Червена лампичка за Черния петък за търговски трикове

Да се проверят предварително цените, че намалението е истинско
Обновена: 15 ное 2023 09:45 | 15 ное 2023 09:45, Елка Василева
8

Оферти за намаление дебнат отвсякъде. Някои търговци превръщат Черния петък в Черен уикенд, Черна седмица.

"Черният петък официално е последният петък от ноември, но търговците в надпревара се опитват да изпреварят събитията, затова наблюдаваме Черен четвъртък, Черен месец, Черен уикенд. Светят червени лампички до 30%, до 90% намаление. Емоционалното пазаруване е най-големият подводен камък", коментира Пейо Майорски от Асоциацията за защита на потребителите в студиото на "България сутрин".

Гостът предупреди, че при предишни кампании е имало сигнали и доказани случаи в самия ден на промоцията стоката да струва по-скъпо, отколкото месец и половина преди това.

"Намаленията са хубаво нещо и много голяма част от търговците се възползват да направят повече продажби. Но във всяко едно стадо има и некоректни. Важно е да проверяваме кои продукти са намалени, никой не чете отпред "до", може да има 2 продукта до 50%, а останалите да са с 10%", предупреди Майорски пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че клиентът има право в 14-дневен срок да върне закупената стока. По думите му има случаи, в които клиентите, закупили стока на промоция, остават разочаровани и не я получават, въпреки че е платена.

"Този тип промоции са до изчерпване на количествата. Би било редно в актуално време, ако даден продукт е изчерпан, да бъде свален от сайта, за да не бъдат подвеждани потребителите. Защото се оказват кредитори на търговец - чак в 14-дневен срок ще му върнат парите", каза Майорски.

Той съветва също, преди да пазаруваме от онлайн магазин, да проверим кога е регистриран, дали има данни за обратна връзка, за да не "изгорим" с мним търговец.

Относно кампанията "Достъпно до вас", която започва от днес, гостът посъветва клиентите да внимават за разминаване на цените в брошурите и на място в магазините.

"Хората трябва да следят за стикерите, да си проверяват касовите бележки, може някой продукт да не е на цената, на която е обявен. Ваше право е да поискате да ви върнат парите, може да пуснете сигнал към нас или КЗП", добави експертът от Асоциацията за защита на потребителите

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Алооо, търгашите, правете годината черна по-лесно ще ви е!
7
0
 
4
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Няма истинско намаление при нас. в Америка да имаш склад със тока която след още една година няма да струва нищо е скъпо, затова е по-добре да продадеш дори с малко загуба, но да не трупаш нова зарадо склад, затова има продукти на 2-3 години които трябва да се махнат, но тука всичко ни е евтино от тази гледна точка. Да цените са ни по-нагоре защото сме по-богати от американците/германците и затова слагат някаква отстъпка, така че да ги продадат нещата на нормална каквато трябва да бъде цената..
6
0
 
9
 
! Отговори
Перниканец преди 5 месеца
търговски трикове за Черния петък ? Има - масово цената е х2. Да се изчака тълпата да си накупи и после да се напазарува на 20%, защото ще чистят остатъците. Търговията е процес при който парите преминават от ръцете на нетърпеливите, в ръцете на търпеливите.
5
0
 
14
 
! Отговори
Мижав интерес... преди 5 месеца
Цена за прахосмукачка преди черния петък - 95лв!Цена на същата тази прахосмукачка по време на черния петък - намалена от 149 лв и се продава само сега и само за 129 лв.Толкоз по темата... :) :) :)
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди малко взех от промоцията не Кенефланд кисело мляко, 3.6% а вътре такава водичка като 0.5%, та толкова за намаленията!
3
0
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
Понеже е легално (ако е коректно, разбира се) във всички нормални и свестни страни
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
АМИ ЩЕ СЛЕДИМ, КАТО НЯМА ДЪРЖАВА И ОРГАНИ ДА СЛЕДЯТ, А СПЯТ...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам каква лампичка, но защо това нещо трябва да е легално въобще у нас?