Близо 9000 са коригирали данъчните декларации, след като НАП ги е сметнал

Срокът е 2 октомври
Обновена: 30 сеп 2023 17:20 | 30 сеп 2023 17:00, Стела Стоянова
2
Близо 9000 са коригирали данъчните декларации, след като НАП ги е сметнал
Снимка БГНЕС, архив

Близо 9000 физически и юридически лица са направили корекции в декларираните от тях данни в годишните данъчни декларации, като са подали коригиращи формуляри в Националната агенция по приходите, съобщиха от агенцията. Фирмите и гражданите имат по-малко от три дни – до 2 октомври, в които могат да отстранят допуснати неточности в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък, съобщиха от НАП.

При откриване на грешка в декларираните данни, гражданите и дружествата имат право еднократно, в срок до 30 септември на текущата година, следваща годината на придобиване на дохода, да правят промени чрез подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 г. е събота, крайният срок се удължава до 2 октомври, уточняват от НАП.

Физическите лица могат да коригират декларираните от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30 юни и продължава до 2 октомври. Те подават коригиращата си декларация онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. Гражданите могат да подадат своята декларация и в офис на приходната агенция по местоживеене, посочват още от НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НАПданъчни декларации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бирника Спецов плати ли си кражбата 2 милиона на ДДС ? :)))