Синдикалист в МВР: Рокадите са прекалено чести

Конфликтът между политическото и професионалното ръководство на МВР е очевиден
31 авг 2023 09:51, Стела Стоянова
4
Синдикалист в МВР: Рокадите са прекалено чести
Снимка БГНЕС, архив

Конфликтът между политическото и професионалното ръководство на МВР е очевиден.

Освобождаване на главен секретар не е прецедент - и с предпоследния Ивайло Иванов стана така, каза по БНТ Илия Кузманов, зам.-председател на Синдиката на служителите в МВР.

Според него случващото се в последните 3 години не води до спокойствие в системата - рокадите са прекалено чести. Това е допълнително натоварване като се има предвид миграционният натиск, ковид пандемията, инфлацията, честите избори. Служителите имат нужда от малко спокойствие.

"За загиналите 6-има служители на МВР трябваше да се понесе отговорност. Не само като вина, но и като жест на уважение.

Оставката на старши комисар Петър Тодоров показва, че има чест и достойнство - това е единственият начин да излезем от задънената улица, от която никой няма полза.

Желаем обаче да се носи отговорност за действията - за 2 г. не чухме мнението на главния секретар за закриване на поделения, нямахме среща с него. Това не се е случвало досега, все пак членовете на синдиката ни са 25% от работещите в министерството.

Трябваше да ни потърсят, но нито политическото, нито професионалното ръководство са ни търсили. Главният секретар трябва да е разпознаваем и всеки в МВР да го познава и уважава", допълни Илия Кузманов. Той заяви, че ако някой си мисли че служителите на МВР ще обслужват някого в изборите, много се лъже.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Единственото решение е разтурване на стохилядната банда безскрупулни аморални алчни неуки необразовани морално разложени шуробадженакорушветчийски корумпайци.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Политическо ръководство на МВР" е някакво безумие.

Спонсорирани публикации