Арест за шефката на Регионалното управление на образованието в Стара Загора

Операцията е на ГДБОП
2 ное 2023 12:14, Стела Стоянова
10
Арест за шефката на Регионалното управление на образованието в Стара Загора
Снимка БГНЕС, архив

Задържана е шефката на Регионалното управление по образованието в Стара Загора, предаде БГНЕС.

По досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Стара Загора, се извършват процесуално-следствени действия в Регионалното управление на образованието в гр. Стара Загора. Разследването се провежда от служители на сектор БОП, гр. Стара Загора, съобщиха и от прокуратурата.

Процесуално-следствените действия се извършват с оглед на събиране на доказателства за престъпление от общ характер.

"Все още не знаем за какво става въпрос. Изнасят се документи. Аз и колегите ми сме призовани за свидетели", каза старши експертът Райна Калоянова пред БНР.

Шефката на РУО Татяна Димитрова беше възстановена на поста през юни тази година. Димитрова беше уволнена през май миналата година заради дисциплинарни нарушения, свързани с недостатъчния контрол на работата на директорите на училища. Заповедта за отстраняването беше подписана от академик Николай Денков, който тогава бе министър на образованието.

След обжалване и след окончателно решение на Върховния административен съд тя беше възстановена на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ефект от БГ образованието-отрицателни последици- корумпирани директори, необразовани учители, неграмотни деца, безотговорни родители, мързеливи чистачки, ГОЛЕМИ реформи, претенции, заплати, ваканции, отпуски
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Доживотен без право на замяна за тоя из-род на снимката, но за съжаление ,,правосъдието " у нас работи за прес-тъпниците като тоя.
7
1
 
3
 
! Отговори
Бай Танас преди 5 месеца
A тази на Плевен кога?
6
1
 
4
 
! Отговори
Яааа преди 5 месеца
Такова чудо в образованието не се е ни чувало ,ни виждало !Сигурно далаверата е много голяма!Много отдавна трябваше да е там и тя си знае защо!Що директори и учители е провалила и ново гербери назначила ...за пари!
5
1
 
3
 
! Отговори
Паликарче другарче преди 5 месеца
Същото дребно човече всяка вечер може да минава по главната улица на града с главата на институцията, за да се знае кой де факто командва парада.Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Просто си разсъждавам с надеждата да започнат да разсъждават и съмняващите се, че ГДБОП не може да има работа в образователна институция.
4
1
 
5
 
! Отговори
Паликарче другарче преди 5 месеца
А защо не й да се вземат пари за назначенията на учители. Техните заплати станаха добри и защо някой закъсал да не си плати, за да влезе в системата.Не подстрекавам към извършването на гореописаните неща и ги осъждам, защото са незаконни и неморални.Обаче не всички хора мислят така.Сега си представете, че сте дребна, плешива, кривокрака мутра, задлъжняла на един вагон хора и мозъкът ви стига дотам да видите каква възможност дава заставането начело на една такава институция.
3
0
 
8
 
! Отговори
Паликарче другарче преди 5 месеца
Всички, които се чудат как можело да има организирана престъпна група в образованието не си дават сметка колко много пари минават през тази система. Само от ремонта на покрива на едно училище могат да се присвоят стотици хиляди левове.А и някой ненужен ремонт може да се направи, защо не.Колко пари по проекти минават през образованието, имате ли представа.Директорите могат да бъдат убедени под натиск да зареждат със закуски от точно определена фирма на подставено лице.
2
0
 
4
 
! Отговори
3333 преди 5 месеца
Да видим първо в какво я обвиняват
1
6
 
4
 
! Отговори
:( преди 5 месеца
Според мен Татяна Димитрова е много коректен, добросъвестен, УСЛУЖЛИВ и почтен човек! Познавам я лично. Дано се окажат неверни обвиненията!

Спонсорирани публикации