Хинков освободи шефката на инвестиционната компания за детската болница

Решението е взето еднолично от здравния министър
29 сеп 2023 20:52, Стела Стоянова
4
Хинков освободи шефката на инвестиционната компания за детската болница
Снимка БГНЕС, архив

Директорът на "Здравна инвестиционна компания за детска болница“ проф. Елена Пенева е освободена от поста, съобщиха от здравното министерство.

Решението е взето от министър Хинков на 28 септември 2023 г. в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Съветът на директорите следва да предприеме необходимите действия за вписване на обстоятелствата в Търговския регистър и регистър за юридически лица с нестопанска цел в предвидените законови срокове.

Мотивите на министър Хинков за освобождаването на проф. Пенева са "неудовлетвореност от отчетността на свършената работа", допълниха от пресслужбата на МЗ. След разглеждане на кандидатурите за нов изпълнителен директор, решението на министъра ще бъде оповестено публично, съобщава БТА.

Мисията на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" е добросъвестно и ефективно изпълнение на ролята на държавата в лицето на Министерство на здравеопазването за организиране и контрол на дейностите по проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на Национална многопрофилна детска болница, която да отговаря на националните нужди на детското здравеопазване и да подсигури прилагане на актуалния световен опит и стандарти за най-добра грижа за децата.

Проф. Пенева беше назначена през април 2022 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
всички радевисти - вън
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хинков е една от основните фигури, пробутани в Сглобката, за да бъдат изпрани. Така хем остава ненаказан, хем нагласява свои хора и поддръжници. Още преди 2-3 години като шеф на НЦОЗА си беше писал заплата от 30 000 лева на месец. С неясни пари. Много деятели в медицинската област - лекари, медицински и административен персонал коментираха с огромно негодувание това, но не смееха да кажат нищо. Сега пък е министър, т.е. пак е недосегаем.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Злобничко човече си ти, Хинков, злобно нагаждаче. Ще следим кого от жълтопаветните ще набуташ на нейно място.

Спонсорирани публикации