Стоичков: Българи, никога не забравяйте "Парк дьо Пренс"

Това е денят, в който покорихме Америка, написа той
Обновена: 17 ное 2023 13:09 | 17 ное 2023 13:06, Стела Стоянова
117
Стоичков: Българи, никога не забравяйте "Парк дьо Пренс"
Снимка БГНЕС

"Днес е истински национален празник за българския футбол! От 1993-а и така вече 30 години винаги празнувам 17 ноември като деня, от който покорихме Америка! Никога няма да забравя как на "Парк де Пренс" се чуваха само нашите викове от радост в края! Наздраве, българи! Никога не забравяйте "Парк де Пренс".

Това написа легендата на българския футбол Христо Стоичков навръх 30-та годишнина от победата на България над Франция с 2:1, която класира "лъвовете" на Световното първенство в САЩ през 1994, пише "24 часа".

На 17 ноември 1993 година Емил Костадинов бележи два гола за обрата на България в Париж, който дава началото на най-златния период в историята на българския национален отбор.

30 години по-късно това световно остава единствената повод за гордост за родния футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
истината е че и те останаха изненадани че станаха четвърти.
87
3
 
3
 
! Отговори
бай Ганьор преди 5 месеца
И винаги накрая завършва със майката,майката ,ако не го каже го мисли ! Изобщо не съм по футбула ,няма какво да ми го давате на всяка реклама .
86
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 месеца
До Илия На това се казва " ХИТРЕЦА МИЛИОНЕР ". За съжаление, талант с топката и краката. Прекрасен менажер който и книга му написа, но тъпия си е ***. Интересно дъщерите му дали играят в казината, и ако играят как играе по тях модерния ляв. Аин, цу цваинцу, трай, и народа и той се кефи на великите му фрази. Не нямам думи. ТОВА СМЕ НИЕ...имаме КУМИР.
85
3
 
5
 
! Отговори
Илия преди 5 месеца
Рекламирай образование бе златен....не можеш, ти мецаш, блееш. И сто златни топки и обувки да имаш, винаги ще си НИСЪК.
84
1
 
9
 
! Отговори
Христо преди 5 месеца
Алчен тип, и колегите му са същите. По цял ден им гледам мутрите които рекламират болеста на века - ХАЗАРТА. Съсипват децата ни. И това били легенди. Някога им казваха АЙДУЦИ. Пфуууу.
83
3
 
6
 
! Отговори
7дс654 преди 5 месеца
ИЦКО КРЪГОМ МАРШ И БЪРЗО В НИЩОТО .....
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смешни, дребни, жалки човечета . Отврат
81
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Христо, тогава Бог ви помилва,а вие днес как му се отблагодарявате ? Да рекламираш хазарт+ бързи кредити - това са неморални неща, защото увличат и хората от млади рушат живота, отиват в пропастта. Аз лично познавах един, който се обеси със зарядното на телефона си, заради хазарт. Историята ще помни по напред какво сте направили вие от 94 г. И какво се дуете, когато Хърватите са направили много повече от вас ? Вие днес не сте нищо повече от едни вредители, които паразитират на гърба на българите
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А бонуса, бонуса?
79
1
 
16
 
! Отговори
БАШ АНОНИМЕН преди 5 месеца
Щастлив съм, че вече не се интересувам от футбол!
78
1
 
22
 
! Отговори
Стига де преди 5 месеца
И кво-пожизнено ли да го празнуваме,национален празник ли да стане? Че колко по-големи успехи има Българския спорт-Световни титли,европейски титли,Олимпийски титли...Аре стига с тоя 17-и ноември!Само панахиди и помени да правим!
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да хубаво да рекламираш домати ,но Михайлов е нужно да се даде оставката ,не може да забраняваш хората да да гледат мачове
76
0
 
20
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
евала бате Ицо!! ама не може да честваме всяка година нещо, което се е случило преди 100год... това време няма да се върне, а бг футбола отдавна копае под дъното ;)
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ахаа, сака да каже го не забравяйте 17.ноември, оти друг таков убав ден за българкио футбал нема да има, докато ние четвъртите у свето управляваме футбола.
74
1
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 5 месеца
До тити.знам какви са приятелчета знам те всички помежду си са стари приятелчета и кой ако не старите му приятелчета могат да го накарат да подаде оставка а ицката бонуса има най голям авторитет все още.щом Наско *** не може да повлияе
73
0
 
7
 
! Отговори
до Кюрда преди 5 месеца
Дай некой бонус мужитурка!
72
0
 
14
 
! Отговори
Христо преди 5 месеца
Мислех си че тия от БФС като имат пари, ще управляват правилно. Явно съм се лъгал. Ламтят за повече. А Стоичков е по добре да си гледа рекламите за пушки, Кауфлант да му мирише на българско нищо че стоките са от Македония, Гърция, Турция, Испания, Аржентина, Египет....Дреме им, важното е парсата да капе. Но дойде време и народеца малко помалко се събужда, така че да се готвят крадците от най-горните етажи. Самозабравихте се неуважаеми.
71
0
 
6
 
! Отговори
Тити преди 5 месеца
До ИвановКакви приятелчета? Знаеш ли в какви отношения са Боби и Ицо?
70
1
 
13
 
! Отговори
Гунчо преди 5 месеца
ИЦКО ПОВРЕДЕНА ТИ Е АНТЕНКАТА
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на Ицо , разбрал какво може и какво не може. И съответно не се изляага като Боби и ко.