Антоанета Цонева: Мнозинството, което имаме, не може да бъде пропукано

Резултатите от местните избори няма да му се отразят
5 сеп 2023 16:51, Стела Стоянова
46
Антоанета Цонева: Мнозинството, което имаме, не може да бъде пропукано
Снимка БГНЕС

Дори и да има някакви турбуленции в резултатите от местните избори, това по никакъв начин няма да рефлектира върху основните политически цели, защото те могат да бъдат постигнати с това мнозинство, което имаме в момента в парламента, и то не би могло да бъде пропукано или анихилирано.

Това заяви народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Антоанета Цонева пред бТВ. Според нея приоритетът за ускорено влизане в Шенген и еврозоната по никакъв начин няма да бъде засегнат.

Цонева посочи, че срещите на лидерско ниво предстоят съвсем скоро. И изтъкна, че в предишния политически сезон такива срещи са се провеждали ежедневно и ще продължат да бъдат практика и в този парламент. “Това управление има смисъл не за да се крепи пред едно мнозинство, а за да има реформаторски дух. Ако то започне да губи своята посока, ще загуби и значението си”, допълни още тя.

Представителят на “Да, България” заяви, че механизъм за вземане на съвместни решения все още няма, но е сред целите на 49-ото Народно събрание. По думите ѝ без такива правила всеки може да твърди, че не се прави необходимото в една или друга сфера на управление, свързана с кадровия потенциал.

“Ние настоятелно ще искаме постигането на такъв механизъм и сме готови за него. Просто ГЕРБ трябва да седнат на масата, за да можем да постигнем съгласие по тези правила. Ние винаги сме били на тази позиция”, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това Мнозинство ще се пропука и ще бъде натирено. Нарочно ни нагласиха Анна Александрова за председател на правната комисия в НС, за да смачка всякаква идея за справедливост и да се приеме възможно най-антибългарското и антиевропейско законодателство.
41
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 7 месеца
Антоанета Цонева - такова "мнозинство" ,като теб в НС не ни е нужно.Ти си именно една от тези ,които са и причината ,голяма част от демократично мислещите и свободни хора от вашата партия да напуснат,заради голямата ви алчност за власт и материя.
40
0
 
2
 
! Отговори
Нямат срам преди 7 месеца
Без срам са тези крадливи без родници, мразещи България и българите, готови да продадат всичко българско за парите, които получават от НПО и заповедите от посолство ТО.
39
0
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 7 месеца
Мнозинство ли? Ако с ПП-то не се бяха подложили на ГЕРБ, напълно предавайки избирателите си, на следващите избори можеше и да не влезете в НС. Тия дали са наясно, че хората, дали гласа си за ПП-ДБ, не гласуваха ЗА тях, а ПРОТИВ герберите?
38
0
 
2
 
! Отговори
Питам се преди 7 месеца
Кога една народна представителка може да изглежда така? Или когато се кара с някого, или ако е прекалила с чашката.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво е туй рошаво чудо
36
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
На кой вече му пука кой от коя партия ще е кмет на София, или на което и да е населено място. Общинските съветници се събират от време на време да си начешат езиците и обменят клюки. Вече ще трябва да си апгрейднат сериозно триковете за "усвояване" на нерегламентирани средства, защото народа почна да гледа на кило кръв и метър кожа и може да прости само на този облечен в дървен костюм по мярка накичен с многоцветна флора.
35
0
 
0
 
! Отговори
село преди 7 месеца
стелий,БЕЛА ХАДИД,ЛИ САКАШ???
34
0
 
4
 
! Отговори
незнайко преди 7 месеца
...блажени,вярващите...
33
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
"Мнозинството" им в парламента било .."Бронирано здраво в гърдите и бронебойни патрони за него нема открити,нема открити"..Сещате ли се кого префразирам леко?...Иначе :..-"АНИХИЛАЦИЯ" на мнвозинство в НС ?!?!..Тая рошла е чула думата "анихилация",но така и не е разбрала какво означава...Обаче сай изфукала,че познава некои приети в науката термини..ТРАГЕДИОООООО!!!
32
0
 
5
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 7 месеца
Цялата ви Група разчита на Бащата .
31
0
 
8
 
! Отговори
кака? преди 7 месеца
До анонименАко я мернеш на живо,без мазилката,ще търсиш валериан.Изморена,измъчена,болнава жена.Тази снимка е от добрите и времена.
30
0
 
4
 
! Отговори
тримата от запаса. преди 7 месеца
До Малко за политика::Ама който иска да отива да се бие бе.Границата е отворена.Там доброволци няма.То тази дума май само тук я употребявате.Всичко,навсякъде е с пари.
29
0
 
11
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 7 месеца
Тая съмЯлупал на всякъде и за това така гледа разтревожено и с луд блясък в очите ...
28
0
 
13
 
! Отговори
Божкееее.....Тая е преди 7 месеца
Нефелна и куку...
27
0
 
12
 
! Отговори
ДоДругаркатаЦоцонева преди 7 месеца
То и пуката ти не може да бъде пропукана и инхалирана, а е само разцепена...дъртаЖълтопаветнаПарантия
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези са пътници. Със седем процента и ала бала това не е мнозинство.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност това вече няма никакво значение. С този *** и неграмотен народ, който си е избрал да го управляват бандити мутри и продажници, дефакто България вече не съществува.
24
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Кака Цона има мнозинство?! Тези хора са толкова нефелни, че не се усещат, че в политиката не им е мястото! Неудачници!
23
1
 
20
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 7 месеца
На снимката - дубльора на Сигърни Уивър в "Пришълеца".Всъщност Цонева може да замести и Пришълеца,ако се наложи...