Запорираха акциите на Варна от Панаира в Пловдив

Това съобщиха от Министерството на икономиката
4 авг 2023 13:20, Стела Стоянова
10
Запорираха акциите на Варна от Панаира в Пловдив
Снимка БГНЕС, архив

Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на Община Варна към частното дружество "Пълдин Туринвест" АД, представляващи 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД.

По този начин за момента не могат да бъдат прехвърлени акциите на държавата в Пловдивския панаир към частното дружество, до приключване на съдебния спор, съобщи на сайта си икономическото министерство.

Съдът допусна обезпечение на предявения от държавата иск, действаща чрез Министерството на икономиката и индустрията срещу Община Варна, чрез налагане на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД.

Още по темата
"Защитата на обществения интерес и собствеността на държавата е само първата стъпка. Следва да възродим потенциала на Панаира и да гарантираме ефективното му управление оттук нататък", коментира министър Богданов.

Още при встъпването си в длъжност министър Богдан Богданов разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни правни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир, така че да бъде защитен държавният интерес. След направения анализ, с решение на Министерския съвет, бе възложено на министъра да предприеме всички възможни действия.

От страна на Министерството на икономиката и индустрията бе заведено дело с два иска. Депозирана бе молба за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна акции към „Пълдин туринвест“ и бе направено особено искане - допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Поздравления!Това е защита на Национален интерес!!!руснаците ни ограбват от време Освобождението...което си приписват!!!Освободи ни Априлското...Апостола Левски ни Освободи!Къде са историците и да разкажат Историята ни...Истинската!!!не руската манипулираща хората и държащи ги в зависимости!ЕС е слабото звено...ЕС ако не се събуди,ако не работи решително...ще е позорно!!!
6
4
 
2
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
Бащата на тъмно синия дебар Ивайло Мирчев е партиен секретар на БКП в една българска община и агент на ДС, та в тая връзка да питам избирателите на ДБ - знаете ли това и как ще го коментирате?!?
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами кметъ на Варна е украинец, а укрите както съ знай съ славят със своята "честност"! -)))
4
4
 
7
 
! Отговори
Митрофанова преди 8 месеца
Фигуранта веднага да наложи вето и да сигнализира конституционния съд,останалите копейки да излязат на протест!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Свинаря правеше каквото си иска и с Цацаратурата и с Гешефтурата, предполагам сега и със Сарафафтурата ще стане същото.
2
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
""Защитата на обществения интерес и собствеността на държавата е само първата стъпка." - Едно време му викахме комунизъм и поне не се правиха на ударени, че е нещо друго.
1
3
 
14
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 8 месеца
Отношението на Русия към българите личи от одобрението й почетен консул в Пловдив да бъде един смачкан свинар деггенерат.