Кмет на "Възраждане" плаши: Бил получил призовка за мобилизация

От Централното военно окръжие обаче са категорични - мобилизация няма
12 ное 2023 21:45, Нели Христова
285
Кмет на "Възраждане" плаши: Бил получил призовка за мобилизация
Снимка: Facebook

Войната в Украйна, а отскоро и конфликтът в Близкия Изток, събудиха отново позабравените за кратко внушения, че тече мобилизация в Българската армия. Всичко това е съпроводено със снимки в социалните мрежи, показващи повиквателни заповеди.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев твърди, че дезинформационни кампании, в които участват и парламентарни партии, пречат да бъдат наети хора в армията - там има 6000 свободни места. Кампаниите плашат, че военните ще бъдат изпратени в Украйна.

През последните седмици най-активно се споделя документ, получен в края на септември от Деян Иванов. Той е военнослужещ повече от 12 години, напуска системата през 2018 година, а след последните избори е кмет на село Шивачево, издигнат от "Възраждане".

„Служител от окръжието ми поясни за какво става въпрос, че това е един вид като постоянна повиквателна за мобилизация. Това би следвало да означава, че от бойното поле би трябвало да ме дели само заповед на българското правителство. Не мисля, че трябва да вземаме страна в който и да е конфликт“, каза Деян Иванов пред Би Ти Ви.

От Централното военно окръжие обаче са категорични - мобилизация няма.

„Централно военно окръжие и военните окръжия в страната водят отчет на българските граждани и техника в запаса. Този отчет се казва "резерв". Той се дели на две - доброволен и запас. Запасните са съответно граждани, които имат военна подготовка, преминали са военна подготовка. Също граждани, които имат граждански специалности за нуждите на Въоръжените сили – доктори, юристи, фармацевти. Повиквателните заповеди, които получават гражданите, това е рутинен, ежедневен процес, който се изпълнява от органите по военен отчет. Абсолютно никаква връзка няма с войната в Украйна. Това са непочтени и некоректни коментари и интерпретации. Напротив, тези дейности, който ги извършваме, сме ги извършвали и назад в годините“, подчерта полковник Павлин Велков - началник на Централното военно окръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Партия "Възраждане" и община "Възраждане" са две различни неща. Новината е поднесена некоректно. Освен това , за къде да го мобилизират и защо? Я да го питаме тоя.
209
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако не се е явил защо не е задържан, също кой му дава право да публикува подобни документи изобщо, това да не ти е тик ток, гавра с армията, този бил ли е казарма изобщо?
208
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сигурно Путин го е призовал че няма хора.
207
6
 
6
 
! Отговори
един преди 5 месеца
До някой - а какво ще направиш, като те мобилизират насила и ако не искаш, хайде в затвора? Не знам дали е възможно да се организираме и масово, но наистина масово, по целия свят се противопоставим, но повече ми прилича на утопия едно такова нещо.
206
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Трябва да се организираме и да се противопоставим на всякакви войни, защото тези ще се натикат в луксозните бункери, осигурени вероятно за години с храни и напитки, А НИЕ ЩЕ МРЕМ ПО ФРОНТОВЕТЕ! Всички са виновни, особено големите и богати страни, а не такива като нас, съвсем незаслужено обявявани като буре с барут!? Ако сме силни и се противопоставяме на безумията, може и да успеем, но това се отнася за всички, които спирка нямат и постоянно дълбаят, ръчкат, бутат, насъскват.....
205
4
 
7
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
С кво ще ме уплаши??? Аз на тая "Държава" няма да се мобилизирам и щитавам НИКОГА. На политягите копелет***ата да я бранят!!!
204
2
 
3
 
! Отговори
Darko преди 5 месеца
Костаки каза че са първа политическа сила :)))))
203
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо трябва да мобилизират партията ПП ,за да поведат строя за Украйна и без това не са ходили в казармата )
202
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А бря като става въпрос за тия танкове да не си помислите че ще ги докарат след един месец,ще като са излетите еф 16 ,ще ги имаме само на хартия ,ще ги платят предателите от ПП и от някоя децка градина че ги нарисуват та да ги имаме поне на рисунка )
201
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Събират копейкаджиите и ще ги изпращат в Чечня. Кадировците са преуморени от тежките боеве в Украйна и имат нужда да олабят! Освен на вгъзpoжденци били навити и на шимпанзета от ИТН.
200
7
 
13
 
! Отговори
Инж+ преди 5 месеца
КК и цялото *** ги мобилизират и изпращат на фронта - да се бият за РФ!!! Нали Путин обяви мобилизация???
199
18
 
9
 
! Отговори
Митев преди 5 месеца
Не станахме шестнадесетата република на СССР,но явно ни гласят за част от Украйна,утре могат да забранят българския език и наложат украинския,това и по време на османското робство не го е имало....
198
5
 
8
 
! Отговори
КЬОВЕШИ преди 5 месеца
Попаднал е при Магнитски,от Козяк връчват призовките.
197
3
 
17
 
! Отговори
асан преди 5 месеца
А костя тъмно русото от Максуда маала къде пак се скри страхливеца?
196
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тея я имат кмет я не че и призовки голяма реклама не миже да се отрече..
195
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
щом само кмет на възраждане е получил призовка, значи е от путин! да заминава и да не се връща!
194
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не го вика Путин?
193
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо да си пратят всички yкpи от тук и тогава да пращат призовки на други граждани. Всички yкpи над 18 г. са противозаконно дезертирали от Yкpия и нелегално пребиваващи (добре живеещи) тук.
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
АМА МОБИЛИЗАЦИЯ ПО ВОЕННА ОПАСНОСТ ЛИ ПРОВЕЖДАТ???...
191
10
 
17
 
! Отговори
Ами преди 5 месеца
да отива! Кво се прай?!