Дълги години българският футбол беше безобразно управляван

Трябва да се търсят виновниците от двете страни
Обновена: 17 ное 2023 22:15 | 17 ное 2023 22:10, Анисия Иванова
13

Защо се стигна до баталните сцени в центъра на София?

"Виновно е ръководството на Българския футболен съюз. Запалянковците чакаме от години да се случи нещо добро във футбола, а то не идва", заяви бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

"Дълги години българският футбол беше безобразно управляван", подчерта адвокат Димитър Марковски.

"Дали министърът на вътрешните работи трябва да бъде политик, или трябва да бъде човек от МВР? Никой не си дава сметка за това, че министърът е политически ръководител. Той не е оперативен работник", каза още Йорданов.

Според Марковски подаването на оставка няма да реши проблемите, но би било добър акт на личен избор. Той посочи, че трябва да се търсят виновниците от едната и от другата страна и да бъде приложен законът.

Йорданов отбеляза, че на вчерашния протест в София е имало много смущаващи сцени, като нанасяне на побой на лице, което е паднало на земята. Бившият министър на вътрешните работи подчерта, че боят се оправдава единствено, ако се оказва яростна съпротива на полицаите.

"Паднал човек не се бие, не е достойно", категорично заяви Йорданов.

Марковски обясни пред Bulgaria ON AIR, че с изваждане на съдебномедицински удостоверения всеки гражданин, който сметне, че е неправомерно малтретиран от полицейски служители, може да подаде сигнал, тъй като това е престъпление от общ характер, което се преследва по закон.

"Трябва да се взимат мерки. Важно е да се наказват виновните лица. Трябва да бъдат наказани полицаите, нанесли побой", добави Йорданов.

"Допускането на протеста е свързано с конституционно право - изразяване на свободна воля. Това е право, което не може да бъде забранено", каза Марковски.

На въпрос не беше ли очаквана ескалацията на напрежението, Йорданов отговори, че очевидно някой не си е свършил работата.

"Наясно сме с футболното хулиганство. Би следвало МВР да работи по темата. Не са проверени хората достатъчно добре. В Закона за митингите има текст, според който, когато има хора, нарушаващи обществения ред, те следва да бъдат извеждани. Крайно време е да се мисли как може да се свърши тази работа", призова той.

"МВР няма място в политиката", отсече Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
До Абе Берем плодовете на тази практика!
8
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Сега играе поколението "футболисти" връзкарчета и с по- заможни родители. Много деца се отказаха през годините, като виждаха, че са по- добри, но са пренебрегвани по други причини! БФС изобщо не си направи труда да спре и контролира тази порочна практика. Едва ли никой не знае, че треньорите в школите са притискани от хора на високи постове и допълнително стимулирани от такива с финансови възможности, за да бъдат лансирани определени деца, за сметка на можещи и трудещи се такива. Е, сега берем
7
0
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 5 месеца
Парата .Много е важна парата .Говорят така защото са адвокати. Ако бяха в системата на МВР друга песен щяха да пеят.
6
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 5 месеца
КЛУБОВЕТЕ ДА СА САМОСТОЯТЕЛНИ,НО БФС ДА Е ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ДАДЕН МИНИСТЪР,ТОЕСТ ДА БЪДАТ ПОДЧИНЕНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,ТАКА ЩЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ И КЛУБОВИТЕ ИЗ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА
5
2
 
7
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 5 месеца
Отвличат вниманието на хората от държавните изменници. Цялата работа е организирана от правителството.
4
1
 
10
 
! Отговори
Ленко преди 5 месеца
Дали това е само в българския футбол, или е начин на управление в цялата държава?Дано да се окажа,че греша,Едва ли!Вижте,че всичко е пълна разрухаполитика,избори,управление,полиция,съд,правосъдие,даже радио и телевизия!Е,изкарахме едни 45 години,а сега 35,навярно стигат?
3
1
 
11
 
! Отговори
Ами то .... преди 5 месеца
И държавата беше безобразно управлявана !!!!!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поздрави за ултрасите. Много хубав протест. Истински. БФС са пътници.
1
1
 
7
 
! Отговори
Бако преди 5 месеца
Абе бившия Мими няма ли да спрат да го канят, или и той трябва да връща пари.

Спонсорирани публикации