Нургюл Салимова отсече, че ще се състезава само за България

Мечтите и родителите й са силите, които я движат напред
222
Нургюл Салимова отсече, че ще се състезава само за България
Снимка: FIDE

Нургюл Салимова със специално интервю по bTV след историческия успех с второто място на Световната купа по шахмат в Баку.

Още по темата

Тя каза, че за момента не е получавала официални покани от други страни  да участва за тях, а само неофициално ся водени разговори. Тя е категорична, че към този момент ще се състезава само под флага на България, защото се надява проблемите в Българската федерация по шахмат скоро да се решат.

„Не знам какво да кажа за Българската федерация по шахмат, тъй и те не знаят какво да кажат, има безброй проблеми в нашата федерация. Те не знам вече и колко федерации са, не ги следя, тъй като няма ползва. Просто съм се концентрирала върху моята си работа и да свърша това, което зависи от мен, пък останалото ако се оправи, надявам се да се оправи. Много неща ми дават сили да продължа напред - главно родителите ми и мечтата ми. Тя е да стигна в шахмата на най-високо ниво“, каза спортистката ни.

Нургюл Салимова и нейният екип ще дадат официална пресконференция във вторник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: шахНургюл Салимова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
браво преди 8 месеца
Изглежда хубава и строга татарка
150
1
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Гледах турски филм, документален за нея. И там се гордеят. Нищо чудно да иде там.
149
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на това момиче! Състезава се и представя България! Заслужава нашето уважение!
148
0
 
6
 
! Отговори
Do 157 преди 8 месеца
Не знам как сравнявате тенис и шах? Подготовката на един тенисист е доста по-скъпа от тази на един шахматист. Семействата на младите спортисти са с различни възможности, но никой не е длъжен да мизерува, отглеждайки шампион. Стана ясно, че докато не станат известни всички или почти всички разчитат на родителите си за финансиране. За държавата няма смисъл, мисля, да си говорим.
147
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Историята й напомня Каратанчева.И там Сесил се оказа с баща доминатор.А за тия дето се гордеят с нея.....какво да кажа, съжалявам ви.
146
15
 
6
 
! Отговори
Пею преди 8 месеца
Вземе ли дипломата от Свищов и ще избяга от България. На тия Турция им е в душата. Така ги възпитават от рождение. Да мразят България. Само който не е живял с тия той не знае че това е самата истина. А някога са били българи но са продали душите си. Продажника е продажник за цял живот. Някой да ми каже един от тях който да се е радвал на български спортист. Няма.....Ние българите не се радваме на нашите а за жуждите скачаме до небето. Продажно племе.
145
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фантастично талантливо момиче! Не виждам причина да не остане в България, но милионерите от ДПС да не се правят ощипани, а щедро да я спонсорират - длъжни са. Гордея се с теб, Нургюл!
144
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си сменя името като Алексей Петров.Ако не да си ходи в родината.
143
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много лъжи и дебелоочие. Не ми пука какво ще стане.
142
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надявам се да стане следващата Антоанета Стефанова, разбира се ако остане да се състезава за България. А защо не да стане българската Юдит Полгар. Там е вече фантастика, но да видим...едва на 20 години е.
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Към История: Бербетов не беше мястото да го споменаваш, защото е един от малкото подкрепил на това момиче.
140
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 147 Така е. В Турция кой ще я тренира? У нас неформално я тренира самия Веселин Топалов. Тя си го казва.
139
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само успехи и пожелавам, да е жива и здрава , а ония с федерации да вървят на .
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Момичето знае, че в Анадола нема шанс да се развие, най-много да дръпне назад, но ако иска в Турция да отива, само да не последва съдбата на Шаламанов, дето им спечели неколко медала и като не можеше вече го оставиха в нищета :))) Дори турците направиха игрален филм за Сюлейманоглу, показаха как го оставиха да почине от бедност когато немаха вече нужда от него :))
137
17
 
3
 
! Отговори
До Осман преди 8 месеца
Разликата между живия булгарин и мъртвия бълхарин е нула,,, така че урудския народ винаги ще остане със спомените за тези 500 години,,, как сме гъдъличкали момите,,,,
136
6
 
8
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 8 месеца
Браво на Момичето . Това е България .Ще ви дам два примера - Григор Димитров и Бербатов - те се отказаха от Националния Отбор и станаха Частници - въпреки милионите които им даде Бюджета на България .Знамето е Важно , Знамето .
135
22
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
пуредния опит на краватите да изперат турците и да кажат че е нямало робство... виждаме какво става савсем скоро ще ни вкарът в война с нашата спасителка Русия но истинските балгари няма да позволим!!!
134
2
 
8
 
! Отговори
До материалист преди 8 месеца
Добър опит колега на фалшив тр ол инг. На това се надяват от службашите от федерацийката. Тя да избяга и да сочат с пръст. А ако стане фактор и застане начело на федерацията и измета всички търтеи. Тогава и пари и слава, но по-важното име и опит и чест.
133
20
 
9
 
! Отговори
Осман преди 8 месеца
Разликата между трима роми и петима турци е само бройката
132
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 142 Материалисте, що трябва да си добър шахматист, че да ходиш в Турция? Нали така и така си е по-богата държава от България, какво леля си дириш тук още? Аре МАРШ в Турция и да не се връщаш повече у нас, феееес!