Протестиращите енергетици решават дали да свалят блокадите

Преди дни призоваха за общонационална подкрепа на 12 октомври
12 окт 2023 09:10, Елка Василева
44
Протестиращите енергетици решават дали да свалят блокадите
Снимка: архив, БГНЕС

Протестиращите енергетици и миньори от комплекс „Марица Изток“ решават днес дали да свалят блокадите на ключови пътища в Старозагорска област.

Още по темата
Вече две седмици движението е преустановено при 208-ми км на АМ „Тракия“, Проходът на Републиката, Подбалканският път край Гурково, както и на пътя Раднево - Нова Загора, припомня БНТ.

Днес се очаква на различни места в страната граждански инициативи да подкрепят исканията на работниците от въглищната енергетика. В ново писмо до държавните институции и Европейската комисия те отново заявиха, че искат териториалните планове да бъдат изтеглени от Брюксел и да се изработи стратегия за сектор "Енергетика". Призивът за общонационална подкрепа на 12-и октомври протестиращите отправиха преди няколко дни. В ход е подготовката им и за ефективни стачни действия през зимата.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Ълхарина няма преди 6 месеца
упоритост и много бързо се отказва, даже и при наличието на не успех! Робската психика трудно се променя!
39
0
 
1
 
! Отговори
= преди 6 месеца
Протеста взе да спихва. Няколкостотин селски чичака рекетират цялата държава. Но протеста не е синдикален, а политически и няма как да прерастне в законна стачка. Скоро ще им замръзнат за.дниците и ще се приберат на село
38
2
 
4
 
! Отговори
Човек преди 6 месеца
Какво не разбраха тези хора. Кюмура, отива в историята. Спането свърши. И да питам в коя държава можеш да блокираш магистрала. Но избори сър. Но и това ще приключи 30 чичака затвориха Южна България.
37
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
айде марш. ходете в газа, там е хубаво
36
5
 
3
 
! Отговори
Класика преди 6 месеца
Трябва народен съд за еничарите Денко Тагаренко Лолер Иванов Габриел Кирчо Кокорчо.....и когато частите от бившето цяло се затъркалят към канавките....и вече няма кой да закриля българската мафия,нека осъдим Бойко Пеевски Доган Сарафов и останалите престъпници и ги пратим при бай Ставри за кожени ваксинации!
35
2
 
6
 
! Отговори
анонимеин преди 6 месеца
Когато има избори за парламент за кмет народа не излиза да гласува а си избира Бойко Борисов и Кирчо Петков Но и народа е виномен защотото не ходи да се бори а стой в къщи .Ако преди това те ходеха да се борят против Герб нещатата щяха да са други сега .
34
2
 
5
 
! Отговори
Дони преди 6 месеца
"воксал". Тъй като първият влак в Русия пътувал от Петербург до увеселителната градина (воксал) в Павловск, руснаците започнали да асоциират думата с железопътна гара. Vauxhall Pleasure Guarden бил затворен през 1859 г. и днес не съществува. Большая советская энциклопедия потвърждава лондонския произход на железопътната дума. Могучие освен да крадат, присвояват и припознават, друго май не могат!
33
1
 
2
 
! Отговори
Дони преди 6 месеца
До Анонимен Вокзал, чемодан, Москва! Сейчась! Руската дума за железопътна гара - "вокзал" - произлиза от името на лондонския квартал Vauxhall. В този квартал през 1661 г. създали градина, Vauxhall Pleasure Guardens, която станала много известна сред висшите класи благодарение на светещите фонтани, скулптури, фойерверки и музика. През 18 век подобни увеселителни градини били създадени в Москва и Петербург, които били наричани с английското име vauxhall, което на руски било леко изменено на...
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На България мястото и е до Русия и с Русия! Да се борим за това мили братя и сестри!Без подкрепата на Русия всички сме загубени!
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Диваци мили, преквалифицирайте се! Имаме толкова малко ФЕЦ у нас, а ни снабдяват с 30% от тока! Въглищата ви не струват нищо. Една малка ФЕЦ е около 400 пъти по-ефективна от Мариците ви! Нещо повече- там не трябва да храним 20000 търтеи нищоправещи и нищоможещи!
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия безхаберници вредят преди всичко на нас трудовите хора. Принудени сме да изминаваме допълнителни километри и вместо да се ползваме от удобствата на магистралите да трошим колите си по третокласни пътища. Всичко това се отразява на семейния ни бюджет. Никакви отстъпк. Да се преквалифицират от лопатаджии и киркаджии в IT сектора.
29
14
 
12
 
! Отговори
А бе преди 6 месеца
Да гасят тецовете и да спират тока и след една седмица плъхока сам ще си бие камшика
28
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе тия не разбраха ли, че каквото беше беше? Спането на работа в тецовете приключи :) Айде да дигат катуна
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще свалят блокадите защото "общонационална подкрепа" НЯМА, след конфликта между Израел и Хамас медиите загубиха всякакъв интерес към "енергетици и миньори", а освен това скоро застудява...
26
9
 
27
 
! Отговори
Ganio преди 6 месеца
Защо спират единствената магистрала - аз си плащам винетка и не мога да пътувам по работа - защото глупавия *** е решил че 3000 лв заплата му е малко !
25
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой яко ги манипулира тези хора.Ще се усетят,ама ще е късно.Тогава и това,което сега им обещават,няма кой да им го даде.
24
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В цял свят протестиращи и власт сядат на една маса и се разбират,със съответните отстъпки и от двете страни.А тук едната страна поставя безапелационни условия,а другата трябва да ги изпълнява.Иначе искат оставка.Е,не става така!
23
20
 
8
 
! Отговори
Дъглас преди 6 месеца
И вие ли клекнахте ? Едно нещо трябваше да направите и него направихте Спиране на тока и да не ходите на работа
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе тия защо не протестираха преди 3 години,а сега се сетиха?Проблема тогава не беше ли същия?Нали договора с ЕС е подписан през 2017 година от една тиква?Аааа,ама тогава синдикатите бяха на хранилката,а сега ги отбиха.
21
11
 
31
 
! Отговори
верно преди 6 месеца
заради тези чичаци с шуби ли въртя още 2часа до град във бургас? айде да си обират ракиите, салатите, бирите и картите от белота и да си отиват по гълъбовските села да цепят дървата.