Експерт: Цената на горивата ще стигне до 2.75 лв. за литър

Още един удар по джоба на шофьорите ще има този месец
8 авг 2023 08:46, Елка Василева
64
Експерт: Цената на горивата ще стигне до 2.75 лв. за литър
Снимка: архив, БГНЕС

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре. От петролната асоциация предупреждават, че следва още един удар по джоба на шофьорите този месец. Преди дни вече беше регистрирано едно поскъпване с близо 10 стотинки за литър, като най-осезаемо скочи цената на газа.

Още по темата
Държавата върна акциза на газа, който беше премахнат по време на COVID пандемията. Това е една от основните причини за поскъпването на пропан бутанът, посочи пред Нова тв Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Пикът в цената на горивата ще е до 2.75 лв./л, прогнозира той.

Друга причина за по-скъпите горива е, че цената на суровия петрол на световните борси расте. А за това допринася намаляването на добивите от страните, износителки на петрол. В същото време потреблението в Китай и Съединените щати рязко се е увеличило.

По думите на Кашилски се очаква поскъпване на основни услуги и стоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така е: Там от където докарват Олио в България, ядат много Чесън и Лук... пържено в Олио и затова направиха компания за доставка на Олио и я кръстиха "ЛукОил". Предлагам името на компанията да се смени на "ЧесновОил" и да се гласува от Парламента издигането на паметник в името на загиващия "ЛукОил"! И да се види как народа ще протестира при смяна на името от "ЛукОил" на "ЧесновОил"!?!?!
51
1
 
2
 
! Отговори
Хах преди 8 месеца
А темата за качеството на горивата мн рядко се коментира, а не е маловажна. Цените европейски,качеството като в някоя затънтена държавица. Като заредя дизел от Турция примерно колата върви повече и гори по малко. Но за българина качество не се полага. Ще зарежда *** и ще прави ремонти. Няма и на кого да се оплачеш
50
0
 
2
 
! Отговори
Хах преди 8 месеца
То и да пада цената на петрола тук не се усеща. Ние това си го знаем. Цените знаят само посока нагоре. Лошото е че Мин година бяхме на цени 3.50 лв/л и сега явно тези ни се виждат ниски. Забравихме че нормалната цена на л е около 2лв. При все че цената на петрола е далеч от стойностите през 2008-2009 когато цените бяха като в момента. Би било супер да има организирано не зареждане за исвестен период от време. Малко да клекнат с цените и да фи нормализират. Но всеки си Караи не му дреме
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съгласен съм и 10 лева да стане за литър гориво! Трябва да се конструира лека кола да кара на дърва и въглища, както едно време локомотивите. Тая кола с въглища и дърва ще прави по-голям ПУШЕК по градовете от навтовите коли и градското население ще отиде да живее по селата в планините!
48
1
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 месеца
В момента при нас в Бавария е 1,95 евро.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съвпада много странно с Росенец и концесията. Отделно ми е много интересно как като падат цените на суровия петрол на борсите, цената на бензина стои същата, като се качват цените на борсите, цената на бензина се покачва. Ще каже човек, че използват нещо за да ни цоцат и въртят някаква спекула. Но това е невъзможно, защото КПКОНПИ се самосезира и установи, че няма картел в ценообразуването на горивата. Така че ми се привижда вероятно!
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Накрая лудитте ни управници ще изгонят Лукойл по поръчка от посолството и цената на бензина ще се удвои. Това вече ни го уредиха от Продължаваме измамата по време на предшното си управление, сега пак.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Брент за барел - 84.59 $Wti за барел - 81. 23$Уралски за барел - 69.84 $Цените са отпреди 15 мин.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българина е железен, не можеш да го уплашиш с нищо - нито цени на горива, нито на парно или храни. Единственото от което се страхува е да не стои на течение.
43
1
 
7
 
! Отговори
ОПЕК преди 8 месеца
А надолу ти е прогнозата,минимум 3 лева,вече няма да има сорт Урал на двоино по ниска цена,от тук нататък ще има само Бренд и САЩ ще са монопол това беше целта,в която и свера да има монопол цената му се покачва
42
4
 
4
 
! Отговори
Kиро Тъпoтo преди 8 месеца
Дами и господа, не сте ме разбрали съвсем точно. Абревиатурата ПП означава Продължаваме Престъплението!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На това му се вика да сте в интимна връзка с Продължаваме Поскъпването
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радостин Василев вчера разказа играта на лекенцето Икрен Митев и на Парапета от трибуната. Браво, Гел!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Времето на кокорчовците изтича.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия има газ, петрол, за 200 години напред без да внася! 200 Години! Да не говорим за дървен материал! Там е за целия свят!
37
2
 
14
 
! Отговори
боби преди 8 месеца
Дойде ли Киро на власт , и горива хвръкват нагоре ! Избирайте си го още много пъти , белким стигнем западняците , ...само по цени , де не по заплати !
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За нас е нищо.Богати сме.
35
4
 
7
 
! Отговори
Охльо преди 8 месеца
Лукоил пак ще се опитат чрез вдигане на цените да съборят правителството защото е антикремълско, а и заради концесията на пристанище "Росенец" но номера им няма да мине
34
4
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 месеца
Може да плащаме скъпо, но важното е, че след като България прекрати вноса на Руски петрол, Русия ще фалира до месец!
33
0
 
0
 
! Отговори
До 34 преди 8 месеца
До Анонимен 34 Виж официалната статистика на РФ каква част от жилищата не е газифицирана изобщо и няма изгледи това да стане скоро. И какво като има газ на столетия напред?