Ваучерите за храна - само електронни

Те може да бъдат и подобно на банкова карта, но няма да се теглят пари от нея
23 авг 2023 09:35, Красимир Ангелов
109

От 1 юли 2024 г. ваучерите за храна стават изцяло електронни. Какво ще се промени с това решение?

"Още от 1 януари 2024 г. ще могат да се предоставят електронни ваучери от работодателите на техните служители. А от 1 юли ще могат да се издават само електронни ваучери, т.е. ще има преходен период от шест месеца", заяви Таня Обущарова от Асоциацията на операторите на ваучери за храна в студиото на "България сутрин".

Тя напомни, че България е била последната страна в ЕС, в която ваучерите са се издавали само на хартиен носител, а промяната е дългоочаквана от работодателите. "След Ковид кризата за тях беше трудно да раздават тези ваучери. Промяната ще бъде посрещната добре", добави гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Обущарова обясни, че електронният ваучер може да бъде карта, подобна на дебитните карти, може и да бъде изцяло дигитална.

"Това ще зависи от всеки оператор, който ще получи лиценз. Важно е за потребителите, че нямат никакви такси. Нашата цел е да предоставим добро потребителско изживяване, което потребителите в останалите европейски държави вече имат. Важно е обаче да се знае, че това няма да бъде банкова карта, от нея няма да могат да се теглят пари от банкомат", коментира представителят на Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

Ваучерите ще бъдат използвани в ограничена мрежа от търговски обекти, разясни още представителят на Асоциацията на операторите на ваучери за храна. "С тях ще може да се купува храна и хранителни продукти", уточни тя.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Веднъж в супермаркета някакъв ме питаше дали ще плащам в брой или с карта и като разбра че плащам в брой ми предложи да плати с ваучери а аз да му дам парите на него. Та тоя имаше някакво тесте с ваучери не знам от къде ги беше взел но ми се стори много странно. Аз не се навих но имаше други които му даваха пари и касиерките гледаха какво прави. Такива неща не трябва да са законни.
98
2
 
5
 
! Отговори
Накратко : преди 8 месеца
Дигитално робство и контрол.Джери Флечър се оказа прав,конспирацията не е само теория...Останалото са ала бала шарлатания и интимни НЕ-коалиционни сглобки,одобрени и съгласувани с посолството.Бог да пази България от родните национални предатели и чужди врагове...
97
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 95, и земята е плоска, нали? И ваксините са зло, което цели да унищожи човечеството. Хайде да спрете с разпространение на тези несъществуващи конспирации, а?
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 96, ами започнете да контролирате работодателите си. Когато подписвате договорите си ги четете. Ако не пасва на вижданията ви... не подписвате. В крайна сметка става въпрос за някакви си 200 лв. Ако някой смята, че с 20 лв. ще си оправи пенсията....
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всъщност проблема е не дали са електронни или не.Проблема е , че масово през тях се крият данъци от некоректни работодатели, които дават ваучери като част от заплатата а не като добавка към нея!!! За работника естествено остава да е прецакан - едно заради липса на осигуряване върху макс. 200 лева във вид на ваучери и второ неудобството да ги използваш!!!!
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Модерното робство в ход! Има ли дори 10% от четящите това, осъзнавайки какво всъщност се случва? Каквато и да е дигитализация не бива да се случва в никакъв случай! Докога ще спите бе, балъци?
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 84 Няма кво да светиш на хората...платих кеш, щото ми отхвърля картата за 1 седмица 4 пъти и то на различни терминали и ако нямах в брой, какво правим...? Връщам 580гр. сирене и 1,250гр месо пакетирани ги разопаковаме и.т.н...Ти това как го виждаш. Касиерките бяха бесни...щото заради ш*иб. с-*** ставаха огромни опашки...Ей това ни е супер-д*упер цифровизацията...да не говорим за изгубени база данни в НАП , Полиция и.т.н
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 456, никой не те пита.
91
2
 
6
 
! Отговори
456 преди 8 месеца
И защо да са електронни,какво пречи да са на хартия?Против съм.
90
0
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 8 месеца
Написах коментар 47 и сега 91. А ти си неграмотен. И о да- с тебе се подиграваме ПОНЕ 3ма души.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 90, най-малко сме трима. Имам подозрение, че има и четвърти. Ако си направиш труда да проследиш изказа ще разбереш, че съм прав. А не можеш :) Еми нямаш капацитет. Казахме ти го няколко пъти. Темата е на първа страница. Дори това не можеш да намериш Хахахахахахахахахаха
88
2
 
7
 
! Отговори
до 84 преди 8 месеца
При един срив в нета не можеш да си платиш дори и в брой в супермаркета. Само да те светна. Толкова си далеч от един грамотен модерен човек, че не знам. Гледам и спора за електронните билети и наистина съм в шок. Електронен билет е и QR кодът, и такъв на електронен носител, като пластмасова карта. В единият случай носителят е смартфонът.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 88, абсолютно. Между две срещи идвам тук за да се гавря с този га л фон и много ме забавлява. Наистина сме няколко човека, а този дори не може да свърже събитията с липсата на интелект в кратуната му.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 86 : Не осъзна ли, че сме повечко? Спориш с няколко човека, и ги забавляваш страхотно.
85
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 83 Сам ли си отговаряш вече? Муахаххааа...прочете ли 47-ми поооост ве, смешееееен за да разбереш какво е наистина електронен билет? Знам че си го прочел. Никъде в никой български град освен в София няма да чуеш или прочетеш за електронни билети да се използват градския транспорт. Никъде, палячоооо!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 82 : За интелигентен човек ще е ясно какво е имал предвид 47ми. Проумей го : електронният билет няма физическо измерение. Картата (каквото и да пише на нея) е просто носител на електронните билети, и средство за удостоверяването им. Нещо като импулсите в някогашните булфон карти. Наистина трябва да поработиш по въпроса, защото интелекта ти е под средният. И бомбастичното поведение и обидите не те правят да излглеждаш по-умен. Предизвикваш присмех и съжаление.
83
5
 
6
 
! Отговори
Електронни преди 8 месеца
Ще му ядем главата с тази електроника някой ден.ЕЛ.ЕВРО И ЕЛ.ВАУЧЕРИ ПРИ ЕДИН СРИВ С НЕТА И ЯЖ МУ ГЛАВАТА С ТЕЗИ ЕЛ.ВАЛУТИ.ТОВА Е ПЛАН НЕ ПЛА(Н)ДЕМИЯ.ЕЛИТА МИСЛИ ИЗВРАТЕНИ ПЛАНОВЕ ЗА СЛЕДВАЩАТА МАСОВА ФАКСИНАЦИЯ НО ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ.НАКАЗАНИ С ОБЩАТА ЕЛ.ВАЛУТА! СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ ОВЦЕ ПРО..ТИ ФИЛМА НА ИЗВРАТЕНИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 81, този не си заслужава. Толкова е повърностен, че не може да осъзнае какво дъно е постигнал. Има си и наименование това негово състояние: Дънинг - Крюгер.
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 81 Прочетте ли 47-ми пост и какво значи наистина електронен билет който го има само в София, шматарок?
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 79 : Защото съдържа някакво количество предплатени електронни билети. Абе, аз да не съм попаднал на конференция на МЕНСА?