ДДС за ресторантите остава 20 на сто

Донос-бонус отпадна
29 сеп 2023 20:45, Стела Стоянова
29
ДДС за ресторантите остава 20 на сто
Снимка БГНЕС

“ДДС-то за ресторантьорите засега остава 20%. След разговора за изсветляване на сектора, ще се види дали ще стане 9%”.

Това заяви днес финансовият министър Асен Василев. Той участва в заседанието на правителството, което прие плановете за въглищните централи и мините, предаде репортер на БГНЕС.

“Има някои приоритети преди да се намали ДДС-то на 9%, като да се издават касови бележки задължително, да се плаща с постерминал и служителите в бранша да не се осигуряват на минимални заплати. Едва след разговорите за изсветляване на сектора ще говорим дали ставката да е 9%”, подчерта Василев.

БГНЕС припомня, че по-рано днес Делян Пеевски от ДПС определи финансовия министър като "човек с разум" и каза, че на среща с него и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Василев уверил, че ДДС-то за ресторантьорите ще се запази на 9%.

“9% остава ДДС-то за ресторантьорите, както и отпада предложението за "донос - бонус". Василев се съгласи. Очаква се да направи среща с ресторантьорския бизнес за изсветляване на сектора”, коментира по-рано днес в парламента Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Васко преди 6 месеца
Дидо, по-добре ходи на училище, научи се на правопис и тогава коментирай
25
0
 
3
 
! Отговори
😀 преди 6 месеца
Продават с надценка над 200% с ддс 20%🤣Не само ресторантите и хранителните магазини също
24
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
До Дидо За да се научиш да носиш таблата са достатъчни 1-2 часа.Обучението на един програмист отнема доста повече време и усилия.Кой за каквото е учил.
23
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 6 месеца
До ДидоКато направят 20% ДДСто ,няма да ти се налага, не само да носиш таблата ,а и да я повдигаш даже Може така да я поглеждаш само
22
0
 
4
 
! Отговори
Цв преди 6 месеца
Къде са двамата Гуровци Бойко и Делян Пеевски! И сега какво ще кажат ***? Нали всичко договорили с Кокорчо? Позор за цялата ви коалиция!!!
21
0
 
12
 
! Отговори
ШОП преди 6 месеца
Оня ден на Витошката в София - телешка пържола 300гр. - 200 лева. То цяло теле е 400 лева. Така че в ресторанти в БГ не ме чакайте- ако ще и 8000 % да е ДДС, ако ще и 0%
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Буз ресторанти мога. Ако трябва да се намаля или да е с нулева ставка ДДС, това трябва да е за лекарства и основни прани.
19
1
 
14
 
! Отговори
Малийй преди 6 месеца
то да отидеш на кръчма ще стане лукс. Като им намалиха ДДС-то ония обещаха, че така ще намалят цените в кръчмите си. Какво стана - точно обратното като ги надуха още повече и за капак смукнаха грамажите. Сега си представете като им вдигнат ДДС-то какви баснословни цени Ви очакват. Наздраве и да ви е сладко.
18
5
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 6 месеца
До ДидоЧовече,в каква паралелна реалност живееш?Програмист може да прави това,което ти правиш,но ти не можеш да правиш това,което той прави!Има много като теб,но те са малко!Търсене-предлагане,основния принцип на пазарната икономика!Плановата умря някъде около 89-та,не беше рентабилна!
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правилно! Кръчмарския бизнес с нищо не е по-различен от останалите.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поръчаш пица,а той ти я носи извадена от фризера и запечена за 5 минути.Поръчаш пържола и тя от миналата година във фризера.Поръчаш пържени картофи,а те бланширани и пак от фризера.Нещо прясно да са ви сервирали?А да е на прилични цени?
15
4
 
10
 
! Отговори
До Дидо преди 6 месеца
Дидо, аз 12 часа мога да нося табла, а ти дали можеш 12 часа да пишеш код, при това качествен?
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойкот на кръчмарите докато не започнат да ценят клиента!
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На всички раздадоха пари, обещаха, разговаряха, само за най- бедните- пенсионери и хора с увреждания- нищо!!! Пенсионерите ли са най- уредените в тая държава, че изобщо не ги споменават?! Пропастта между заплати и пенсии зейна още повече. ГЕРБ винаги игнорира най- слабите.
12
1
 
14
 
! Отговори
кръчмаря преди 6 месеца
Ковида идва пак. Декември да не ни затворите пак?
11
24
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 6 месеца
Защо не сложете 50% данак на програмистите? Те ограбиха българският народ. Дават им високи заплати да тракат по цял ден по копчетата на компутара. Аиде да ги опана по 12 часа да носят табла да видат как е.
10
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия канадски калинки опоскаха хазната и сега се чудят с какви данъци и рекет да събират и малкото останало в държавата. Провалиха се тотааааалнооо. Най-добре е Борисов веднага след местните избори да разглоби сглобката и да ги разкара тия шутове.
9
1
 
12
 
! Отговори
Протестър преди 6 месеца
Хайде Ричи, яхвайте протестите и блокирайте магистрала или някой проход. Сега е модерно да се правят блокади.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кокорчик сгази лука, не слуша какво му казаха началниците му Пеевски и Борисов. Ся като му го набият с 200 ептен ще се ококори.
7
0
 
22
 
! Отговори
Ресторантьор преди 6 месеца
Редно е държавата да ни плаща за всяко непродадено кебапче. Субсидия, равна на максималния оборот и никакъв данък. Като стане така и повече няма да вдигаме глас. Даже и ресторантите ще затворим, да не пречат на хората и да не плащаме наем. А ако не стане така, ще блокираме 15 магистрали, всички гари и река Дунав.