Директори: Не обяснявайте на родители във вайбър

Всичко да минава през школо
Обновена: 11 окт 2023 17:28 | 11 окт 2023 17:05, Стела Стоянова
8

Преподавател получават заповеди да не участват във Вайбър групите за комуникация с родителите, стана ясно от публикация и коментарите към нея във Фейсбук.

„Здравейте, искам да си сверя часовника по един казус от днес. Преди малко в групата на класа по Вайбър класната заяви, че от днес има спусната заповед в училище учителят няма право да участват в групата с родителите по Вайбър и веднага напусна. След нея напусна и Г-та по занималня. Искам да попитам тази заповед само за нашето училище ли важи или е спуснато от МОН?”, гласи постът от събота на участник в една от групите за образование във Фейсбук.

От стотиците коментари под нeго става ясно, че такава забрана е спусната и в други училища, а в някои школа ограничението е наложено още миналата година, като се разчита на комуникацията през електронния дневник. Според някои от коментиращите ветото за Вайбър не идвало от просветното министерство, а от самите директори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: училищадириктори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам, кое е правилно и кое не, но в нашата вайбър група се пише и след 22.00 часа, както и събота и неделя. Никакъв такт, никакво усещане. 3 майки ни разказват играта, вечно нещо не разбрали, вечно имат нужда от доуточняване. И винаги всичко все на тях име скъпо.
4
1
 
3
 
! Отговори
леле преди 6 месеца
тва неква драма ли трябва да бъде ?!
3
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Вайбър групи са майчетата и татенцата и безумните им дискусии и "есе". Учителите не трябва да се намесват там.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По принцип най-нормалното нещо е учителят да не бъде въвличан в каквито и да е неформални начини на комуникация с родителите - каквито и да е групи са такива.Официялната комуникация, както на всяко друго работно място е чрез имейл (работен, не личен) или лична/виртуална среща.За мен е чудно, че е имало практика до сега учителите да са в една група с родителите.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз не виждам проблем да има вайбър група, проблем е фейсбук група. Може да не искаш да си част от това нещо, ако има електронна платформа на самото училище това е най-правилното.

Спонсорирани публикации