ПСС: Условията във високите части на планините вече са зимни

Туристите да не подценяват планинските терени
3
ПСС: Условията във високите части на планините вече са зимни
Снимка: Pixabay

Условията във високите части на планините вече са зимни, което изисква зимна екипировка, инвентар и познаване на терените, предупреждават от Планинската спасителна служба (ПСС).

ПСС напомня на туристите да не подценяват планинските терени, както и метеорологичните условия в планината, тъй като това крие сериозни рискове. Преди да се насочите към планината, обърнете специално внимание на екипировката, обувките и инвентара, с които поемате към планинските райони, напомнят планинските спасители.

Ходенето сам в планината води до сериозни рискове, не тръгвайте сами, предупреждават от ПСС. Те съветват още туристите да проверяват метеорологичната прогноза и условията за района, както и маршрута, по който тръгват.

„Качете на телефона си мобилното приложение на ПСС. Много от мобилните телефони имат възможност за изпращане на координатите на местоположението им. Уверете се, че знаете как да го направите“, казват още от ПСС.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: планинаПСС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
столичан преди 5 месеца
Откривайте най-после отоплителния сезон. Вечер и през нощта вече става доста студено, не е редно да мръзнат хората само и само да можело да се пестят пари на ТЕЦ-а, на който и без това държавата накрая плаща масрафа. Пускайте вече парното да почваме с отоплението.
2
1
 
0
 
! Отговори
покажи снимки бе преди 5 месеца
студ ли е , има ли умрели , на копитото ски ли караш . ама и новина . да не ходя . не ми се ходеше . на бургас се къпят а е ноември .
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако попаднете в гръмотевична буря по време на преход, си изключвайте мобилните телефони. И бегайте от билото!