Експерти: Да не търсим паралели между убийството на Трактора и завръщането на Божков

Когато липсват факти, се приписват конспиративни връзки
25 авг 2023 23:20, Стела Стоянова
50

"Не познавам нито Алексей Петров, нито Васил Божков. Трудно ми е да преценя, не знам в какви отношения са били. Не смятам, че това по някакъв начин ще се отрази на българската политика. Нито Петров има някакво влияние в българската политика директно, за косвено винаги може да се спекулира, нито г-н Божков е проявявал някакви интереси към политиката. Не смятам, че ще има някакво особено влияние върху политиката".

Това коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на асоциацията "Един пояс, един път" проф. Захари Захариев сподели, че не трябва да търсим паралели между убийството на Алексей Петров и завръщането на Васил Божков. "Още през май той заявяваше своето желание да се върне в България. Както разбираме, имало е чисто технически причини, включително разрешението да напусне Дубай, за да дойде в България. Голяма роля в негово решение има и отстраняването на бившия главен прокурор и тези размествания, и протести, които текат в съдебната система. Връщането на Божков ще смъкне усмивките от лицата на много хора, които са били от управлението, във властта и са пряко съпричастни да се започнат този низ от обвинения към него. Има още една причина, която не бива да се изпуска - г-н Божков беше заявил и своето желание да се намеси в българската политика", подчерта още проф. Захариев.

Според Юруков нещата са много по-прости. "Има криминални хора, има криминални истории, между тях нещата се решават по този начин и не винаги трябва да търсим и да закачаме всяко нещо с националната политика, с отделни други отрасли. Някой път нещата са много по-семпли и прости", добави той.

По думите на проф. Захариев отслабването на държавността е до голяма степен предпоставка за повишаване на криминалността и стимул за прибягване на крайни мерки в политиката на разчистване на сметки, личности, групировки.

"Не мога да разбера защо винаги когато липсват факти и информация, започват да се говорят общи приказки и да се приписват конспиративни взаимовръзки, които не съществуват. Това са неща, които могат да се твърдят след много разследване, проучване, след събиране на факти. Ако имаш криминална дейност, нормално е тя да свърши по този начин. В САЩ има непрекъснато по десетки убийства на ден", коментира Пламен Юруков.

Запитан до какво ще доведат показанията на Васил Божков, проф. Захариев отговори, че те ще бъдат допълните камъни, "хвърлени в блатото на политическото обществено безмълвие". "Ще разкрякат жабите. Той не може да мълчи, той се е прибрал в България с ясна цел. От една страна, влизайки  от части в ролята на граф Монте Кристо, за да накаже виновниците за ударите, които той самият понесе, бъдете сигурни, че такъв момент ще има, но и успоредно с това движен, според мен, от обществено-политически амбиции", допълни той.

Относно местните избори Пламен Юруков коментира, че националната политика и местните избори невинаги е необходимо да съвпадат, особено под формата на коалиции. "За политическото си бъдеще "Продължаваме промяната" и "Демократична България" трябва да заемат сериозни позиции за местната власт и то в големите градове. От друга страна ГЕРБ-СДС ще иска да си задържи позицията, интересно става с кандидатурата на Вили Лилков. Много хора го припознават и за първи път СДС-арите имат възможност освен да гласуват тактически и ценностно", каза още той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен какво СДС бе? Тоя е дърт комунист до мозъка на костите си. закърмен е с комунизъм. Майка му му е слагало комунизъм в млякото докато е бил малък. И СДС и БСП е ДПС, са все същите ***.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези от СДС винаги лъжат.
19
0
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Единственото в, което няма логика и Ал Петров и Божков са дарители на БСП и БСП то е винаги долу , откакто Бойко е в политиката.Експертите малоуймни ли са или правят хората на такива. Божков не знае на кого беше Лев инс ли, Спартак секюрити, ок такситата, розоварни, олиа да??? Верно ли не са се познавали????Аз съм обикновен човек и знам това, а тия които ги охраняват ? Те се познават момците много добре да не споменавам имена.Експертите се опитват да заблудят хората.Килеши
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боже канят 74 годишни експерти да си дават мнението. Майко мила, до там ли я докарахме и изкуфялите с паркенсон и деменция да ги каните.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много обичам разни набедени за експерти да се опитват да ме правят на балък и да ме изкарват конспиратор.
16
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Именно
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След като не ги познаваш и ти е трудно да прецениш, защо се изказваш бе дърта платена подлого? Що не си гледаш доматите и градината ами си взел разборки да правиш?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Когато липсват факти, се приписват конспиративни връзки"...............Така ли? А защо прокуратурата разпитва Божков за атентата срещу Алексей Петров през 2015-та? И по чиста случайност Божков се връща готов да съдейства на прокуратурата точно след убийството на Петров.
13
1
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
НЕ ЕКСПЕРТИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ИСТИНАТА И ЖЕЛЯЗНАТА ЛОГИКА!!!!!!!!!ПРЕДИШНИЯТ ОПИТ ЗА ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, НАМИРАТ ПОРЪЧИТЕЛЯТ ВАСИЛ БОЖКОВ И ИМА ЗАВЕДЕНО ДЕЛО ПО СЛУЧАЯ. БОЖКОВ СЕ ИЗПАРЯВА В ДУМБАЙ ОТ СТРАХ.УБИВАТ АЛЕКСЕЙ ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ И БОЖКОВ СЕ ПРИБИРА.ВЕЧЕ НЕ ГО Е СТРАХ. БОЙКО Е ПАРАВАН, ЩЕ ЛЕЖИ 1 ГОДИНА НЯМА СПЕЦ ПРОКУРАТУРАТА,НЯМА ГЕШЕВ, РАЙОННИТЕ ПРОКУРОРИ СА В ДЖОБА НА БОЖКОВ И РАДЕВ. ОПАСНИЯТ Е МЪРТЪВ, БОЖКОВ ОТ ТРУПОВЕ НЕ СЕ СТРАХУВА.НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!!!!ВСИЧКИ СЕ ПОЗНАВАТ
12
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 8 месеца
Все пак няма нищо случайно на този свят...Убийствата показват кой върлува днес и Божков несъмнено се е съобразил с тази ситуация - Петров се бореше със зъби и нокти срещу Гешев, което несъмнено показва БСПарската му принадлежност. а на Божков му трябва стабилна БСПарска вихрушка явно...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Дубай, Украйна, криминални обвинени не ги връщат. Не спазват нашето право. Да мрът
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А каква е била причината да не се върне? Лично адвоката на Божков швейцареца Стоян незнам си койси каза: "До 23 август дубайските власти не разрешаваха Божков да напусне ОАЕ поради съображения за неговата сигурност". Сега какво се промени със сигурността на Божков след 23.08.2023, че вече разрешават? Мен лично не ме касае. Да са живи и здрави всички! Но прави впечатление, че се изтъква това като основна пречка.А основанието буди въпроси и съмнения.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Целодневното повтаряне да не търся паралели ме кара да започвам да виждам паралалели между убийството на Трактора и завръщането на Черепа.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е България, за съжаление - на всеки три чудо и всяко чудо за три дни. Печелят само медиите и "експертите", които си лаят, а керванът си върви и нищо не се оправя.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да не търсим паралели?! А да дишаме ли???? Може ли да ходим до тоалетна???
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До кога ще се занимават с тези тъмни субекти. Всички знаят, какво и как са направили, че са станали супер богати на гърба на народа и държавата безсилна да се справи с тях. Всички все бизнесмени, мениджъри и подобни и искат вече да се правят на чиста вода ненапита. Със сигурност Господ е най-добрия съдник и всеки си получава заслуженото. Тези от закона бягат и се скътават, но от него няма да могат.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аман от експерти,ала бала.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Със сигурност Петров не е убил Божков, но за обратния вариант не е сигурно.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо? Те паралелите не се търсят. Паралелите се чертаят и се виждат.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав е , радев поръчка е. Той знае. Къри не е Петров. Няма марш към София. Има детектор, сателит, партньори, измами и убийство има.