Блокада на центъра на София, ако до 15 ч. исканията на земеделските производители не са изпълнени

Стотици трактори се събират на „Ботевградско шосе“
Обновена: 19 сеп 2023 07:01 | 19 сеп 2023 06:27, Елка Василева
411
Блокада на центъра на София, ако до 15 ч. исканията на земеделските производители не са изпълнени
Снимка: архив, БГНЕС

Протестиращите земеделски производители дават срок до 15:00 часа днес, за да бъдат изпълнени исканията им.

В противен случай ще блокират центъра на София с тежка техника във вечерните часове, а не от сутринта.

Още по темата
Това обявиха снощи от инициативния комитет на протестиращите, предаде БНР.

Протестиращите земеделски производители може и да не блокират центъра на София днес, ако правителството изпълни исканията им в срок до 15:00 часа следобед. Тази заявка дадоха в понеделник вечерта Илия Проданов и Симеон Караколев от инициативния комитет на протеста. По думите им през деня няма да има тежка техника на жълтите павета заради протеста на синдикатите, който започва на обяд.

Трактори, автобуси и автомобили на протестиращи от цялата страна ще се събират от снощи и днес ще престояват на входа на София, на „Ботевградско шосе“, но без да блокират движението, обясниха от инициативния комитет.

Цяла нощ тежка техника пътува към столицата. Очаква се около 600 трактора да пристигнат от цялата страна. Сборният им пункт е на "Ботеградско шосе" при Долни Богров, където ще се проведе недоволството днес.

Симеон Караколев от Националната асоциация на овцевъдите и козевъдите: "Ще очакваме наистина премиерът академик Денков да излезе с евентуално удовлетворяване на нашите искания".

Земеделските производители ще съгласуват протестните си действия в Столичната община тази сутрин, а ако не бъдат изпълнени исканията им, блокада на жълтите павета ще има най-рано във вторник вечерта.

От инициативния комитет заявиха, че исканията са на целия бранш, а не само на зърнопроизводителите.  

Протестиращите земеделци настояват да бъде спрян вносът от Украйна не само на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица, но и на мляко, месо и мед.

Искат също до 30 септември да получат пълния размер на компенсациите заради повишените разходи заради войната в Украйна и незабавно да бъде изплатена държавната помощ на тези, чиито площи са пропаднали напълно.

Проданов каза, че най-вероятно протестът на земеделските производители пред Народното събрание ще бъде в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските олигарси и приятели на ПутинМордашов,Авен,Дерипаска,Абрамович,Милер,Ротенберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
287
1
 
3
 
! Отговори
Тон преди 7 месеца
Виждаме политически решения, а загрижеността за народа е на думи .,махалите се!
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
аз пък искам трактор, протест!
285
17
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 7 месеца
Откъде накъде някакви селски цццървули ще ми блокират центъра???
284
12
 
19
 
! Отговори
Охотник преди 7 месеца
Всички трябва да отидем и да се подкрепим като народ. И да не мърдаме докато, не си подадат оставката. След това съд и затвор. Милиарди са изкрадени. Пари с който може да се възстанови държавата. Да живее България.
283
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Калинките на бате изпълзяха и започнаха да се подкрепят. И да цъкат минуси. Виждате ли български съграждани, как те се подкрепят в ограбването ви? Виждате ли ги? И изобщо не се свинят милионерите да искат да продължават да ви ограбват! Затова и ние трябва да намерим начина да се обединим и да се противопоставим на грабежите им! СПрете им субсидиите и да излизат на свободния пазар. Или дайде гарантирана субсидия на всеки български гражданин, затова, че все още ви търпи и живее тук с мутрите!
282
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами да, нека спрат вноса на украинска продукция. Руската е още по- евтина! Да търгуват с нея МАНЕКС..... Да ги видя аз тогава нагушените паспалджии с трактори и комбайни за милиони... Никой няма да им даде цена различна от тази на борсите! Като не им отърва, да не се занимават със земеделие. Фалити, и толкова, както във всички икономически сектори. Да не се мислят за богопомазани! Хрантутници, никой не им е длъжен! Да си протестират срещу икономическата война на Русия.
281
11
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 7 месеца
Исканията на зрънчовците и подобни за забрана вноса на земеделска продукция от Украйна са за да може отново да наложат баснословно високите си цени и да дерат необезпокоявани кожата на обикновения българин и за още много пари от бюджета. Те са ненаситни и с тези трактори просто са смешни,дори жалки.
280
12
 
20
 
! Отговори
ЗАЩО ПОДКРЕПЯМ преди 7 месеца
В София съм. Пътувам често и ползвам Ботевградското, вкл. и по работа в града. Ще имам затруднения тези дни. Но въпреки това подкрепям протеста. И не защото ги знам кой какъв е и за какво точно се бори (едни се борят за милиони, а други за оцеляване в бизнеса вероятно), а ЗАЩОТО НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ДРУГО ПРОСТО НЕ РАЗБИРА. НЕ ЗНАМ МАРИO.HETKИ ЛИ СА, МАЖОРЕТКИ ЛИ СА, ДЕ-БИ ЛИ ЛИ СА?
279
2
 
6
 
! Отговори
ТКЗС преди 7 месеца
Не подкрепям тия политици,но и зърнарите също.Народа бачка за мизерна заплата и яде същото ГМО наторено с химия.По соца имахме "частно" и с мотиката чистехме тревата а сега няма една трева всичката тази химия я ядем после.Вие да не мислите че в Украйна падат бомби и ракети в полето ама те си жънат яко?Това зърно е от други райони и е на Блекрок.Трябва държавата да национализира земята веднага както беше на 9-ти.Загубим ли земята край с България!
278
2
 
12
 
! Отговори
зърнен олигарх преди 7 месеца
Зърнарите са с най-големите субсидии за сметка на овощарство, зеленчукопроизводство, овощарства, животновъди. Това благодарение подлата политика на ГЕРБ и останалите
277
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Долу горе като холандските фермерски протести където нищо не постигнаха само трафици правеха с тракторите.
276
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно е време народа да излезе по улиците и да си извоюва огромно намаление на всички продукти произведени от пшеница, слънчоглед и т.н. Тези алчни наглеци трябва да бъдат поставени на място.
275
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е тероризъм. С терористи не се преговаря.
274
13
 
11
 
! Отговори
и все пак преди 7 месеца
Така ли ми се струва, но не смеят да влязат в София! Стоят в Богров. Изглежда, взеха да усещат, че "народът, дето яде скъп хляб и скъпи зеленчуци" не е с тях!
273
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спокойно вече са се разбрали
272
4
 
6
 
! Отговори
Georgiev преди 7 месеца
Това е рекет!
271
1
 
4
 
! Отговори
муньо преди 7 месеца
ША ИМА И ЛОБУТ!
270
6
 
8
 
! Отговори
когато преди 7 месеца
Когато акълът ти стига само да се вредиш да вземеш субсидия, става така, че си оголваш з...ка яко! Баш като тия от протеста. От елементарна алчност. До днес не знаехме за космическите им пари /субсидии/. За всичките им облекчения - платени от нас, разбира се. Можеше и да не знаем, ако бяха по-умни, по-умерени и осъзнаваха какво ще загубят, ако се запънат. Липсата на интелигентност, елементарна, може да им докара неприятности. Народната омраза си я спечелиха вече.
269
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не само на Радев ментето генерал. ТОва е война на цялата олигархия. В момента групировките на Боросов, Пеевски и Радев работят заедно по определени точки.