Сглобката е здрава, но циркът ще го гледаме и другата седмица

Не са това въпросите, които занимават обществото
17 ное 2023 22:50, Анисия Иванова
77

Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ и ДПС се разбраха за дерогацията, бюджета и за кворума следващата сряда.

"Сглобката е здрава, защото е добре уговорена, разписана и разчетена. Винаги ще има напрежения, например, ако ГЕРБ иска веднага да се премахне дерогацията. Това е нашата политика и тя ще бъде такава. Този цирк ще го гледаме и другата седмица по друг въпрос", коментира политологът доц. Мария Пиргова в студиото на "Денят ON AIR".

Според журналиста Петьо Блъсков няма нищо ново в договарянето, то се е случило още през лятото.

"Огън няма да пламне. България не се управлява. Не са това въпросите, които занимават обществото. Когато се говори за управление, трябва да се говори за конкретните проблеми на обществото. А те са ужасяващи за хората", каза Блъсков пред Bulgaria ON AIR, като даде пример с намалените цени на храните.

Доц. Пиргова подкрепи думите му и добави, че няма кой да върне доверието, защото управлението е откъснато и се назначава от външни фактори.

"Никой не се е загрижил за важни политики. В болниците няма парно, в провинцията няма и болници, лекарствата ги няма, а се говори за електронни рецепти. Има центрове на власт - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Асен Василев, и останалите са безгласни букви. Политическата класа си е организирала вътрешна диктатура", на мнение е политологът.

В парламента няма опозиционно поведение, смята доц. Пиргова и изрази възмущението си от случилите се безредици в центъра на София.

"Европейска демокрация ли сме? "Окървавена София" е пресилена метафора. Няма да очакваме промяна. Лошо е, че България не е държава, която иска да се самоуправлява. На младото поколение му е внушено, че това е най-добрият живот", посочи доц. Пиргова.

Блъсков отбеляза, че Делян Пеевски има висока чуваемост.

"Всички избрани и недоизбрани трябва да седнат, да преспят и на другия ден да се върнат занимаят с истинските теми", призова журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Блъсков е такова рядко ***, че направо отвращава
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
РУНГЕЛА И БСП НЯМА ДА НИ ЗАМЪКНАТ В БРИКС- НИКОГА В РАША- ОТВОРИ В ЮТУБ И РАЗГЛЕДАЙ НЕОБЯТНАТА ДЪРЖАВА В КАКВО БЛАТО СЕ Е ОБЪРНАЛА- РАЗГЛЕДАЙТЕ КОМУНАЛКИТЕ В МОСКВА В ПЕТЕРБУРГ В ДАЛЕЧНИ СЕВЕР, ДАЛЕЧНИЯТ ИЗТОК, ЗАПАД И ЮГ- ПОТРЕСАВАЩА МИЗЕРИЯ- А КРЕМЪЛСКИТЕ ГОСПОДАРИ СА ИЗПРАТИЛИ РОЖБИТЕ СИ В ПРОГНИЛИЯ И ФАЛИРАЛ ЗАПАД- В ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ НА МЕТРИ ОТ АЙФЕЛОВАТА КУЛА, В НАЙ СКЪПИТЕ ЛОНДОНСКИ КВАРТАЛИ, В ЛУКСА НА НЮ ЙОРК- ТОВА ЗАЩО?!
27
3
 
1
 
! Отговори
НИЕ ОТ СГЛОБКАТА... преди 5 месеца
....ше разглобяваме , БСП и Късопишкэвците на варненското Ромче....
26
4
 
2
 
! Отговори
СМЕХ Е... преди 5 месеца
...Когато некадърници и ***, като Т.Африкански, Коцекъсопишков....плюят против ГЕРБ и ДПС И ЕС!!
25
1
 
4
 
! Отговори
Ако иска ВЛАСТ.... преди 5 месеца
...КИРЕ, ТРЕБВА ДА СЛУШКА ГЕРБ И ДПС, ....ХАХАХА...ТОВА ИСКА И БРЮКСЕЛ!!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 5 месеца
ОПИТАХА СЕ ДА ПРЕВЪРНАТ ПРОТЕСТА ПРОТИВ БФС, В "НОВА РЕВОЛЮЦИЯ", АМА МВР ГИ ПОЛЯ СЪС СТУДЕНА ВОДА....ХАХАХАААА....!
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре си прави "сглобката", и народа е доволен.Тука само някои лайкучки, си разтегат локуми, щото са продажни русофилчта...!
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"СБИРЩИНАТА" ПРИЕ БЮДЖЕТ 2023Г А В КРАЯ НА ЮЛИ ГО ПОМЕСТИ В ДВ- ТОВА НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ В СРЕДАТА НА ГОДИНАТА- ДА СЕ ПОКЛОНИМ НА ВЕЛИКИТЕ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ НА РУНГЕЛА- ЗА ТОВА ЧЕ НАПРАВИХА НАЙ ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ ОТ ДР РУМЕН ГЕЧЕВ- ТОЙ ТОГАВА- 2000%, СЕГА 23%- ЦЕЛ БГ ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОЗОНАТА- ДА ДЕ АМА НЕ!
21
3
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 5 месеца
Сглобката скоро ще падне - не го ли видяхте оня ден по талавизора харварда какъв посърнал вид имаше?? Още един вот на недоверие трябва и ще се уредят нещата. И после никой от членовете на сглобката не трябва да влиза в следващото правителство! Може да не е на тези избори, но на по-следващите най-вероятно (и най-накрая) Възраждане ще влязат в управлението на държавата. И съм спокоен, понеже знам, че те ще направят правилните стъпки да ни махнат от тая ЕС ко4ина най-накрая.
20
3
 
5
 
! Отговори
Веселба преди 5 месеца
Каква сглобка ?! Това си е чиста сбирщина.
19
2
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 5 месеца
На некомпетентното и корумпирано правителство!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що комунисти е народила майка България. Нямат свършване.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Конър; Има надежда за теб, момче. Но не мрази комунистите, мрази ttъпанарите, нищо, че най често двете съвпадат.
16
4
 
5
 
! Отговори
haha преди 5 месеца
Пирговица у Петьо *** бабуват на талавизора. Жа повърна...
15
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига с това руски влияние,банални станахте вече,сигурно и за хемороидите в дупето ви да виновни руснаците! Сигурно руско влияние и руски директиви последните 35 години унищожиха енергетиката ни,селско стопанство ,промишленост,армия и. образование? Ами не- без да съм русофил или русофоб,аз съм просто реалист- любимите ви евроатлантици също нямат никаква изгода да сме богата и развита държава и точното те ни съсипаха и направиха зависима колония - факт!!!
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Конърчо, ти вярно си ***, даже и, кво е написано не можеш да разбереш. Разни бабаитковци, като теб през 90 така ги ползвахме да ни носят вестниците и да ни лъскат обувките. А и нищо не знаеш за комунизма, по гаден е и отколкото си мислиш. Като пораснеш ще разбереш
13
4
 
1
 
! Отговори
22 преди 5 месеца
нищо такоа руски робе
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Корупцията е механизмът, по който съществува системата, без корупция-няма система. Корупцията в провинцията е начин за подчинение на масите, а в центъра е начин на управление. Какво според вас е офшорна банка, хедж фонд, централна европейска банка, федерален резерв, световна банка?!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПВУ са едни пари на европейските данъкоплатци, които ще отида в джобовете на еврейските банкери и американския елит. Станьте на позадинки и чакайте новите ви господари да ви хвърлят кокалче .
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само проф.Иво Христов има научната експертност за да ви каже, Блъскови-НедоКлатено- НедоБарали,че НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА ВЪНШНИЯ ДОАЙЕН. Украинците умряха палестинците-също, българите избягаха.