НС с втори опит да започнат работа след местните избори

Вчера от ГЕРБ-СДС увериха, че ще бъдат в пленарна зала
9 ное 2023 07:20, Анисия Иванова
13
НС с втори опит да започнат работа след местните избори
Снимка: БГНЕС

Днес предстои втори опит за подновяване на работата на НС след местните избори. Вчера депутатите не успяха да съберат необходимия кворум, за да бъде открито пленарното заседание, тъй като ГЕРБ-СДС и ДПС не влязоха в залата и не се регистрираха.

При цялото напрежение при управляващото мнозинство опозицията също не остана безучастна и реши да действа. БСП, "Възраждане", ИТН и независимият народен представител Радостин Василев внесоха вот на недоверие към кабинета "Денков" с мотива, че правителството е неспособно да осигури националната сигурност и отбраната на страната.

Днес депутатите трябва да прекратят правомощията на трима народни представители, които бяха избрани за кметове. Това са Евгения Алексова от ГЕРБ - на район Панчарево, Петър Куленски от ПП-ДБ – на Пазарджик и Калин Калапанков от БСП, който ще бъде кмет на Брезово.

Два от проектите в дневния ред са свързани с деца. С промените в Закона за филмовата индустрия се цели думата "лица" да бъде заменена с "деца" в предупредителните надписи. Вносител е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

ИТН стоят зад промените в Закона за закрила на детето, с които се забранява провеждането на обучения или разпространяването на агитационни материали в училищни и предучилищни заведения на здравна, полова и обществена тема, които не съответстват на морално етичните норми за понятието биологичен пол и не са одобрени от Министерството на образованието.

Първа точка в петък ще е повторното разглеждане на Закона за енергетиката, върху който президентът наложи вето.
Вчера от ГЕРБ-СДС увериха, че ще бъдат в пленарна зала, което означава, че днес би трябвало да има кворум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: парламентзаседание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 10,Борисов да ги маха всичките
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Май мързеливите хора в България )
5
1
 
4
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 5 месеца
Оставка,марионетки!!!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само не разбрахме защо г-н Денков иска смяна на ЦИК и хора от ДАНС ,явно искат послушни да бъдат ,а неговия министър си направи автогол ,хем не разбиращи и нахални ,долу пп
3
0
 
7
 
! Отговори
киро преди 5 месеца
Вие пък!!!!Абе как ще работите бе, вземайте си заплатите и си живейте безгрижно, той глупавия народ ще работи, и ще ви носи на гърба си.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нашите политици са изключително жалка форма на политиката.Мислят, че от тях се изисква само да се натруфят пред камери, да плямпат глупости, да правят интрижки и да ходят на избори.Затова и когато трябва да се свърши нещо за държавата само гледат към ЕС и НАТО и дотам.
1
1
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Ако и днес и утре не заработят, да се уволняват всички дисциплинарно и да се насрочват нови избори! Нещо за Кодекс на труда да сте чували? 3 дена като не се явяват на работа се уволняват!

Спонсорирани публикации