Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всеки, който е на власт, се опитва да я промени
22 сеп 2023 22:22, Стела Стоянова
70

"Трети март е символ на един национален идеал". Така бившият военен министър Красимир Каракачанов коментира в студиото на "Денят ON AIR" предложението на правителството за смяна на датата на националния празник на България.

"Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински, както първото предложение на ГЕРБ, така и сегашното. Да покажем, че водим антируска политика. Трети март е свързан с Русия дотолкова, доколкото Русия е свързана с Руско-турската война".

На въпроса някой прави ли опити за подмяна на историята ни, Каракачанов отговори, че всеки, който е на власт, прави опити да я променя.

Според бившия военен министър предложението за смяна на датата е опит да се пренапише историята и да се зачеркне част от нея.

Каракачанов коментира в ефира на "Bulgaria ON AIR" и проблемите със службите за национална сигурност. Според него правителството не се интересува от националната сигурност на страната. "ГЕРБ и ДПС не веднъж се опитват да слеят службите", заяви той.

Попитан кой дирижира процесите в НС, Каракачанов бе категоричен: "ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС - това е управляващото мнозинство".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама на 3 март ли е създадена България? Аз мислех, че никой не знае кога точно в края на 7 век, нооо *** още тогава са знаели, че ще ни асвабадят след 1250 години
7
10
 
10
 
! Отговори
КаракачанЛапачБойков преди 7 месеца
3ти март е ден на падането под руско робство а денят на независимостта е ден на Освобождението от руско-комунистическо робство!
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При бай Тошо, 3-ти март беше нищо.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каракачанската свиннкя е виден ДС др0гар, ест., че ще подкрепя БКП и копейките. Да не говорим, че друго и не може да прави, цял живот на държавна софра и копейки от Масква.
4
5
 
9
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Мъ кажете бре и от кой България обявява Независимост... От османската империя, наложена ни зависимост от берлинският конгрес... Днешните ни приятели, според третополовите ни слуги краварски... ===))) а ВМРО вече е позор за България след сглобката с гробарите...
3
10
 
4
 
! Отговори
Шефрет преди 7 месеца
Като гледам как управляващите дразнят хората със всеки един техен акт или идея ,народа ще му писне идълбоко се съмнявам ,че ще доживеят вобще до март.
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези,които искат да сменят датата 3-ти март са същите,които преди години искаха да махаме кирилицата и да пишем на латиница.Не им вярвайте!
1
4
 
6
 
! Отговори
Тъй, де! преди 7 месеца
И Каракочан ще го пренапишем на Черенкочан!