Емануил Йорданов: След подобни убийства следват други

Ще е изненада, ако разкрият извършителите
16 авг 2023 15:25, Стела Стоянова
36
Емануил Йорданов: След подобни убийства следват други
Снимка БГНЕС, архив

Подобни убийства са следвани от други убийства. Това коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов във връзка с покушението срещу известния бизнесмен Алексей Петров.

Той даде пример с убийството на Илия Павлов и как след него в Черно море се намери тяло на неидентифицирано лице още на следващия ден.

„Не бих се изненадал, ако се случи нещо подобно и сега“, посочи той.

„Практиката показва, че когато не се разкрие едно или повече престъпления, това дава простор и следващо. Визирам двата опита за атентат срещу Алексей Петров. Ако поне едното от тези престъпления беше разкрито, мисля, че третото нямаше да го има“, заяви Йорданов пред Би Ти Ви.

Още по темата

„Не мога да твърдя, че атака идва от едно и същи място, но в крайна смета в подобни случаи ненаказуемостта води до извършване на последващо престъпление“, каза той.

„Убийството е отрицателен знак, защото става въпрос за публична фигура и има своята изява в обществения живот. Такова убийство действа демобилизиращо“, подчерта бившият вътрешен министър.

„Не зная да има случай, в който са намерени извършителите. Ако сега е различно, ще бъде изненада“, каза Йорданов.

Той бе категоричен, че няма връзка между убийството на Петков и атентата срещу Иван Гешев, както и около смъртта на Ангел Христов – по-познат като единия от Братя Галеви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Перниканец преди 8 месеца
Убийството е отрицателен знакЛеле колко умен е тоя пъпеш. Браво. Как не сме се сетили преди тебе. Но нали затова те канят за коментар - да ни кажеш нещо ново и неочаквано.
26
0
 
0
 
! Отговори
Неадекватен адвокат преди 8 месеца
...Визирам двата опита за атентат срещу Алексей Петров. Ако поне едното от тези престъпления беше разкрито, мисля, че третото нямаше да го има, заяви Йорданов пред Би Ти Ви - В интерес на истината и двата атентата бяха разкрити - първия, от 2002г, срещу него стреляха група на негов бивш колега барета-Бай Добри. Вторият, през 2015, с гранатомет- осъдения наскоро излезе от затвора.
25
1
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 8 месеца
В България се прилага успешно стратегията, разработена от покойния проф. Петканов - бандитите да се гърмят помежду си и така да се намали престъпността.
24
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
За убийството на Андрей Луканов бяха арестувани двама украинци, след това всичко се проточи, замота, свидетели се изгубиха и накая вероятният убиец беше пуснат да си заминава в Украйна. Но името на партия "Няма такава държава" не се хареса, затова пък имаме партия "Има такъв народ" - все знакови имена.
23
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 8 месеца
Да се готви Попйордано!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Убийството е отрицателен знак, защото става въпрос за публична фигура". Ако фигурата бе непублична, убийството щеше да е положителен знак.
21
0
 
3
 
! Отговори
убииците в преди 8 месеца
затвора, а убийство на прехода - 90, на обяд .Демерджиев оплете вчера новия и неможа днес да върви всичко по план . Язък . С конфискациите на лимузините Денков направи бизнеса на Петров платинено-златен . Не случайно 6-7 изяви има Петров , само за 3-4 месеца по тв . Сега го няма, друг да работи застраховки . Златко едвали му е посегнал.
20
0
 
1
 
! Отговори
то по скоро преди 8 месеца
криминалистите ще проверат връзки . Гешев знаеше на 100 процента , след убииството на цигарения бос, че е Къро . Къро е бил с боксьори Слави . Сега връзки може да няма . Добър анализ . Изпуснаха убииците .
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много точно си казва човека нещата. Който му се хили, си е за негова сметка.
18
0
 
2
 
! Отговори
е то и след преди 8 месеца
Луканов намериха тяло . Слаба охрана . И на Къро охраната беше слаба . Не предотвратяват 3/4 от случаите, но ги вземат босовете . Добре бе яде шкембе на Воденицата и накоре към върха . Защо изостави безопасността . Това отмъщение те застигна Петров .
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И Петков ли е убит?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Той бе категоричен, че няма връзка между убийството на Петков и атентата срещу Иван Гешев" Пеков ли е убит?
15
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
Никой никога нищо не е разследвал. Поръчителите са същите, които управляват държавата. Не явно, но ефективно. Не искат да ги познаваме, не искат да знаем какво става. А и ние сме напълно равнодушни.
14
3
 
2
 
! Отговори
Ахаха преди 8 месеца
ДС си къса опашките другари!!! А новите опашки скоро ще стане ясно дали са Кирчо и Кокорчо и Руци Парашуци!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Той бе категоричен, че няма връзка между убийството на Петков и атентата срещу Иван Гешев, както и около смъртта на Ангел Христов по-познат като единия от Братя Галеви."-----------------А как установи липсата на връзка ако извършителят е неизвестен?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А тиквата кога ?
11
0
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Остава да пуснете какво са казали Cyльo и Пyльo. Ай сиктир!
10
1
 
1
 
! Отговори
Делтапланерист преди 8 месеца
В Бургас съм..В Бургас съм
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
това заплаха ли е?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще има я, това са нашите сладки малки нарко картелчета