са съм саркастичен мога да кажа - що не си взехте канарче бе, паупри?!? Но не - смеем се на руските БОМЖ-ове, че пиели борящник, ама тези хорица и те от мзиерия са си заминали, мир на душата им!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мината защо не е запечатана ?
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Инспекцията по труда ако си вършеше работата, както трябваше, нямаше да се стигне до това.