Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения

Тримата мъже са извършители на множество грабежи
19 сеп 2023 11:35, Стела Стоянова
110
Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения
Снимка БГНЕС, архив

„Софийска градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Фиксирани и иззети са 3 гилзи, на 100 м от гилзите е намерена кръв, която също е иззета. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло.

Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителят да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

„Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев на брифинг, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата

Любомир Николов, директор на СДВР в Съдебната палата пък заяви: „В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета, от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”, екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат.

Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно, и не се чака линейка - полицейският автомобил го откарва в болница „Токуда”. След намесата на лекарските екипи се установява, че лицето е починало.

Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител с 7 години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица заявявам, че това са наши стари познайници. Установихме, че лицата са извършители на множество грабежи, използвали са метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
6
 
! Отговори
Ryuhou преди 7 месеца
Когато съм на маса със салатка и ракийка, мога да псувам нашите униформени тикви от тука до сутринта. 3/4 от тях са безмозъчни връзкари, който вяртат, че тая униформа им е за да пречат на всичко около тях, не за да вършат нещо полезно. Когато обаче един от тях ми каже да спра, спирам, може да споря, може да подавам оплаквания, но спирам, с кола, пеш, трактор, камион, няма значение. Трябва да имаме уважение за тази униформа, има някой от тях, който я носят с чест.
87
3
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 7 месеца
Няма значение. Награда и повишение. Повече такива служители трябват в тая система. Предотвратиха някой смъртен случай. Утре тоя бок.ук като ограби някого и го убие какво? Ще го пуснат подписка ли? Отново браво на полицаите, вече тук сам доволен от тяхната работа. Един рецедивист по-малко по улиците. Предлагам, ако го съдят или осъдят протест, докато не го освободят и възстановят на работа.
86
3
 
15
 
! Отговори
456 преди 7 месеца
Полицай-мъж или жена,все едно е за поздрав!Така трябва,щом не спира на предупреж дение!Стига сме плюли по полицията,в случая е за награда!
85
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 7 месеца
Полицай, а не колежката му, която е също полицай е стрелял....
84
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дори и да приемат, че полицая е действал по устав, за решението си довело до смърт е отговорен. За да придадат "случаен" характер, масово обясняват за попадение от 100м, което е нереално.Още по лошо става, защото към момента на решението си да задуржи подозреваемия с използване на оръжие, вече е имало задържан от същата група. После от 100м да произведе точен истрел с цел задържане е фантастично. и.т.н. и тн.С този полицай е свършено.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Америка е същото! И в Русия! Така че така да бъде занапред!
82
4
 
11
 
! Отговори
До 80 и 82 преди 7 месеца
Ти пишеш тук като разбирач, защото брат ти бил полицай. Върни се по-назад и прочети материала, качен тук днес сутринта в 9.19 ч. Представено е мнението на криминален експерт Савов. Той подробно обяснява защо постъпката на полицая може да се определи като правилна. Стрелял е в краката на бягащия, има право да го направи. И когато повторно е стрелял пак в краката му, онзи в същата секунда е паднал и вторият изстрел е отишъл в рамото му. Ако се беше подчинил на заповедта да спре, щеше да е жив.
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 87 Значи има поле за изява и за теб. Като се разправиш с някого и докажеш, че е откраднал от държавата милиарди, докато трудовите пенсионери гладуват, ще има силна форумна защита и в твоя полза. Отделно от това, ще спечелиш симпатиите на целия народ.
80
0
 
7
 
! Отговори
И в Украйна е така преди 7 месеца
Тръгне ли руснак да краде - веднага го застрелват- без съд и присъда... справедливо е!
79
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поредният екшън герой. Защо не са петимни да стрелят по тия, които крадат милиони от държавата, това се чудя.
78
3
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 7 месеца
Единственият по-добър развой щеше да бъде да е гръмнал и тримата и от Токуда да осъществят донорска ситуация....
77
4
 
15
 
! Отговори
алооо преди 7 месеца
какво значение има бе ?! важното е че е свършено едно добро дело , един мр16ляк по малко
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
от 83 Кво ми биеш минус ве, пубер маааалоумен? Ти ходил ли си в казарма? Ти даже не си бил роден когато я закриха наборната, пубер мааалоумен с жълто на устата.
75
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едва ли полицая му е изкрещял както е по устав "Стой ще стрелям" направо си го е убил без да го предупреждава. В казармата на това ни учеха като сме на караул. "Стой ще стрелям".
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 79 Да, ама закона сега е такъв и според този закон полицая е нарушил наредбите. Кое не разбра ве, Пинко?
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие си нямате понятие кога има право полицай да стреля с пистолета си. Толкова прооости форумни мишки сте!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 76 - Нали точно затова пишем тук, за да се разбере, че всички искат промяна в закона.
71
3
 
29
 
! Отговори
anonimen преди 7 месеца
Такива едни младежи заобиколиха в група майка ми, жена на 70 с ***, посред бял ден, на обяд, пред Първа градска, на пъпа на София. Опитват да дръпнат чантата, само че бутнеш ли такъв човек на земята, може да счупи става и да е дотам. Тя се развикала, някакъв мъж се отзовал, мангалетата се разврякали по нея, "К'во викаш, ***?", но избягали. Ако не подкрепим полицая, така ще ни трепят като кучета и полицията ще гледа.
70
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пубериии, пубериии, не се прави така от полицай. Това да не ти е някакъв престъпник да се саморазправя с друг престъпник???? Станете полицаи и да видите какви са наредбите там, смешницииии. По бягащ и то невъоръжен имаш право само да го гониш. Моя брат е полицай и е гонел такива престъпници. Но казва , че нямаш право да го прострелваш, ако не застрашава живота ти. Полицая е за съд. Точка.
69
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Полицаят е за уволнение. Това е ясно. Това е закон когато постъпват на работа- когато човек който не е застрашил някой и бяга с гръб от полицая, полицаят има право само да изкрещи: Стой ще стрелям и да произведе изстрел във въздуха.