Кампанията за по-достъпни цени на храните започва на 15 ноември

Министър Богданов: Целта са трайно ниски цени за потребителите
10 ное 2023 13:35, Елка Василева
16
Кампанията за по-достъпни цени на храните започва на 15 ноември
Снимка: архив, БГНЕС

От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини ще бъдат по-ниски. Те ще бъдат брандирани с логото на "Достъпно за вас". Целта на инициативата е да бъдат постигнати трайно ниски цени за българските потребители, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по bTV.

„Всеки един магазин, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на инициативата „Достъпно за вас“. То ще бъде позиционирано до стоката, която е предложена в конкретната седмица“, уточни той. Цената трябва да е най-ниската, на която могат да предложат дадената стока.

„На седмична база в Министерството на икономиката ще правим анализ, за да следим динамиката на цените. В следващ етап на сайта на ведомството потребителите ще могат да изберат подходящ за тях продукт и ще видят откъде могат да го закупят. Започнахме инициативата с големите вериги, като водим разговори и с малки регионални такива. Целта е да се гарантират най-достъпните цени на дадени стоки от потребителската кошница“, добави министърът на икономиката.  

По думите на министъра освен 50-те хранителни продукта на втория етап ще бъдат добавени и нехранителни продукти като лекарства например.

Продуктите, които са част от инициативата, са минимум 50. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото, като те са от различни групи - зеленчуци, плодове, месо, млечни и други, разясни министърът.

На 15 ноември българските потребители ще могат да намерят логото на инициативата „Достъпно за Вас“ , когато е официалният старт на кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
сега в търг вериги има надпис че след 20.00 часа на кулинарния щанд има намалениеот 30 процента в този час пенсионери не са по магазините и второ всичко се есвършило и тавите са измити и каква е целта на тази шмекерия
15
0
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Големи заблуди най непродаваемите и некачествени стоки заблуди невиждани НАПРАВЕТЕ КАКТО ВЪВ ФРАНЦИЯ АКО ИЗОБЩО ИСКАТЕ НЕЩО ДА НАПРАВИТЕ НО ТОВА Е ЗАБЛУДА
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди да дойде Иван Костов имаше битсци.Големи улични пазари.Имсле от пиле мляко и от цял свят.Украинци и руснаци ни заливаха с евтина и качествена стока.Всякакви производители на храни и стоки.Дойдоха сините комунисти и стана това което Сега виждате.
13
4
 
3
 
! Отговори
Всъщност има решение преди 5 месеца
Държавата прави социални магазини във всеки град. Нека който смята, че е беден да пазарува там. Същото може да направят и за дрехи. Напишете с огромни червени букви "магазин за бедни" и да видим какъв ще им е оборота :)
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Благодари на Бойко Борисоф който 12 години ни води към светли бъднини.И Кирчо похарчи всички негови спестявания ...без онези в чекмеджето , разбира се.Те да от подаръци.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще маркират 16 продукта с "евтино за вас". тези 16 продукта ще са нищо повече от имитиращи продукти :) Кому е нужно подобно упражнение? НИКОЙ НИКЪДЕ няма да продава под себестойността си даден продукт! Все пак бизнес не се прави с благотворителна цел! Освен това продавачките и касиерките имат семейства да хранят. Поредната парлама колкото да си измият ръцете :)
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дават картофи по 1 лев у Била дето не стават и за п расетата :)))
9
0
 
10
 
! Отговори
Българ преди 5 месеца
След 34 години демонокрация, до къде стигнахме. Да се говори за енергийна бедност и да се борим за достъпни цени на основни продукти.... Благодарим ви драги управляващи до къде ни докарахте :)
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А това ще помогне ли на контранастъплението ?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И България била Европейска страна? С кампании за достъпна храна? Аз си мислех, че само в най-бедните Африкански държави има такива кампании.
6
0
 
6
 
! Отговори
Почвайте от сега и преди 5 месеца
капания за по-достъпни цени на тока, та да може да влезе в сила от 26-та.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кампания разбираме за нещо, което НЕ Е постоянно. Кампанийни събития като промоции винаги е имало. Ако ще е кампанийно явление, значи некоалицията всъщност не е свършила съвсем нищо и се хвали с празни приказки. Да бяха договорили или задължили търгашите цялата малка кошница постоянно да е с минимални надценки, примерно никой по веригата на доставки и магазина да не си слага повече от 5-10% и вериг. за доставки да е с миним. брой звена. Нула звена. Производителят директно доставя в магазина.
4
0
 
10
 
! Отговори
Пенсия преди 5 месеца
Брей, за нова година щели да пускат хляб и сирене, не само банани.
3
0
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 5 месеца
Отново и отново!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз предлагам друго....Отворете пазара достъпен за вносна стока ,и цените регулярно ще спаднат...Толкова е просто и измислено далеч преди комуниста да дойде в България
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ясно...За бога братя не купувайте ..Старата песен..

Спонсорирани публикации