Явор Нотев: Божков не се завърна като арестант

Призовавам да сме по-трезви, когато се отнасяме към информацията, посочи адвокатът
30 авг 2023 21:27, Красимир Ангелов
9

От днес Васил Божков и семейството му са с охрана, поискана от самия него. Какво значи това?

"Това разрешение има своята предистория. Искането е било направено, не е известно кога и по какъв повод. За момента адвокат Гатев съобщи, че няма ново основание, искането е повторило старо предложение, при което обвиняемият Божков се чувства застрашен в процесуалната ситуация, в която е той", коментира адвокат Явор Нотев в "Денят ON AIR".

Според него Васил Божков не е пристигнал в страната ни като задържано лице.

"Видяхме, че господин Божков се върна с полет като обикновен гражданин. Всички сме виждали как се завръщат лица, които са със съответна охрана заради това, че те са задържани по време на полета и доставянето им в определена страна. Около него нямаше охрана, белезници или други реквизити, които обикновено отличават лицата, насилствено изведени от една страна. Нищо от това не видях. Слезе с граждански полет и излезе през ВИП терминала на летище София. Неговото положение не съответстваше на това на арестанта", коментира адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

"Призовавам да сме по-трезви, когато се отнасяме към информацията какво се е случило в кабинета на следователя. Ние не обсъждаме някакви данни, които са проверени, достоверни. Несериозно и лековато е да твърдим, че поведението на обвинения ни дава основания да смятаме, че е сключена някаква сделка или че такава ще бъде сключена", коментира Нотев.

Според него прокуратурата е осветена като институция и ще трябва да свърши работата, която законът ѝ е предвидил -  да събере доказателствата.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Багера преди 7 месеца
Той и Трактора имаше охрана.
6
5
 
2
 
! Отговори
Мен преди 7 месеца
Кога ще има най после сготвена тиква?
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойковите клакьори са налазили всички сайтове,плюещи Божков и бранещи вожда,щото черепа ще им разкаже играта заради съсипания му бизнес.
4
3
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 7 месеца
Мисли малко преди да пишеш.Колите на съдебна охрана бяха на летището,защото Божков предварително обяви кога се връща-ден и час.Т.е.той е искал тази охрана да бъде там,за да е сигурен за своята безопасност.Анан от лаици като теб с IQ 50.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глупости на търкалета.Всички видяхме как до самолета на пистата бяха коли на "Охрана на съдебната власт".Г-н Божков беше качен в една от колите още от пистата,докато другите пътували в същия самолет са били качени на автобус(както е обичайно).Божков беше закаран в летището без да влиза в терминал директно при гранична полиция за проверка на паспорта,както и други документи от пътуването.Прегледан е от лекар, след това пристигна линейка.Над 3 часа по-късно Божков излезе с белезници от ВИП изхода.
2
5
 
5
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 7 месеца
Само се чудя кой е по големият мафиот . БОКО ИЛИ БОЖКОВ
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Черепа е шейх - шеф на ПП Българско лято :)))