Близките на простреляния от полицай завеждат дело

Майката вече е наела адвокат
20 сеп 2023 21:37, Стела Стоянова
83
Близките на простреляния от полицай завеждат дело
Снимка БГНЕС, архив

Близките на 18-годишния младеж, който беше прострелян от полицай и след това почина в болницата, ще заведат дело. Това каза майката на момчето Мария Богданова.

Според нея в заключението на съдебните медици, което е прочела, пише, че изстрелът е бил в гръб и е засегнал белия дроб на сина ѝ.

Грабителят беше прострелян по време на полицейско преследване. В четвъртък прокуратурата повдигна още едно обвинение на другите две момчета, негови съучастници - за грабеж, извършен предната нощ.

Близките на Светослав, казват, че не знаят да е имал проблеми с полицията. Младежът живеел заедно с по-големия си брат в апартамента в Ботунец. Работил като продавач в столичен мол.

Майката вече е наела адвокат, а жители на Ботунец отново я подкрепиха. За поредна вечер живеещите в квартала излязоха на протест, за да изразят недоволството си от действията на полицая, довели до смъртта на техния съсед.
Според източници от разследването, полицаят е използвал личното си оръжие, за да стреля, защото неговото изпаднало при преследването.

Още по темата

Бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов коментира, че има специални инструкции, според които полицаите имат право да носят само служебно оръжие по време на смяна.

"Носенето на лично оръжие по време на служба е забранено. Това е дисциплинарно нарушение, но то не променя по един или по друг начин правомерността на действията на полицейския служител", каза Милен Иванов пред БНТ.

Случаят обаче поставя въпроса за подготовката на полицаите.

"За съжаление в подготовката на полицейските служители липсва решаването на ситуационни задачи с оръжията - нещо, което е изключително важно, за да могат те да добият увереност, че правомерно решават една или друга задача, с която ще се сблъскват в своята служба", коментира още Милен Иванов.

Все още не е ясно дали полицаят ще бъде привлечен като обвиняем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: делополицайпрострелян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
36
 
8
 
! Отговори
Юрист преди 7 месеца
Абсолютно предумишлено убийство! Ушев е убиец и ще лежи!
30
6
 
35
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
След като е избрал да наруши закона като краде и пребива граждани, значи се е отказал от каквато и да е защита от същият този закон който нарушава. Закона да защитава само съвестните граждани. Престъпниците да се третират като лица извън обхвата на закона и да се разреши отстрелването им без каквито и да е последствия. Само така ще се вкарат в правият път! По нормалните граждани защо никой не гърми?
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ахх ... 35 Недей да говориш така защото после ще искат да си берат от домовете на хората и като няма физическо насилие от страна на крадеца ще кажат че е за да се нахрани или някакви такива глупости. Крадците трябва да се осъждат по най-строгия начин. Със сарказми или някакви такива завъртулки няма да се впечатлят, а може и въобще да не те разберат.
28
5
 
33
 
! Отговори
Фил преди 7 месеца
Господ да пази полицая!
27
6
 
33
 
! Отговори
Ахх ... преди 7 месеца
Това полицай да простреля мирно и кротко крадящ и бягащ след предупредителни изстрели посред нощ образцово примерен по майчино убеждение младеж си е осъдително и направо престъпно ... Аххх ...Той просто примерно си е крадял и грабил ... Забранено ли е ?!
26
5
 
35
 
! Отговори
09 преди 7 месеца
Този случай е показателен че другия път като се наложи да св стреля полицаите много сериозно ще си помислят дали да стрелят.Как въобще е възможно да се дискутира подобна история.Изтрвете ли края забрави някой да те пази от тая полиция. Подкрепа за полицая
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Реалист 30 Да крещяща е разликата. Ходят след парите на Отровеното общество. В случая са нападани жени. Къде е протеста срещу насилието над жени? А ама то било само за домашно насилие. За публично насилие от непознати можело така излиза. Още не са спуснали опорките на продажниците и те затова не реагират с протести.
24
7
 
33
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ ПОЛИЦАЯ преди 7 месеца
Пълна подкрепа за полицая! Заслужава медал, защото злото трябва да се изкоренява от покълването. Няма да го оставим курбан на продажни НПО-та, ще го подкрепяме до край и ще излизаме на контрапротести! Римляните трябва да се научат, че има закони!
23
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естественно че ще го съдят. По важното е какво ще предприеме държавното обвинение. Петното е върху цялото управление и в частност началника, прекия командир, психолози и пр. Дори и напарника може да получи наказание.
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 24 Ако престъпник е бил предупреден че ако не спре ще се стреля по него значи той е виновен че не се е подчинил. Имало е информация че е въоръжен след като е заплашил преди това жертвите че има пистолет. Престъпниците не бягат от полицаите с лице към тях. Като не спира трябва да се стреля а не да бъде оставен да се измъква и да тероризира още жени.
21
44
 
8
 
! Отговори
Ученика преди 7 месеца
Човек само като прочете коментарите и му е ясно защо България е на такова дередже. А иначе това отвсякъде си е умишлено убийство...
20
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В случая има сериозно превишаване на права, човек застрелян в гърба докато бяга, това да не ви е CS или Call of Duty?
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че те нали са само по правата? Негово право е да бие, краде, убива. Ама другите тях не може да ги пипат, ни полиция, ни който и да е. Най-малкото пет НПО-та наскачали да ги защитават, как няма да се прави на тв говорителка майка му. Мога да разбера мъката на една майка за детето и, но тая не я разбирам, не и личи да е разсипана.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аууу престъпниците и насилниците на жени и прочие твварри ще водят дела срещу полицаите...
17
3
 
41
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 7 месеца
Рано или късно трябваше да си го получат! Добре е че все пак стана,! Жалко за стотиците жертви на грабежи изнасилвания и убийства от въпросните индивиди! Относно полицая респект , респект и пак респект !!! Ако има обвинения трябва ние да го защитим иначе ще ни удрят с тръби в главата!!!!!!!!
16
4
 
21
 
! Отговори
Прави се на улава преди 7 месеца
След като е прочела (или са й прочели) медицинската експертиза, не са ли й обяснили полицаите как се е случило така, че куршумът е попаднал в гърба на бягащия? Или не й е изгодно да разбере, че и този фатален изстрел е бил насочен ниско, към краката на бягащия, но той е паднал след като куршумът вече е летял към него?
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да видим кой адвокат ще я защитава и кой съд ще осъди полицая!Да не вземем правосъдието в свои ръце!
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз като бях ученик 5-6 клас в началото на 90те години си спомням как 2ма полицая гониха един ученик от по-големите. Викаха му да спре, а той бяга. По едно време единия извади пистолета и стреля по него с гумен патрон. Това са силови органи, държавата им е дала власт да пазят реда и законите. Аз подкрепям полицая..
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали уж беше ученик в 11-и клас? Сега пък казват, че бил продавач в столичен МОЛ. Майката наясно ли е за кое от децата й става дума или им бърка имената, както често се случва в тази етническа група?
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е как ще възпита децата си,като нея не е имало кой да възпита.Тях ги възпитават да крадат,да нанасят побой и да убиват дори за 5 лева!Колко възрастни хора си отидоха от техните набези!Има ли осъдени?