Близки на загинали в катастрофи излизат на национален протест, затварят Орлов мост

Те искат завишени наказания при смърт на пътя
38
Близки на загинали в катастрофи излизат на национален протест, затварят Орлов мост
Снимка: БГНЕС

Близки на загинали в катастрофи излизат на национален протест в София.

Очаква се по обед те да се съберат пред Народното събрание, а после шествието да продължи до Орлов мост, където движението ще бъде затворено.

Протестиращите ще изразят недоволството си и пред Съдебната палата, където ще хвърлят жълти стотинки. Според тях "на толкова" магистратите оценяват живота на убитите им деца.

Близките на жертвите при инциденти по пътищата у нас настояват за по-строги наказания за виновните. Искат причиняването на смърт на пътя да се води убийство, а не престъпление по непредпазливост. Искат да бъде криминализиран и още първият отказ от тест за алкохол и наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те пият и се дрогират (някои коментиращи), Боко им виновен. Възрожденец - вари го, печи го.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бебо, на тебе болната ти тема е властта, както става ясно. Стани да седна. Чети "Бай *** прави избори". За теб се отнася.
32
0
 
2
 
! Отговори
До Жител преди 8 месеца
Нормално-ненормално, но се налага. Нали виждаш колко им обръщат внимание. Ти се моли да не ти се налага да се вливаш в групата на тия измъчени хора, че тогава ще ти се иска въртенето на земята да спреш и най-малкото ти гайле ще е дали на някого пречиш. Няма да станем единен народ, никаква съпричастност, сакън някой да не ни развали рахатя.
31
2
 
1
 
! Отговори
Жител преди 8 месеца
Затварянето на Орлов мост, а и на всякакви улици и пътища трябва да се възпрепятства от полиция, жандармерия и НСБОП, ако се налага. Каквато и да е каузата, не е нормало да се пречи на другите.
30
1
 
4
 
! Отговори
Бебо преди 8 месеца
Протест пред съдебната палата - ДА, но трябва да отидем и пред Народното събрание, защото нали виждате кои пишат законите. Трябва да се вразумят, защото народа може да започне саморазправа и тогава ще стане страшно. За съжаление тези които трябва да мислят за НАРОДА са самозабравили се корумпета във всички сфери на държавата.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
този е правил обратен завой на двойна непрекъсната
28
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 8 месеца
До aa1820,ами благодари се,че ням истинско правосъдие,защото ако имаше нямаше и ти да пишеш тук,а щеше да си в затвора,всички до един сте престъпници,но с одобрението на държавата,не си ли купувате книжки и дипломи,не крадете ли ток и вода, не укривате ли данъци,тогава да се имаш за много честен,само защото държавата те е оставила на воля да крадеш не означава,че си много честен,честен българин е оксимоторон,няма такова животно
27
1
 
1
 
! Отговори
тия преди 8 месеца
просто искат да си уредят живота до девето коляно,искат да осребрят едно събитие,което не знаем даже дали е истина,типични българи-ако няма келепир и добър ден няма да ти кажат
26
2
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 месеца
До Анализ/15 Аз и затова правя секс само със себе си...
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От онази организация на близки на загинали от катастрофи, досега не съм видял нито едно смислено предложение. Всичките им предложения са в посока да има повече катастрофи и загинали, за да има повече от по-строгите наказания, които искат.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Принципно трябва да има съразмерност между различните наказания. Ако се приемат техните искания, то би трябвало и другите наказания даде повишат значително. Примерно ако на ледената пързалка паднеш и в теб се спъне някой, това да е опит за умишлено убийство. Блокиране на кръстовища да се счита за заплаха за националната сигурност и да се наказва с много години затвор и т.н.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цитат: Близките на жертвите при инциденти по пътищата у нас настояват за по-строги наказания за виновните. +++ Знае се, че никога и никъде по света по-строгите наказания не са спряли престъпниците и нарушителите. Протестиращите разбират ли какво искат? Искат да има повече загинали по пътищата, за да се радват след това на по-високите наказания.
22
2
 
3
 
! Отговори
aa1820 преди 8 месеца
Ако няма справедливост и наказание при подобни случаи - всичките останали ценности, демокрации и свободи са безмислени и дори вредни. За какво ти е такава държава, където могат да те нарежат за кеф или дрогиран да те смачка на пътя....
21
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 22 "...трябва да има обезглавяване публично както е присъдата в СА. " - ама гласуваш за ЕС и ценностите му, нали!?
20
2
 
5
 
! Отговори
aa1820 преди 8 месеца
За убийства след употреба на алкохол, наркотици, превишена скорост, отвличания, изнудвания, педофили, случаи като този в Стара Загора, издевателства над възрастни хора, животни, държавна измяна - трябва да има обезглавяване публично както е присъдата в СА. Аре да видиме после дали ще има после подобни случаи. Правосъдието в Бг е подигравка и вредно за държавата.
19
2
 
2
 
! Отговори
Холандски съдия преди 8 месеца
"Да нямаш книжка не значи, че не можеш да караш кола. Вижте колко много хора нямат диплома по плуване пък могат да плуват." - Затова за убийство с превишена скорост в град за залавян 4 пъти без книжка присъдата е 240 часа общественополезен труд и 700 евро. Ах да, и забрана 2 години да кара кола. Такива, европейски, трябва да бъдат присъдите!
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 17. Мен друго ме притеснява по-успоредно с темата : кога ще забранят на пешеходците да вървят по тротоарите и пътните платна понеже явно според нас Земята е само за автомобили.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според протестиращите със стинките разбрах че става въпрос за пари и загиналите не ги интересуват особено ? И очакват промените в закона да увеличат очакваните обезщетения ?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анализ Това нема как да стане, но представи си да забранят секса между мъж и жена, това ще бъде върха на сладоледа и новото модерно :)))
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да отидат да протестират в Банкя-задето Боко и компания окрадоха парите за магистрали, задето пътищата са с опасно лошо качество, задето за 13 години Боко въведе корупцията като норма в държавното управление

Спонсорирани публикации