Служители на ТЕЦ-Сливен блокират Подбалканския път

Спират движението по обяд на кръговото край Тополчане
72
Служители на ТЕЦ-Сливен блокират Подбалканския път
Снимка: БГНЕС

Служители на ТЕЦ-Сливен днес от 13:30 часа ще блокират Подбалканския път в района на кръговото кръстовище край сливенското село Тополчане. Това съобщиха от синдикалните организации в дружеството.
Дружеството използва като гориво въглища, основно от басейна "Марица Изток".

В Сливен също има въглищна централа, която обаче не присъства в Плана за възстановяване и устойчивост, казавчера инж. Павлин Костов, изпълнителен директор на "Топлофикация" - Сливен инж. Ангел Ангелов.

По думите му затварянето на сливенската "Топлофикация" ще остави без отопление 15 000 битови абонати, сред които всички болници, училища и детски градини.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: сливенпротестТЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
7
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Тези синдикати трябва да бъдат разтурени! Тези са платении политически бухалки, които тероризират населението на страната! Време всички останали да застанем срещу тези терористи! Кога полицията ще си свърши работата, а? До кога ще търпим разни нищоставащи?
41
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Тия са по-нагли и от зърнарите. Ама така е, като си свикнал на много пари
40
2
 
9
 
! Отговори
Бай Танас преди 7 месеца
Полицията, вместо да разчисти пътищата осигурява обходни маршрути.
39
5
 
9
 
! Отговори
Вредни емисии преди 7 месеца
Кой им диша вредните емисии - НИЕ, а кой ще си пати от тях в бъдеще - ДЕЦАТА НИ!
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблемите на миньорите ще се разглеждат днес от Светия Синод и ще се вземе решение.
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Парадокса е че пеят химна и си мислят че едва ли не са патриоти ,като в същото време няма нищо патриотично в това което правят.Блокираш цялата държава щото си патриот така ли ??Ще се преквалифицираш като всички останали
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е добре да се блокират магистрали ,защото това е и престъпление.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гледах някъв по телевизията вика било нечовешко да карали енергетиците да се преквалифицират.Ей такава наглост и тъпотия не бях чувал .Една голяма част от протестиращите могат да се пенсионират и ще вземат големи пенсии плюс обещаните им пари от правителството.Второ ще намерят и работа.Да ги държат на работа 20 години на държавна хракилка,Ай сиктит и наглеците.
34
8
 
13
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Тия енергетици лъжат и плашат неинформираността на част от битовите абонати. Първо не са 15 хиляди битовите абонати в Сливен ,а 9 Хил. на население в града 90хил. То си е решило проблема без топлофикация. И е със собствено отопление. Не разчита на ЦЕНТРАЛНОТО ОТОПЛЕНИЕ. То е старо и финансово разорява абонатите. Второ създаването на безредици , разпространяването на фалшива информация е тероризъм . Следва да се арестуват сЛуШителите на ТЕЦ - а
33
3
 
4
 
! Отговори
Дзивко преди 7 месеца
Най близкия износител на ток до нас е Австрия, дали ще го купим евтино от свободния пазар, то и битовите потребители излезнат на него, тока ще стане златен, повишеното търсене вдига цената. Турция прави АЕЦ но има голям глад за енергия, та и тя няма да продава..
32
4
 
5
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 7 месеца
А трима пенсионери, недоволни от жалките си пенсии са блокирали над-балканския път. Две бабички пенсионерки са се заразили от примера им и съответно са блокирали околовръстното на село Злокучане.
31
11
 
7
 
! Отговори
А така преди 7 месеца
БРАВО!Дръжте докрай !
30
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Баси наглеците,на коя работа ти дават гаранция че ше си на работа още 20 години ?И на коя работа ти дават от 100 до 150 хиляди лева ако те уволнят ?И от къде на къде ти блокираш цяла България??Пътищата са за всички ,защо ти си по важен от 6 милиона души .Арест и затвор за енергетици и миньори
29
5
 
14
 
! Отговори
Дзивко преди 7 месеца
Къде са спецовете на ДБ да кажат как Белене щеше да е на загуба и да кажат що съседите ни правят ударно АЕЦ, като затворим ТЕЦ, лобитата много бързо ще хвърлят мееника на АЕЦ, щото и там блоковете са към края по документи, изобщо никой не гледа 20г напред а само да гепат парите
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По принцип трябва да се закрият въглищните централи. Но това трябваше да стане когато вече са построени алтернативите. Навремето комунистите са планирали че като се построи АЕЦ Белене няма да имаме нужда от ТЕЦовете и ще останат само като резервни мощности. Имахме 20 години и много възможности да построим всичко необходимо. Нищо не построихме. Нито газ, нито петролопровод, нито АЕЦ. Сега какво правим? Ами ще закриваме и ще ви лъжат със зелени енергии. Зимата на соларни панели ще се топлите.....
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Врабчестия швеcтepoвиден бездетник с академичните титли, изскимуца ли нещо по въпроса?
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 5 - от хора от протеста знам - 150 лева на ден на калпак. половината от крякащите нито са миньори, нито някога са имали нещо общо с професията, както и не знаят какво означава абревиатурата ТЕЦ... дотук с правата и енергетиката и защита на националната енергетика...
25
6
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 7 месеца
Ние изнасяме ток,бе т...п!Няма да останем на тъмно.Пък си имаме и студения резерв на сокола,за който му плащаме 60 милиона годишно.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пр.ст народ,слаба държава.Нито знае за какво е излязъл,нито какво ще получи.Но реве с цяло гърло "Край Босфора шум се вдига..."Да не би да заплашват Ердоган?Ха,ха,ха!Щеше да е смешно,ако не беше толкова тъжно.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още от 20-30г. се говори за модернизация на ТЕЦ, намаляване на топлозагуби на ТЕЦ, преминаване към алтернативни горива за ТЕЦ, поставяне на филтри за пречистване на въздуха, справяне с откритите мини и т.н. И собствениците на нито един от горните тецове не е направил нищо по въпроса. Единственото, което правиха е да подкупват администрация, правителства и хората да ги оставят да работят в миналия век и да тровят въздуха. Затова и сега подкрепата е малка. Ако бяха модерни централи, ОК, ама не са.