Полицията ще бие и с телескопични палки

Това става ясно от проект за промени на наредба на МВР
18 окт 2023 19:56, Стела Стоянова
40
Полицията ще бие и с телескопични палки
Снимка БГНЕС, архив

МВР променя цяла наредба, за да си разреши използването и на телескопични палки. Това става ясно от обявление на вътрешното министерство  в правителствения портал за обществени консултации, пише "Сега".

С него е пусната за 30-дневно обществено обсъждане промяната в Наредбата от 2017 г. за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на Министерството на вътрешните работи. Причината е, "че към настоящия момент не съществува правна регламентация относно използването на телескопична палка от служителите на МВР като помощно средство при изпълнение на служебните им задължения".

Изрично се подчертава, че палката вече е приета "на въоръжение и се използва като помощно средство в правоохранителните органи на редица държави от Европейския съюз, а в пределите на Република България – в Национална служба за охрана и в служба „Военна полиция“ към Министерство на отбраната".

"Цели се допълване на вариантите за прилагане на физическа сила и помощни средства посредством комплексните възможности и тактически преимущества на телескопичната палка", пишат още авторите на промяната. Те обаче не посочват какви са въпросните преимущества.

Палките се предлагат отдавна от онлайн и оръжейните магазини. Те са обявени като палки за самозащита, а цената им варира от 20 до 150 лв в зависимост от материал, производител, възможности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
чешка щурмова преди 6 месеца
До Анонимен13 колко добре си обобщил тия дето са за биене.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Промяната към фашизъм вече дойде.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фашистката власт ще бие протестиращи, русофили, сърби, унгарци, палестинци.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Металните с топче накрая са добри
10
0
 
5
 
! Отговори
опалаа преди 6 месеца
Някой пак драпа за комисионни!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз ще ви го обясня сега. Полицията няма да посмее а удари и ЕДИН от "големите лоши". Но вижте - като задържат някой 16 годишен "по подозрения з апритежание на марихуана", ще изяде поне 10 палки и след това ще се озлоби. Винаги съм се чудел, защо биртансктие гангстери са толкова по-злобни, ама след 5 години там и спречкавния с кукуте - разбрах! А и друго - какво ще стане, ако тръгнат 2-*** да бият 27 в маалата?
8
1
 
8
 
! Отговори
Един от промяната преди 6 месеца
Промяната продьлжава както обещахме - вие знаете кьде
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те и без това само българите бият...
6
2
 
10
 
! Отговори
Маро, преди 6 месеца
тука справедливост не търси! Ушев само бой и счупени кокали го оправят!
5
1
 
15
 
! Отговори
Мара преди 6 месеца
Какво се промени за народа,че биенето срещу него да е с телескопични палки! Знаете ли,какво причинява удара с телескопична палка?Живи некадърници! Ловете бандитите,убийците и крадците!
4
5
 
9
 
! Отговори
Няма преди 6 месеца
проблем. И ние сме със същите палки и притектори. Нека ми дойдат повече. Назлобвам се повече, когато кокалът е полицейски.
3
3
 
13
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 месеца
Ушевите или гледат като лалугери или бият жестоко, толкоз им акъла. Видя се че с газов спрей се самообгазяват, сега с тези телескопични палки ще се избият помежду си.
2
1
 
7
 
! Отговори
за заделен$ шекмедже преди 6 месеца
Полицията ще бие и с телескопични палки
1
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Имам две в къщи US производство.