Helpbook: Система за поливане се включва, когато минава пешеходец с куче?

Получихме сигнали за изоставен строеж и намерено стоманено парче във вафла
Обновена: 27 окт 2023 17:07 | 27 окт 2023 17:00, Анисия Иванова
26
Helpbook: Система за поливане се включва, когато минава пешеходец с куче?
Снимка: БГНЕС

Сред разнообразните сигнали, които получихме през изминалата седмица в платформата на Helpbook.info, за първи път попадаме на такъв случай. Ето и подробности:

"Искам да сигнализирам за особено нагло отношение на управата (или по-скоро охраната) на сградата на бул. "България" №58. Пред фасадата на сградата, гледаща към бул. "България" има инсталирана система за поливане на тревата, положена пред магазините в сградата.

Първо, тази поливаща система не е настроена коректно (или е настроена нарочно така) и облива целия тротоар, където се движат пешеходци и колоездачи.

Второ, наглата част е, че тя нарочно се включва от някой в сградата (вероятно охраната, която наблюдава камерите), когато някой с куче преминава по тротоара в близост до тревната площ. Това се случва по всяко време на деня, така че няма как да е случайно.

Моля да се реагира и инструктират хората, управляващи сградата, да си регулират напоителната система да не стига до тротоара, защото едва ли някой ще може да ги възпрепятства да не я включват, когато си поискат. Това нагло отношение трябва да се изкорени в зародиш", се настоява в сигнала.

Ето с какво се е сблъскал друг наш потребител по време на сутрешната си закуска: "Бих искала да подам сигнал относно съдържанието във вафла Хели. Тази сутрин закусвах от тези вафли и в устата си открих стоманеното пънче, което ще приложа по-долу. Опасявам се, че може и да съм глътнала нещо подобно, защото в предната хапка усетих нещо, но не обърнах внимание. Ще бъда прегледана и от лекар. Надявам се да обърнете внимание на сигнала, за да не бъде и друг консуматор на тази вафла в моето положение", пише нашият потребител.

Изпратиха ни и снимки от район „Слатина“, на които се вижда отдавна изоставен строеж, превърнат в сметище и свърталище на бездомници и наркомани. Сградата е в това състояние повече от 30 години, според нашия потребител и се надяваме общината най-сетне да реагира адекватно.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 месеца
Пръскайте ги наглите стопани на кучета!!! Те от дума не разбират. Тази идея ми хареса, ще сложа пръскачка и около няшия блок
18
5
 
9
 
! Отговори
мдам преди 5 месеца
Аман от кучкари. Писна ми да газя в *** на песовете ви и да си пазя детето от миризливите ви опасни кучета които дори пускате без каишка. Долна напаст !
17
8
 
1
 
! Отговори
вал преди 5 месеца
До С две думи:Живея в района!Нямате си напредства колко пъти покрай кучетата пръскат и други преминаващи включително майки с малки деца и възрастни хора,Миналата година януари напръскаха майка с две малки деца отивощи на градина!Ненормалника излезе и не се извини а каза че целил куче ама сбъркал бутона!!!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Престанете! Ужасни сте! Буби не ачка навън никога, а само в градинките за да ги натори! Много е чиста, няма нужда да я къпя, обича да се приглажда с език и да се душка! Буби няма буби, никога не съм намирала в леглото, само миналата седмица, но сигурно е долетяла през прозореца. Една съседка каза че и у тях понякога скачат бълхи до 14тия етаж, много са енергични. Затова не проветрявам, за да не влезе бълха или не дай си боже кърлеж.
15
2
 
2
 
! Отговори
Костова преди 5 месеца
Аз не разбирам каква е функцията на вашия сайт-Helpbook, след като само ни съобщавате сигналите, а някой от вас, които работят в този сайт, зае ли се да потърси отговорност на виновниците и след това да ни напише за резултата?Само празни сигнали, без никакво предприети мерки. Какво само се хвалите тогава със соц.функция на този сайт?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пръскачката се пуска автоматично при всеки опит на някой бълхаарник да се изтропа в тревата.
13
1
 
9
 
! Отговори
видинлиика преди 5 месеца
Ми те нарочно пускат водата, когато минавате с кучето, за да не маркира зона и ака то, в зелената площ.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крайно време е да забранят движението на лаещи лааййнемети из населените места. Още малко ще искат да им отделяме места само за кучелюбките. Не ни интересува кого и какво пускате в леглото си, дръжте си го там, не ни наввирайте ваште мании. Само кучета водачи, другите - само у вас.
11
4
 
9
 
! Отговори
Kyчемpaз преди 5 месеца
Само бой, тричане и поливане с пръскачка за песовете и техните *** разводачи!
10
2
 
8
 
! Отговори
Напълно Ви разбирам преди 5 месеца
До "Вие сте лесни". А и да е в регулация, да го оградите - ще Ви откраднат оградата. Личен опит. В България, държава членка на ООН, ЕС и НАТО, към монта още няма особено уважение към частната собственост. Освен ако не се пази от съседи. Или лично и регулярно. Или от професионалисти. Избрахме последния вариант и проблеми вече няма.
9
0
 
24
 
! Отговори
5-то пок. Гражданин преди 5 месеца
Дошъл от джандема, купил си апартамент на центъра, без паркомясто, и в апартамента му живеят с кучета и папагали и други. Станал гражданин от раз, ама където играят децата в тревата има неграждански дарадонки. Понекога пред вратата, а често и по тротоарите. Трябва да има 1000 лева глоба ако не си приберете екскрементите от животните. Щото иначе не става! Просто със забележка не става!
8
2
 
19
 
! Отговори
... преди 5 месеца
И на мен ми е гнусно разни кучета ми пикаят в имота. Има си паркове специално за кучета. Разхождайте си ги там! Малко съобразяване няма да навреди на кучкарите! Опикали са и са *** градинки, тротоари, пътеки, зелени площи. Отвартително!
7
5
 
19
 
! Отговори
Джингиби преди 5 месеца
Малко ви е на кучетарите. Заслужавате да ви се подхвърлят на песовете кренвирш с пиратка или хляб с антифриз. Кучетата ви kендзaт и пиkaят навсякъде, лаят, хапят и т.н. Хората вземат нещата в свои ръце.
6
0
 
14
 
! Отговори
Вие сте лесни преди 5 месеца
Имам един парцел исках по американски тертип без ограда с ниски колчета от 20 см да го направих. Отивам след година направили го гробища за животни. Пълно с кръстове....луда работа!!!
5
2
 
2
 
! Отговори
Radi преди 5 месеца
Жалко ако сме стигнали дотам, да закусваме с вафли :(Диабетът е голям бич в наше време.
4
1
 
18
 
! Отговори
С две думи: преди 5 месеца
Охраната я пуска. Няма такава автоматична система. Защото ползвате за тоалетна частна собственост. Поддържана от собствениците на парцела и сградата. И това е най-малкото, което могат да Ви направят.
3
0
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
Сигналите се насочват за разглеждане към протопрезвитер Кусан Хадавян, но е сериозно натоварен и вече възрастен и затова се бави с разглеждането им.
2
4
 
26
 
! Отговори
Браво на охраната! преди 5 месеца
Така се пада на всички песоводци, които не си събират продукта на дефекация от домашните любимци! :D
1
2
 
28
 
! Отговори
AN преди 5 месеца
А вие събирате ли си дарадонките в пликче.

Спонсорирани публикации