Над 8 млрд. лева се предвиждат в проекта за бюджет на НЗОК за 2024 г.

Вървим към много балансиран бюджет, доволен е Михаил Околийски
10 ное 2023 22:20, Красимир Ангелов
11
Над 8 млрд. лева се предвиждат в проекта за бюджет на НЗОК за 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Над 8 милиарда лева се предвиждат в проекта за бюджет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за следващата година, обяви за БТА председателят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на здравеопазването доц. Михаил Околийски след заседание на надзорниците.

По време на заседанието е било първото разискване на проекта. По думите му документът е обсъждан и с Българския лекарски съюз.

Вървим към много балансиран бюджет, в който най-големият ресурс е заложен за извънболничната помощ, каза още доц. Околийски.

В първичната извънболнична помощ и в специализираната извънболнична помощ са заложени съответно с по над 100 млн.лв. повече в сравнение с ресурса в бюджета за тази година. По думите му е готова и наредбата, в която детайлно са описани всички възможни профилактични прегледи за пациентите.

По-рано днес доц. Околийски посочи, че увеличените средства трябва да се разходват внимателно, а целта е осигуряване на разширен профилактичен пакет за гражданите.

По време на заседанието надзорниците са решили още от резерва на Касата да бъдат разблокирани около 140 млн.лв. за заплащане на дейности, извършвани в болниците. (БТА, Десислава Пеева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 5 месеца
Тоя на снимката изглежда комарджия. Всеки 5-ти лев не се харчи, а натрупания резерв е в частни банки. Има пари са всякакви консумативи, но тогава цената им ще падне поне 4 пъти. В лекарите отиват трохи, а корупцията се поощрява! А за да имаш здравноосигурителни права плащаш 60 месеца назад! Хак да вие! Лекоболните са ла.на. Пак крещете, че си плащате осигуровките - отиват в пещерска гроздова, както и парите за ракиите, които меткате в кръчмите.
6
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 месеца
Бая частни болници ще се построят още по клинични пътеки а хората ще плащат за всичко1
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Австрия са над 80 (ОСЕМДЕСЕТ!) милиарда!
4
1
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Значи за 12 години съм внесъм със сигурност над 2500лв, отивам веднъж за тези 12 години на зъболекар за корона - вика ми нямаш право на корона, и си платих 400лв за короната. Та в задачата се пита, за какво да плаща човек здравни осигуровки изобщо ?
3
1
 
6
 
! Отговори
Ботокс АД: преди 5 месеца
"Пак ще пълним пробиатаъ здравна каца! Да живеЙ КуманизЪмЪ... Ъъъъ... Дему-у-у-украдцията де!"
2
1
 
12
 
! Отговори
НаПълно НеВаксиниран преди 5 месеца
тука за кво крадене стаа въпрос - не е истина просто! НЗОК трябва да бъде Закрита, а на всеки гражданин - всичките му пари внесени през годините - върнати - а ако ги няма налични - Конвискуване на Всичкото Имущество на Мошениците в Бели Престилки и на цялата им рода до 9то коляно и докато не върнат - заграбените от тях - пари!!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че падне големо краднанье. Всички големи български книги се държат от герберастье.