Откриват първото болнично лицензирано вертолетно летище

Предвидено е демонстрационно кацане на хеликоптер
15 ное 2023 09:00, Елка Василева
11
Откриват първото болнично лицензирано вертолетно летище
Снимка: архив, БГНЕС

Първото у нас лицензирано болнично вертолетно летище за изпълнение на полети за спешна медицинска помощ по въздуха ще бъде открито в МБАЛ „Уни Хоспитал“, гр. Панагюрище днес.

Инициативата е част от стартиралия процес за осигуряването на спешна и животоспасяваща медицинска услуга за пациентите. За да премине успешно режима за сертифициране, вертолетното летище покрива изискванията на Наредба №20 на Министерството на транспорта, която регламентира експлоатационната годност на летищата, лицензирането на летищни оператори и наземното обслужване, предаде БНР.

По време на церемонията ще бъдат официално връчени документите за регистрация на болничното вертолетно летище от Главна дирекция на Министерството на транспорта  „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Предвидено е и демонстрационно кацане на хеликоптер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
34 години преди 5 месеца
Дочакахме, на кого да благодарим, ДПС /ГРЕБ/БСП или на някоя друга мижатуркаь?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво означава "лицензирано хеликоптерно летище" ? Тоест когато отива да вземе пострадал каца нелицензирано а когато го закара в болницата каца вече лицензирано ?
8
0
 
0
 
! Отговори
Е? преди 5 месеца
До ПенсионерТо и Св.Марина във Варна има от 10 год. ,не сте специялни там у софето
7
0
 
2
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 5 месеца
Втория и третият кабинет на Боко бяха заделили пари за медицински хеликоптери. Боко даде парите на една фирма която трябваше да достави стари но реновирани медицински хеликоптери на един по-мургавичък от Ямбол който уж имаше такава фирма. Фирмата изчезна , парите също. Хеликоптери няма, но чекмеджето на Боко е пълно.
6
0
 
0
 
! Отговори
Alou. преди 5 месеца
Покойният Алексей Петров имаше медицински хеликоптери, като се надяваше да се закачи с тях за постоянно и легално на държавна хранилка. Негово лично решение си беше да ги продаде...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 2Имахме 2 медицински хеликоптера. 2019 продадоха последния. Никой не искаше да плаща!!!! 36/ТРИДЕСЕТ И ШЕСТ/лева струваше застраховка"Планинска грижа" ГОДИШНО!!!! Това колко кутии цигари или трилитрови бутилки бира е Бе умници!!!! Просттт и крадлив народ. Ама разбръш ли не бил случил на политици? Важното е друг да палаща. Ти само да ползваш.
4
2
 
3
 
! Отговори
първото преди 5 месеца
такова летище е имало по времето на соца, на покрива на доларовата болница, сегашно крило на Окръжна. Пак се младите и умните мислят, че летоброенето започва с тяхното раждане и се опитват да занулят всичко постигнато преди тях, макар и да е соца. Соцът е човешки опит, но никой не вижда това!
3
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 5 месеца
Хеликоптерна площадка има на покрива на болница Св. Георги в Пловдив. Защо не се ползва? Не откриват топлата вода, че да се правят демонстрации. В нормалните държави това го имат от 50 години.
2
0
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 месеца
Болница Лозенец има хеликоптерна площадка от много години , но не е лицензирана. Лицензирането явно е държавен рекет да се плаща.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледал съм филми с Памела Андерсен а тя е вече баба още като млада хората са имали медицински и спасителни хеликоптери а при нас сега ги откриваме