Гвоздейков: Откакто взехме "Росенец", са разтоварени сериозни количества петрол

Следим всеки товар, който се обработва на терминала
14 ное 2023 16:21, Стела Стоянова
12
Гвоздейков: Откакто взехме "Росенец", са разтоварени сериозни количества петрол
Снимка БГНЕС

Работата на Пристанищен терминал "Росенец", който е под контрола на държавата, се извършва нормално.

Доставките се разтоварват без проблеми, ако има и товари - също.

Това коментира министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който пристигна в Бургас за представянето на Националната система за електронен обмен на информация в морските ни пристанища, пише БТА.

"Съвместно с Агенция "Митници" следим всеки един товар, който се обработва на терминала. Към момента не срещаме проблеми. Откакто сме влезли във владение, са разтоварени доста сериозни количества петрол", посочи Гвоздейков.

Припомняме, че процедурата по прехвърляне на оперативния контрол на пристанищния терминал “Росенец” от "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД към държавата, започна на 21 август тази година, след като на 11 август правителството неприсъствено прие решение да уведоми дружеството за прекратяването на Договора за предоставяне на концесия върху "Росенец".

Концесионният договор беше прекратен с приетото от Народното събрание изменение в Преходните и заключителни разпоредби на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: РосенецГвоздейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако вземат и пристанището на Доган в Росенец , ще разтоварят по голямата част от агентура на Москва в морския град.И тежък урок за русофилите българомразци.
7
2
 
2
 
! Отговори
Eвала преди 5 месеца
Гвоздеи, още ,Пиронков, ти какво образование имаш и какво разбираш от петрол? Пък и сериозни количества...Поздравявам те с песента Аз съм кукла на конци...
6
4
 
4
 
! Отговори
ПП ДБ преди 5 месеца
Важно е да правим посредници краварите и в този бизнес иначе хамериканците са най големия вносител на Руски петрол!Интересно е колко пари плащат американските марици за производство на ток и защо държавата не си ги вземе за да е по евтин тока без посреднически филми било то и краварски
5
0
 
4
 
! Отговори
88 преди 5 месеца
До РуснакМЕлеардите тепърва ще бъдат плащани! От руснаците.... Скоро ще продадат и Нефтозавода, в противен случай държавата ще трябва да влезе във владение, поради водене към умилен фалит...
4
7
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 5 месеца
Краят да му е хубав ,че съдебните дела за неустойки и пропуснати ползи са във милиарди който ще трябва да платим на концесионера !!!
3
9
 
7
 
! Отговори
ОПААААА преди 5 месеца
Секна рублажа за дрогарите
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А сестра ти минисърче стана кмет на община Твърдица сливенско. Добре се уредихте.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гвоздей кой се представя като човек от който нещо зависи в това министерство хахаха или я държавата

Спонсорирани публикации