Валентин Попов: МВР е отдавна под прицел

Само за глобалното затопляне още не са ни обвинили
22 ное 2023 11:53, Стела Стоянова
14
Валентин Попов: МВР е отдавна под прицел
Снимка БГНЕС, архив

МВР е под прицел от много време насам, доста често. Май само за глобалното затопляне още не са ни обвинили. Това каза в "Денят започва"  по БНТ Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР по повод критиките към силовите структури заради реакцията при протеста срещу БФС.

"Може би трябваше вече да сме свикнали, но с това не се свиква. Ние сме вечният заподозрян, вечният виновен, каквото и да става в държавата", категоричен е Попов.

"По-лошото в такива ситуации е избързването да се посочи виновният, което е вредно, контрапродуктивно. Според нас колегите си свършиха перфектно работата в тази наистина крайно неприятна вечер. Оттук нататък, ако по време на тези действия на колегите е имало превишаване на правомощия, има законово установен ред да се провери това ли или не. Политици обаче не са тези, които правят проверката", каза Попов.

Той коментира и обвиненията за полицейско насилие миналия четвъртък по време на протеста срещу БФС.

"Над 30 са пострадалите полицаи, а пострадалите граждани под 30. Ако полицията беше употребила наистина насилие, съотношението нямаше да е такова", смята председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако българина няма доверие в МВР, защо тогава същото МВР е залято от десетки хиляди жалби от всякакво естество, от същия този българин. Нека излезе министърът и да каже колко жалби на година се подават в МВР. МВР отдавна вече не е министерство на вътрешните работи, а министерство на всичките работи.
8
3
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 5 месеца
Аз съм абсолютно убеден, че вътрещният министър е издал заповед: "Строшете кокалите на всички наред", а аз след това ще се оправям медийно;))) И наистина след това започва водевила: Ауууууу, ще подам сотавка, не мой съм мин. пред., кога милицията бие свободните граьдани, нооо, оставка не пдоава!;))) Само кърши пръсти и бърше сополи! Ако си виновенм в търъ подаваш оставка, в търъ, знайш ли, Мишко, кво значи тва в търъ? Ще разследваме милиционерите, сиреч ще ги повишим в длъжност както през 2020
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко пъти семейството ми пуска сигнали, а полза няма. Полицаите в България са се превърнали в административни чиновници, които са там само, за да отчитат дейност и да избутат до ранна пенсия.
6
1
 
2
 
! Отговори
Попов, опитай пак преди 5 месеца
Защо полицията и Прокуратура крие Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник с множество убийства, сега се изживява като бизнесмен и пръв приятел на полицаите в ОДМВР ПЕРНИК и е недосегаем от законите в Република България и ЕС!?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А народа е под прицел от МВР!
4
1
 
4
 
! Отговори
Предложение! преди 5 месеца
Прочетох много интересна статия от известен журналист, който направи доста интересно и обосновано предположение! Според протестиращите част от полицаите са били без обозначителни знаци, което поставя въпроса дали тези хора са били полицаи или мутри, на които е платено да окървяват протеста! Въпросът е резонен, защото лесно можеш да се снабдиш със всички атрибути на полицай!
3
2
 
2
 
! Отговори
ТERMINATOR преди 5 месеца
Спрете за обръчвате мозъците на хората с нискочестотни волни М1ршииии!Престъпници от МВР шиб а ния рус0робски !Български клон на Хамас!
2
6
 
5
 
! Отговори
АватариНаМафияга преди 5 месеца
Поне в Бъргария е така.Кой е с две Леви ръце у Газа полицай став.Народа е казал по добре дъщеря к - ва отколкото син порицай.Особено па от Джендърмерияга или от оная другата дирекция която държи нарко трафика.Сещате ли се където двама началници ги обвиниха в покровителство на наркотрафика.
1
5
 
8
 
! Отговори
Kiril преди 5 месеца
В МВР повечто са *** неграмотни комплексари, които не мога да се реализират в другаде.

Спонсорирани публикации