България прие Национален план за борба с антисемитизма

Попили сме опит от Норвегия
Обновена: 19 окт 2023 05:45 | 18 окт 2023 23:14, Александър Попов
136

България прие своя първи Национален план за действие за борба с антисемитизма (2023-2027 г.) на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Националният план е разработен в съответствие със Стратегията на Европейската комисия от октомври 2021 г. за борба с антисемитизма и подкрепа за еврейския живот (2021-2030 г.).

Отправна точка за разработването на проекта за Национален план бе проведеното в началото на 2022 г. национално представително социологическо проучване на тема „Обществени нагласи към антисемитизма и езика на омразата в България".

В разработването на първоначалния проект на национален план се включи експертен екип, включващ представители на държавните институции, академичната общност и неправителствения сектор. Принос при определянето на мерките, залегнали в плана, е предоставен от всички държавни институции с компетенции в областта на борбата с антисемитизма, както и от страна на организации на българските евреи.

Използван е и опитът на Норвегия като една от първите държави, приели план за борба с антисемитизма, като принос бе предоставен от Норвежкия център за изучаване на Холокоста и малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
6
 
! Отговори
ФлякФ преди 6 месеца
Българите са вечни врагове с хазарите на религиозна основа. Хазарите са приели юдаизма, а българите в различните държави с името България са приели исляма и православното християнство. Юдеите хазари са като чакалите и рептилите, а всички българи са като лъвове и вълци. Затова българите не могат да понесат съществуването на хазарите.
104
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според преброяването от 2001 г., тогава евреите в България са били малко над 1 300, а през 2011 г. са били 1 162 човека. Не знам каква е била бройката им при преброяването миналата година. За какъв антисемитизъм може да се говори, след като повечето българи дори не познават лично нито един евреин? Няма нагласи спрямо евреите, има страх от ислямски терористични актове, защото ЕС подкрепя Израел в настоящия военен конфликт, а България е член на ЕС.
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 121 - Лошото е, че и българският народ не мисло хубави работи за българският народ.
102
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не подкрепям антисеметитизма във всичките му форми и видове! Обаче кога ше има кампания, за антибългаризма?
101
14
 
4
 
! Отговори
ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ Е: преди 6 месеца
ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ И РУСКИЯ ФАШИЗЪМ!!!!
100
9
 
1
 
! Отговори
СЛАВА НА ИЗРАЕЛ!!! преди 6 месеца
СЛАВА НА ИСУСА!!!!
99
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да го ду*ате! Що не направите допитване какво мисли за евреите българският народ? Резултатите ще ви изненадат.
98
2
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
"подкрепа за еврейския живот" -- в България!? Ай, сиктир, в България трябва да се подкрепя само българският живот.
97
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво точно трябва да борим?
96
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредната комисия за да се раздават пари на калинки и техни хора. Богата държава сме явно. Държавната администрация се възпроизвежда двойно след всеки избори. А по темата и а достатъчно организации, които вършат същата работа доброволно без да очакват заплащане, можеха просто да се посъветват с тях.
95
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цeнзypa, gиkтaтypa, gиckpиминaция...
94
2
 
23
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 6 месеца
То бива васали и марионетки,*** чак толкова не бива
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Верно ли е това ? И какво ни интересува над това? Другарите от ГЕРБ и ПП ,сега по партийна линия ли ще ни занимават с глупости? Тези наистина са Хора без работа!
92
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направете и една комисия за борба с антиинуитизма. Да подкрепим ескимосите и да спрем езика на омразата срещу тях. Като ще се хвърлят държавни пари по вятъра, поне да е със стил.
91
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв "антисемитизъм" има в България???? Какво е това безумие???
90
3
 
29
 
! Отговори
Алберт Бурла-Пфайзер преди 6 месеца
Който не се бoцka с Пфайзер е антисемит!
89
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Леле, леле, леле! Цяла комисия създали да прави предложения за мерки за защита на честта и достойнството на световните семити. Академици и разбира се НПОта. А кой финансира НПОтата? Много ясно-един филантроп от Уолстрийт. Много интересно и какви мерки се подготвят за защита на честта на привилегирования световен мошенически елит? С глоби и затвор не можете за ни изплашите! Ще ви псуваме двойно повече!
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия са особено гламави.Те не познават българина. Не можаха да ни фашизират нито с геювските паради нито с луковите маршове, антимакедонизъм, ... и т.н. сега напъват с антисемитизъм за да постигнат обратния ефект. Няма да ви се получи бе. Не разбирате ли че не е едно време ? На никой не му пука за нищо ние само си седим а не че седим и мислим.
87
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи сега да очакваме: "България прие своя първи Национален план за действие за борба с климатичните промени" и "България прие своя първи Национален план за действие за борба с хомофобията".
86
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Планът е дискримиационен и антибългарски.