Тест на системата BG alert стресира българите

Тестът е проведен без предупреждение
Обновена: 1 ное 2023 20:34 | 1 ное 2023 19:52, Нели Христова
155
Тест на системата BG alert стресира българите
Снимка: БНТ

Звуков сигнал и известие за ранно предупреждение бяха получени на множество телефони в страната минути преди 19 часа.

Според информацията, която БНТ научи от Министерството на електронното управление, това е било тест на системата за ранно известяване BG alert. От МВР съобщиха за БНТ, че съобщението е било получено от абонатите на един от трите големи телекома.

Известието препраща към сайта bg-alert.bg, но към момента той не е достъпен.

Истинският тест ще е на 22 ноември от 12 до 12:30 часа и отново ще бъде съпроводен със специфичен звуков сигнал и вибрация.

Властите призовават да не се изпада в паника - не става дума за истинска спешна ситуация, това е система, която се разработва съвместно от МВР и министерството на електронното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При мен пишеше Alert Presidential,може да се види в телефона кога е пратено в Settings-Notiifcations,защото е wireless notification
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някои са получили,че е от президента.Това си е чисто предупреждение да се внимава за кой кмет на София ще се гласува.Има опасност София да се ръководи от Москва!
70
2
 
9
 
! Отговори
Готин преди 5 месеца
Едно е сигурно! Стотици хиляди абонати бяха стресирани от лъжливо съобщение. То дойде по мрежата на доставчика. Доставчика има вина! Щом има вина, трябва да има и наказание към виновника. Виновник за абонатите е ДОСТАВЧИКА ВИВАКОМ. ХАЙДЕ ЮРИСТИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ!!!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стресира само тези на Виваком, на останалите оператори не работи, явно те не са българи.
68
0
 
7
 
! Отговори
Тестват системата... преди 5 месеца
Интересно че съобщението така е направено че да се получава дори и ако в телефона няма сим карта. То на практика не е съобщение под формата на SMS a директно по някакъв начин ти "хакват" телефона през мобилната мрежа и това съобщение се изписва на екрана но не е SMS. След като го прочетеш и го затвориш то изчезва и не се запазва никъде. На обикновената Нокия с копчета пък не може да се прочете цялото съобщение. Виждат се само първите няколко символа и до там.
67
0
 
2
 
! Отговори
Пълни гащи преди 5 месеца
А може би целта беше да се напълнят гащите. Някои успяха. Трябва да има предварително ограмотяване за такива неща.
66
3
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 5 месеца
как е Чипираните със Смартфоните?!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МВР be like: 'Я цъкни го тва да видим ко ша стане'
64
0
 
3
 
! Отговори
доанонимен 76 преди 5 месеца
Тоз "юнак" се казваше Нейчо Неев!!! -))) В Тубата дори има видео на Любен Дилов, който разказва как избраха Нейчо Неев за Вице-Премиер на Бг!!!! Случаят е Действителен!!!! Ревах от смях!!!!!!! -))))))
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единствения пич в историята на бг политиката е онзи дето беше казал: "Eб*си държавата щом аз съм вице-премиер"
62
4
 
6
 
! Отговори
Какво толкова?! преди 5 месеца
Телефона избреца, погледнах го и беше изписано {Опасност} на английски, след което надписа изчезна. Изобщо не ме впечатли.
61
2
 
18
 
! Отговори
До 114 преди 5 месеца
Тест на български преведено е глyпомeр. Нямам представа защо е на английски. Вероятно са откраднали или купили теста от посолството.
60
0
 
28
 
! Отговори
до 104 преди 5 месеца
Отговор от Виваком-системата БГ алерт е към МВР!Когато през 1993 година предаването "Куку" излъчиха репортаж в който казаха за авария в АЕЦ Козлодуй тогава свалиха от ефир предаването.А сега за този случай кой от МВР ще носи отговорност?
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разработен е нов IQ тест. В него има само един въпрос: "Имате ли Фейсбук?"
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Терористи до мозъка на костите си. Нарочно е направено. Даже са се хилили като зелки.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хора, Продължаваме Престъпленията са аматьори. Всичко каквото сътвориха в НС е върнато от Конституционния съд. Където копнат вадят провал. Навсякъде и във всичко се омазаха до веждите.
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз никога не съм имал Фейсбук и никога не искам да имам. От къде накъде Фейсбук-клюкарника ще известява за опасност? По мое мнение няма нищо по-опасно от Фейсбук.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ИСТОРИЯ.... понаучи малко история преди да пишеш комун тъпотиии ... 1) Преди 1944г. в България не сме имали НАЦИСТИ.... това за българските нацисти бе измислено от Сталинските Комунисти на СССР. 2) Твойта праБаба и твоят праДядо или баба ти и дядо ти тогава не са имали телефони за да получават твоите КомуноНацистки информационни коментари! 3) Сигурно твойта баба е участвала като комунистка в атентата в църквата Света Неделя в София!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази система към кое министерство е?
53
1
 
10
 
! Отговори
Георги преди 5 месеца
ХАХАХАХАХАХА..предупреждение във фейсбук страницата, абе вие нормални ли сте, имате ли си идея колко няма да помиришат тази страница, камо ли да я следятстрашни ***

Спонсорирани публикации