Същински ужас преживели пътниците на отклонените заради силен вятър самолети

Самолетът се опитал да кацне на Летище София, но не успял
5 ное 2023 23:24, Нели Христова
15
Същински ужас преживели пътниците на отклонените заради силен вятър самолети
Снимка: БГНЕС

Заради бурен вятър и силна турбуленция, редовен полет на австрийките авиолинии от Виена - OS797, не успя да кацне в София в неделя вечер. По разписание, това трябваше да се случи в 18:00 часа.

След два неуспешни опита, ужасяващо клатушкане, куп негативни емоции и преживян ужас от пътниците, в крайна сметка се е наложило самолетът да бъде пренасочен към летище "Отопени" в Букурещ, където се е приземил в 18:53 часа местно време.

"Тръгнахме с 30 минути закъснение от летището във Виена. При приближаването на Летище София имаше много облаци и много тежка турбуленция", разказва пред bTV Ива Петкова, която е сред пасажерите на полета от австрийската столица.

"Закъсняхме с още половин час в опити да кацнем в София. Пренасочиха ни към Букурещ, където сме и в момента“, допълва Ива, която със сигурност ще трябва да почака до утре преди да се прибере у дома.

Друг пътник в самолета коментира, че всички аларми - звукови и светлинни са се включили при опитите на самолета да кацне:

"Беше като филм на ужасите, всички пищяха, а аз можех само да се кръстя и очаквахме да се случи най-лошото."

След успешното кацане в Букурещ и преживения ужас, част от пътниците са решили да слязат в румънската столица и оттам да тръгнат към България на свои разноски.

Първоначално пилотът е искал да върне всички във Виена, но въпреки неговото желание, е имало и такива, които са предпочели да слязат и да продължат към София, който както намери с личен и обществен транспорт.

Друга част обаче, сред които и Ива Петкова, ще се завърнат обратно със същия самолет във Виена по-късно тази вечер, където ще преспят на разноски на австрийските авиолинии и утре ще направят нов опит да кацнат в София.

"При всички случаи това ще стане в рамките на следващия ден, защото не се знае кога ще излетим от Букурещ, където сме в момента. Съобщиха, че ще се погрижат за хотелското настаняване и за пренасочването към София, надявам се още утре", споделя Петкова докато чака да излети отново към Виена.

Както по-рано стана ясно, отклонени от летище София с още три полета. Освен този от австрийската столица, поради лошото време полетът на компания „Лот" от Варшава, планиран да кацне в София 17:40 часа, е пренасочен към същото румънско летище "Отопени". Самолетите на "Райънеър" от Рим и на "Луфтханза" от Франкфурт, планирани за кацане в столицата съответно за 17:40 часа и 17:45 часа, са пренасочени към летище Пловдив.

През днешния ден бе обявен оранжев код за опасно време във всички 28 области на страната.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Военно летище преди 5 месеца
Да пригодят пистата на военното летище Доброславци за резервна. Защо чак в Букурещ да кацат?
13
0
 
0
 
! Отговори
ааааа преди 5 месеца
по някой път изобщо не слизат ! макар и рядко ....но се случва за съжаление ...историята е доказала че в този живот всичко може да се случи ....
12
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 месеца
Летяхме веднъж с двама колеги от Денвър до Дълес, Вашингтон. Самолета беше пълен с китайски туристи. На аварийният изход имаше китайци които не знаеха бъкел Английски, тях ги махнаха и нас ни сложиха там. Колегата поиска да си премести лаптопа над местата дето ни преместиха, на което стюарда му каза: "Спокойно бе момче, всички слизаме на едно и също място". Тогава това ми се стори смешно и пълна истина, но като четеш за случаи като горният се замисляш, че не винаги това е вярно.
11
0
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 месеца
и аз това се чудя - защо не са били отменени полетите при положение че всички виждахме че времето в БГ е лошо със силен вятър . изобщо българите спряха да мислят тотално последните години ...имам чувството е сме най-прсотият народ в цяла Европа !
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако са паднали кислородните маски, ивчето сто процента е с кафява резка , даже повече.
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Татарски драми и трагедии !
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе българска работа
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Полетите
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По мое мнение е трябва ло да отменят полтите, след като са разбрали какво е времето.
5
4
 
2
 
! Отговори
Лигавщини преди 5 месеца
А можеха всички да повърнат в пликовете си и самолетът виртуозно да кацне на летище София. Какви са тия разходки до Румъния и това пилеене на гориво и време?
4
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Няма нищо драматично и ужасяващо.Пилотът е направил опит да кацне,видял е,че няма условия и грамотно е насочил самолета към резервното летище.А пътникът какви аларми е видял,не е ясно.Алармите са при пилотите,а не в пътническия салон.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Случва се. Ако има коли под наем оттам, мяташ се и караш. Черноморието е по- наблизо. Но при полета за връщане ще има трудности с връщането на колата. По- добре да бяха кацнали в Пловдив.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лигльовци
1
3
 
12
 
! Отговори
Тео преди 5 месеца
Сигурността на хората е с предимство. Колкото до пилотите - е, те са тренирани да издържат до 3,5 G без проблем. Машината - на много повече. Друг е въпросът, че ако се стигне до там, 95% от пътниците ще са припаднали и ще има мнооого работа за почистващия персонал. Ненужно - така, че правилно решение на диспечерите и на пилотите!