Да предизвикаш себе си: Килиманджаро, Камино де Сантяго, Ком - Емине

Разказ на Албена и Павел Благеви пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 25 юли 2023 12:53 | 25 юли 2023 12:53, Анисия Иванова
4

Двамата неуморни пътешественици Албена и Павел Благеви изкачиха успешно Килиманджаро, изминаха Камино де Сантяго, a днес вече и Ком - Емине е в списъка им за отмятане.

"Преди бях по-тежък с много заболявания, бях 128 килограма, имах сънна апнея. Отидохме в клиника, изкарахме две сесии, една година спазвахме режим, отслабнах с 50 килограма и станах нов човек. Наши близки приятели казаха, че съм отслабнал и попитаха дали искаме да отидем с тях на Килиманджаро. Ние нямахме никаква подготовка. От март месец започнахме да тренираме, изкачването трябваше да е септември", разказа Павел Благев в студиото на "България сутрин".

По думите на Албена Благева подготовката е била много сериозна. "6 месеца катерихме, защото си беше предизвикателство", подчерта тя.

"Ние искахме, защото животът е пред нас. Аз също влязох в по-добра форма, имахме време, това беше част от мотивацията. Като ти кажат, че не можеш да го направиш, това е мотивация да докажеш, че можеш. Изкачихме Килиманджаро преди две години, а миналата - Камино - 800 км класическо с раничка на гърба. Тази година пристигнахме в България, тъй като живеем в САЩ. След като се пенсионирахме, си разделяме времето. Половин година сме в България и Европа, половин година в САЩ. Живот на път", каза още Благева пред Bulgaria ON AIR.

Тя сподели, че е имало много трудности по време на маршрута Ком - Емине, тъй като техният водач се е отказал заради ударено коляно, но и защото маркировката не е достатъчна.

"Притесненията бяха как ще издържат колената, но на Ком - Емине това беше последното притеснение. Маркировката не е достатъчна", обърна внимание Благева.

"Лесно може да се изгубиш, първо няма обхват и много често не знаеш как да обясниш къде си", допълни Павел Благев.

Следваща цел на семейството е базовият лагер на Еверест. "Няма да катерим върха, мислим, че Ком - Емине е много добра подготовка за всичко това. На 12 октомври тръгваме за Хималаите", каза Албена Благева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Увеличиха пенсиите и хукнаха.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво работят?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каде нямало обхват? На всеки телефон в днешно време може да си свалиш карта предварително, а GPS обхват има навсякъде. Няма как да се загубиш ако имаш достатъчно в главата
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо ни занимавате с историята на някакви американски пенсионери? Тук хората се борят да оцелеят от днес за утре.

Спонсорирани публикации