Подкрепа: Не са изключени ефективни стачни действия

Да се предоговори НПВУ за намаляване с 40% на емисиите
1 окт 2023 19:15, Анисия Иванова
102
Подкрепа: Не са изключени ефективни стачни действия
Снимка: БГНЕС

Не са изключени и ефективни стачни действия на миньори и енергетици. Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов след срещата си с протестиращите енергетици на магистрала "Тракия";

Никой от техния синдикат няма да се отзове на поканата на премиера Николай Денков за среща в МС. Манолов заяви, че, който иска да преговаря, трябва да дойде на място при протестиращите.

От КНСБ също излязоха със своя позиция, че няма да отидат на срещата при премиера.

Сред исканията на протестиращите са:

Осигуряване на дерогация за частично или пълно плащане на емисиите за ТЕЦ Марица изток 2, като критична инфраструктура за страната,

Таксите, които ЕСО плаща на ТЕЦ Марица Изток 2 за изравняване на честотата, да бъдат рязко завишени.

До 2030 година да се гарантира и осигури работа на комплекса Марица Изток.

Към 2030 година в Териториалния план да бъде гарантиран минимум 2000 МВт мощност.

Правителството незабавно да изпълни решението на НС от 12.01.2023 г. за предоговаряне на НПВУ за отпадане изискването за намаляване с 40% на емисиите от парниковите газове до 2026 година в енергетиката в сравнение с 2019 година;

Прозрачна процедура по инвестиционни намерения и включване в Териториалния план готовите и пропуснати в индикативния списък на централите от комплекса и такива, ползващи въглища като гориво;

Незабавно развитие на Бизнес зони на територията на Комплекс Марица изток, както и Бизнес зони в гр. Стара Загора – „Загора“ и „Летище“, с цел осигуряване/ разкриване на нови работни места. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
ВИЕ преди 6 месеца
СТЕ ХОРА БЕЗ РАБОТА-ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е ЦЪФНАЛА И ВЪРЗАЛА-АМАН ОТ Г....ЦИ
89
2
 
1
 
! Отговори
Инж+ преди 6 месеца
Затова трябваше да приватизираме и енергетиката - както е в "белите" държави. А сега Данъкоплатецът ще покрива "екстрите" от джоба си!!!!
88
6
 
4
 
! Отговори
И следващото преди 6 месеца
Правителство, каквото и да е то, няма да промени нищо! Съдбата на този вид енергетика е решена и не в Бг. Изхода е излизане на страната от ЕС. Това ли искаме?!
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стачни действия дрън дрън. Кучетата лаят, кервана си върви. Без Сорос няма ефективни майдани, а Сорос не е заинтересован от вас.
86
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия за меродавни ли се мислят? Ми стачкувайте, кой ви пречи? А после?
85
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
Всеки Свободен Българин може да прегази руски роб опитал се да ограничи или отнеме Свободата,на пътя...на магистралата,всеки опитал да ви отнеме Права и Свободи...е путинист!!те ни обявиха Война,от вас зависи дали ще живеете Свободни!!!
84
1
 
5
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
а нещо за Барби модата що не казват ?!
83
5
 
5
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
и слепите виждаМе опитите за преврат насърчени от рЕзидента през олигарсите си служещи на мАсква!ес,сащ И кРАЛСТВОТО...ИМАТЕ ЛИ ОТГОВОР???Война е!!!
82
4
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 6 месеца
САЩ и Кралството,настоятелно моля да обърнете внимание на г-н Ковашки и руският му слугинаж!!!
81
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
абе ковашки стоящият зад този ад и финансиращ го,двоен агенти на руснаци и американци...никъде и никой не го споменава...по апокрифен от рокфелеровци???Ковашки е ръката на мАсква...субсидиран...вкарващ отрови който гори в тецовете ...САЩ и ЕС извадете си главите от .........имате работа с КГБ и робите им!милионери...милиардеири!!!или обричате Света ни на ГИБЕЛ!...децата си обричате!!!
80
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стачните действия са задължителни. Действията на Просто Киро и Кокорчо унищожават енергетиката на България! И то умишлено, с помощта на Милиционер Боце и Пеевски! Не мога да разбера има ли разумни хора в ГЕРБ и ДПС, които да проумеят, че държава без енергетика няма да я има, тя става територия за разграбване! Тези хора във властта са предатели!
79
11
 
6
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
Руски измекяре заплашват Народа на България с ...кръв....рекетират Народа на България да продължи да трови децата си за да може те да вземат високи заплати и гспАдарите им да печелят още повече за сметка животите на българите,излезте и освободете магистралите и пътищата от руските роби...ако сте Българи!!!Война е...българите сте бойци...България има нужда от...Българите...има ли живи???
78
2
 
12
 
! Отговори
Работник преди 6 месеца
Докога ще ви чакаме да се наканите , бе , Манолов ? Поне една стачка да бяхте направили за толкова много години !!! *** ,профсъюзен ! Съюзен си на мародерите в парламента !
77
7
 
8
 
! Отговори
Божееее преди 6 месеца
Опит за преврат по руски е вашето,предизвиквате България...и ще излезем...и ще видите кръв...скоято низаплашвате...вашата!!!Национални Предатели сте!!!
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоз е агент на Путин.
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оххх колко апартаменти ще излезнат сега за продажба в Стара Загора.
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Филма свърши, хрантутниците да си намират нова работа.
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Адиос, Мариците и матриците!
72
7
 
11
 
! Отговори
Mersi преди 6 месеца
Дърпай шалтера на партийната храникла Комплекс МариZa иZток.Край на отровите бъвлащи в един от най-плодородните райони на България.А тези дето на протестите и затварят пътища и магистрали, УВОЛНЕНИЕ.Щом са там, значи може и без тях !
71
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стачките ще закопаят стачкуващите. Закривай!

Спонсорирани публикации