За чаршафите на Елизабет Кравец

Какво е да си украинка в демократична държава
Обновена: 12 сеп 2023 16:00 | 12 сеп 2023 09:45, Петър Бойчев
224
За чаршафите на Елизабет Кравец
Снимка: Нова

Една варненка, родена в Израел, с баща евреин, роден в Украйна, стана "Мис България". И повлече със себе си хейт като добра новина за Русия в демократичен печат. Ама защо украинка! Ама свършиха ли българките! Ама писнаха ни тези, цяла година ги храним и им сменяме чаршафите, сега и първи места по конкурсите им раздаваме!

Това, последното го чух на няколко пъти във Варна това лято, където отмарях на Офицерския плаж. Там се говори на руски език. Не предимно на руски - основно на руски. И аз, бидейки моноезичен с чужд език руския, плувах в свои води. Буквално. Някога се възползвах брилятно от възможностите, които предоставя този език на плажа. Сега вече го ползвам с научна цел.

Още по темата
И така, слушайки речта на Пушкин и Достоевски, възневидяна в тези дни, изведнъж се запитах - ами къде са украинците? Знам, че във Варна те са най-много. И че са настанени в кокетен нов курортен комплекс в кв. Галата. В горичка над плажа. Вълшебно място.

Питах моя приятел Цанко, мастит варненски журналист, къде са украинците. Ами навсякъде, отвърна ми той. Около тебе на плажа, около тебе в кръчмата, навсякъде са.

Е как, изумих се аз, те всички говорят на руски, не чух нито дума на украински. Все пак правя дотолкова разлика. Всички гаварят, никой не муве.

Всички говорят на руски, защото тука мразят зверски украинците, открехна ме Цанко. И продължи. Всъщност, каза същото, което чух на плажа - за храненето и чаршафите.

Ето, с този хейт се сблъска клетата Елизабет Кравец. Нашето момиче, с майка българка. Евреите, както знаете, не признават друга връзка освен майчината. Бащата по принцип е неизвестен. Та ние го грабнахме нашето си момиче и го разсипахме. Типично по български. Както дебнехме какво ще каже Нургюл, като се върна от Баку. Ай не беше споменала България, флага, родината, ай сме й теглили сиктира. Тя обаче се оказа невероятно мъдра за годините си. Евалла, Нургюл. С едно изречение им грабна автоматите от ръцете и ги захвърли като детски играчки. И им каза, мерси баку!

Елизабет се оказа също толкова умна, нищо че не е шахматистка. И добави този капитал към невероятната си красота. Тя е пълно копие на младата Ирина Шайхлисламова, покорила света като Ирина Шейк. Руският супермодел с татарски корени превзе Холивуд, разтопи сърцата на милиони и развърза кесиите на десетки, главно на Кристиано Роналдо и Брадли Купър. В Америка не й придирят за родословното дърво, успя даже без еврейско потекло. А това там е незадължително, но необходимо условие. Неслучайно казват, че трите най-важни еврейски празника в САЩ са пасха, ханука и нощта на оскарите.

Елизабет тръгва към света и несъмнено за нея ще се говори. Поразително красива и умна, танцьорка, украинка. Славата е на една ръка разстояние. Българските кинаджии и модни агенции да побързат. Още утре могат да си ядат ушите. Първи филм, първа корица с бъдеща световна звезда ще са добра реклама.

Попътен вятър за младата варненка по пътя към успеха. И да пали свещ, че в тези мътни времена се е родила украинка. Ако беше рускиня, жална й майка. И татко. Нямаше да бъде допусната до конкурса, или конкурсът щеше да бъде анулиран заради санкциите срещу Русия. Тя щеше да бъде мръсна рашистка и агент на Кремъл, крил се в България и изпълзял за конкурса като змия в пазвата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига да има някаква!
164
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам Петър Бойчев що за човек е, но очевидно има проблеми с ценностната система.
163
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Просто не е трябвало да парадира с това, че е украинка.
162
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В живота има по-хубави неща!
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Понякога не трябва да приемате лично!
160
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо непрекъснато се говори,че е украинка,след като я е родила българка?Това си е наше момиче,красиво и чаровно и аз и желая само успехи.А хейтърите да го ду..т.
159
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Внучка на Абдул Хамид от Хамбург!
158
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Loyko - Тя е 50% българка, 25% евреика и 25% украинка.
157
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе оставете момичето на мира, гaдняри! Толкова е хубава!
156
3
 
40
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Радваите се че не е някой транс или Кончита Вурст!Хубав ген!
155
18
 
23
 
! Отговори
Костя Копейката преди 8 месеца
За мене лично най-красивите жени са рускините следвани от китайките и севернокорейките:)
154
20
 
41
 
! Отговори
Loyko преди 8 месеца
Украинките са едни от най красивите жени в света. Доказа го и това красиво момиче.
153
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отказах се да чета след втория параграф. Мислех че ще чета журналистика, а то се оказа художествена фантастика
152
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Верно ли узбекистанците били по-евтина работна ръка от българите и по-свити
151
6
 
16
 
! Отговори
Екстра е девойката преди 8 месеца
И няма забележими корекции. Браво!
150
8
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Леко съм шокиран от статията на Петър Бойчев. Нивото е доста по-високо от на Нела и тем подобните тук списвачи. Петре? Да не си объркал сайта, Петре? Тук има само списвачи от нивото на "Нела" , какво правиш тук, Петре? Спасявай се!
149
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До нафърфорий Българският език е по-близък до руския отколкото украинския до руския. Говорите глупости за украинския защото си нямате хал хабер и мнението ви се базира единствено на лъжите от времето на НРБ/СССР и на из ку фе ли комунистически доценти/професори които продължават да си въртят лъжите от НРБ/СССР. Преди по-малко от 100 години всички източни райони на Украйна са били масово украинско говорящи. Да не говорим, че в западна русия в селата говорят на украински.
148
4
 
22
 
! Отговори
.. преди 8 месеца
Интелигентно написано, браво
147
0
 
11
 
! Отговори
ятър преди 8 месеца
Чака се някой шейх от ОАЕ.
146
5
 
15
 
! Отговори
нафърфорий преди 8 месеца
Не се кава "мува", а "мова" и да, потвръждавам, че всички "украинци" във Варна говорят изключително на.... руски!!! -)))) Горките, просто не знаят "укро мовата" - руски диалект с полска добавка! -)))

Спонсорирани публикации